Κατηγορίες: Τοπικά

Νέο Δ.Σ. για το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής

Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής αναδείχθηκε ο Τζανέτος Παπαγεωργίου στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή. Ειδικότερα χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του “Marabou” η γενική συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου. Σε έναν σύντομο απολογισμό της διετίας που πέρασε (2013-2014) ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Τζαμτζής αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο σύλλογος («Πάρτυ γιεγιε» στην Αύρα, προβολές ταινίας «10000 νύχτες», συναυλία κουαρτέτου «Ο ήχος ως έχει», συναυλία Λοκομόντο κλπ) και γενικότερα στη παρουσία του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου με τον Βασίλη Ιορδανίδη να βρίσκει το «φλουρί».

Μετά τις εκλογές αναδείχθηκε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Τζανέτος Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος ο Βασ. Ιορδανίδης, Γραμματέας ο Λέων Μουρτζούκος, Ταμίας ο Γ. Τζαμτζής, και μέλη οι Βασ. Τζινόπουλος και Κ. Ανέστης.

Προτεραιότητες του νέου ΔΣ είναι μεταξύ άλλων η διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων – όχι μόνο συναυλιών αλλά και αφιερωμάτων, διαλέξεων, θεματικών- το άνοιγμα του συλλόγου και σε άλλα είδη μουσικής πέρα από αυτά με τα οποία έχει ήδη ασχοληθεί, η στέγαση του συλλόγου, η συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και άλλους συλλόγους και συλλογικότητες με παρόμοιο αντικείμενο, η εξωστρέφεια του συλλόγου προς το σύνολο των μουσικόφιλων της πόλης κ.α.

 Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου ιδρύθηκε με πρωτοβουλία 25 μουσικόφιλων συμπολιτών (απόφαση μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου αριθ. 313/2012) και μερικοί από τους σκοπούς του, όπως περιγράφονται στο καταστατικό είναι : η εξάπλωση και η προαγωγή της μουσικής παιδείας στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή, σε όλες τις εκφάνσεις και τα ρεύματα της, η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, η συνεργασία καλλιτεχνών και μελετητών της τέχνης και η σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συναδέλφωσης, η μελέτη και έρευνα της μουσικής, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για συμμετοχή σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η διάσωση και διάδοση των μουσικών εθίμων, παραδόσεων και γενικά της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας κλπ

Το blog του συλλόγου στο ιντερνέτ : http://volosmusic.blogspot.gr και η σελίδα του συλλόγου στο facebook : Σύλλογος-Φίλων-Μουσικής-Βόλου

Share

Πρόσφατα άρθρα

Λίβερπουλ: «Έκαψε» κόκκινο φανάρι ο οδηγός του πούλμαν της – Του επιβλήθηκε πρόστιμο πάνω από 9.000 ευρώ

Mόλις μια ώρα πριν τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Άρσεναλ στο Emirates έφτασε η Λίβερπουλ,…

9 Ιανουαρίου 2024

Βιωματικό εργαστήριο για τον σχολικό εκφοβισμό και τη διαχείριση θυμού στο Γενικό Λύκειο Ν. Αγχιάλου

Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί το Γενικό Λύκειο Νέας Αγχιάλου για τον σχολικό εκφοβισμό,…

9 Ιανουαρίου 2024

Εμφάνιση

Την εμφάνισή τους έκαναν στην εξέδρα των επισήμων στην τελετή των Θεοφανίων στην παραλία του…

9 Ιανουαρίου 2024

Πηγαδάκια

  Δεν έλειψαν και τα «πηγαδάκια» στην κοπή πίτας του λιμεναρχείου Βόλου. Οι αξιωματικοί αστυνομίας,…

9 Ιανουαρίου 2024

Η 9χρονη Lama Jamous είναι η πιο μικρή δημοσιογράφος στη Γάζα

Ενα μικρό κορίτσι με ένα υπερβολικά μεγάλο γιλέκο, που πάνω του γράφει Press (Τύπος), στέκεται…

9 Ιανουαρίου 2024

Κουβέντα

  Γι’ αρκετή ώρα έπιασαν την κουβέντα, ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο…

9 Ιανουαρίου 2024