Τοπικά

Νέο Δ.Σ. για το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής

instrument bg

Νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής αναδείχθηκε ο Τζανέτος Παπαγεωργίου στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή. Ειδικότερα χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο χώρο του “Marabou” η γενική συνέλευση και οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του συλλόγου. Σε έναν σύντομο απολογισμό της διετίας που πέρασε (2013-2014) ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Τζαμτζής αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο σύλλογος («Πάρτυ γιεγιε» στην Αύρα, προβολές ταινίας «10000 νύχτες», συναυλία κουαρτέτου «Ο ήχος ως έχει», συναυλία Λοκομόντο κλπ) και γενικότερα στη παρουσία του συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου με τον Βασίλη Ιορδανίδη να βρίσκει το «φλουρί».

Μετά τις εκλογές αναδείχθηκε και συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. Πρόεδρος αναδείχθηκε ο Τζανέτος Παπαγεωργίου, αντιπρόεδρος ο Βασ. Ιορδανίδης, Γραμματέας ο Λέων Μουρτζούκος, Ταμίας ο Γ. Τζαμτζής, και μέλη οι Βασ. Τζινόπουλος και Κ. Ανέστης.

Προτεραιότητες του νέου ΔΣ είναι μεταξύ άλλων η διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων – όχι μόνο συναυλιών αλλά και αφιερωμάτων, διαλέξεων, θεματικών- το άνοιγμα του συλλόγου και σε άλλα είδη μουσικής πέρα από αυτά με τα οποία έχει ήδη ασχοληθεί, η στέγαση του συλλόγου, η συνεργασία με πολιτιστικούς φορείς και άλλους συλλόγους και συλλογικότητες με παρόμοιο αντικείμενο, η εξωστρέφεια του συλλόγου προς το σύνολο των μουσικόφιλων της πόλης κ.α.

 Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Βόλου ιδρύθηκε με πρωτοβουλία 25 μουσικόφιλων συμπολιτών (απόφαση μονομελούς Πρωτοδικείου Βόλου αριθ. 313/2012) και μερικοί από τους σκοπούς του, όπως περιγράφονται στο καταστατικό είναι : η εξάπλωση και η προαγωγή της μουσικής παιδείας στην πόλη του Βόλου και την ευρύτερη περιοχή, σε όλες τις εκφάνσεις και τα ρεύματα της, η ενθάρρυνση της καλλιτεχνικής και πνευματικής δημιουργίας, η συνεργασία καλλιτεχνών και μελετητών της τέχνης και η σύσφιξη των δεσμών φιλίας και συναδέλφωσης, η μελέτη και έρευνα της μουσικής, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για συμμετοχή σε μουσικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η διάσωση και διάδοση των μουσικών εθίμων, παραδόσεων και γενικά της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας κλπ

Το blog του συλλόγου στο ιντερνέτ : http://volosmusic.blogspot.gr και η σελίδα του συλλόγου στο facebook : Σύλλογος-Φίλων-Μουσικής-Βόλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το