Ροή

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Φύσσα – Τι κατέθεσε φίλος του

Την άγρια επίθεση, τις συνεννοήσεις και τις προκλήσεις πριν από την δολοφονία του Π. Φύσσα τη νύχτα της 17-9-13, περιέγραψε με ανάγλυφο τρόπο στο Εφετείο, ο φίλος του Νίκος Χατζευστρατίου.

Προσθέτοντας στοιχεία για το τι συνέβη τη μοιραία βραδιά, ο μάρτυρας ανέφερε ότι υπήρχε συντονισμένο κάλεσμα για να μαζευτεί κόσμος στην καφετέρια “Κοράλι” όπου παρακολουθούσε η παρέα του Π. Φύσσα τον ποδοσφαιρικό αγώνα και ο ίδιος άκουσε κάποιον να λέει στο τηλέφωνό του: “Ελάτε, μην αργήσετε”, ενώ αργότερα, όταν ξεκίνησαν οι προκλητικές επιθέσεις, ένας πιο φανατισμένος απευθύνθηκε προσωπικά στον Παύλο, τον κοίταξε στα μάτια και του φώναξε “έλα εδώ ρε κότα, θα σε σκοτώσω”…
Λίγο νωρίτερα, μέσα στην καφετέρια ανέφερε ότι τους κοιτούσαν περίεργα και επίμονα δύο άτομα από άλλο τραπέζι και όταν ο Φύσσας τον ρώτησε “τι έχουν πάθει και με κοιτάνε έτσι αυτοί”, του απάντησε “μην τους δίνεις σημασία, κάνει μπαμ ότι είναι Χρυσαυγίτες”, περιγράφοντας στο δικαστήριο ότι ήταν μαυροντυμένοι και ο ένας φορούσε στρατιωτικό παντελόνι και άρβυλα.

Πρόσθεσε ότι όταν βγήκε από την καφετέρια για να μιλήσει στο κινητό του, τους είδε να έχουν παρκάρει πίσω από το αυτοκίνητό τους. Ο ένας καλούσε τους άλλους τηλεφωνικά να έλθουν γρήγορα, ενώ ο άλλος φόρεσε εκείνη τη στιγμή δερμάτινα γάντια…
Όταν βγήκε η παρέα του Φύσσα από την καφετέρια, δεν μπορούσε να προσεγγίσει το αυτοκίνητο, Μέσα σε ελάχιστο διάστημα είχαν μαζευτεί 20-30 μηχανάκια και τουλάχιστον 40 άτομα.
Λίγο αργότερα συναντήθηκαν τυχαία με τον Ρουπακιά, καθώς το αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά τους, ρωτώντας τους πού είναι “το Κοράλι” και ο Παύλος τους έδειξε την κατεύθυνση, ενώ πρόσθεσε ότι στο ΙΧ υπήρχε ένας συνοδηγός και στο πίσω κάθισμα μιά ξανθιά κοπέλα.

 
Περνώντας απέναντι, άρχισαν φωνές και βρισιές: “Ελάτε εδώ ρε κότες, θα σας γ… θα σας σκοτώσουμε”. Κάποιος κρατούσε κάτι σαν σιδηρολοστό, άλλος ένα ξύλο και τότε έφυγαν τρέχοντας, ενώ τον Παύλο τον περικύκλωσαν 5-6 άτομα, καταφεύγοντας σε μία πιλοτή, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα καλώντας την Αστυνομία.
Όταν η εισαγγελέας τον ρώτησε γιατί δεν γύρισαν να βοηθήσουν τον Φύσσα, ο μάρτυρας “έσπασε”, αποκαλύπτοντας ότι εδώ και τρία χρόνια βασανίζεται γιατί άφησε πίσω τον φίλο του για να ξεφύγει και ότι έπαθε νευρικό κλονισό όταν έμαθε για τον φόνο του και υποχρεώθηκε να φύγει από την Αθήνα για να μπορέσει να συνέλθει.
“Θα σας μιλήσω ειλικρινά -απάντησε στην εισαγγελέα- γιατί είναι ο λόγος που βασανίζομαι τρία χρόνια και γι’ αυτό δεν ήθελα να έλθω να καταθέσω. Ήταν η πρώτη φορά που δεν βοήθησα φίλο μου στα δύσκολα, ίσως να ήμασταν και οι δύο νεκροί”, ενώ εκτίμησε ότι “ίσως ο Παύλος έμεινε πίσω για να τους καθυστερήσει, για να μην μας πιάσουν”.
Πρόσθεσε επίσης: “Ήμουν μόνιμα σε κρίση πανικού, φοβόμουν μήπως εμφανιστεί ένας χρυσαυγίτης και με μαχαιρώσει. Δεν ήθελα να βγαίνω από το σπίτι”.
Περιγράφοντάς τον ανέφερε ότι ήταν “ήρεμος, ευθύς, ο σοφότερος της παρέας, πολύ εργατικός και προστατευτικός και επειδή ήμασταν μικρότεροι, πάντα έμπαινε μπροστά”…

Πηγή www.ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Τραμπ: Θα απελευθερώσω τους φυλακισμένους για την επίθεση στο Καπιτώλιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε πως μόλις επιστρέψει στην εξουσία, σε περίπτωση νίκης του στις προεδρικές…

12 Μαρτίου 2024

Αλλοδαποί «εισπράκτορες» παρέλαβαν 10.000 ευρώ από θύμα απάτης

Στην διαλεύκανση ενός ακόμη περιστατικού απάτης με την γνωστή μέθοδο του υποτιθέμενου τροχαίου ατυχήματος, θύμα…

12 Μαρτίου 2024

Εντός της εβδομάδας διορθωτικές αποζημιώσεις 1,5 εκατ. ευρώ στους πληγέντες της Θεσσαλίας

Διορθωτικές αποζημιώσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας όπως είπε ο…

12 Μαρτίου 2024

Αύριο η ετήσια γενική συνέλευση των μελών του ΣΘΕΒ παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ

Πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 13 Μαρτίου και ώρα 19.00 στη Λάρισα στο ξενοδοχείο «Larissa Imperial» η…

12 Μαρτίου 2024

Open Days – Γνώρισε την Σχολή ΕΠΑΣ Βόλου & ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) διοργανώνει εκδήλωση «Open Days» στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας &…

12 Μαρτίου 2024

Συναγερμός στις Αρχές: Aπειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα στον Άρειο Πάγο

Συναγερμός έχει σημάνει το μεσημέρι της Τρίτης (12.03.24) στις Αρχές μετά από τηλεφώνημα για βόμβα…

12 Μαρτίου 2024