Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Ταυτοποιήθηκαν άλλα 10 άτομα που συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια – Πληροφορίες για νέα εντάλματα

Στο «στόχαστρο» των Αρχών μπαίνουν και άλλα άτομα που συμμετείχαν, από ό,τι φαίνεται και από βίντεο που υπάρχουν, στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, στα οποία δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Κατσούρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ταυτοποίηθηκαν τουλάχιστον 10 χούλιγκαν τόσο από την ομάδα των Ελλήνων που ήταν μαζί με τους Κροάτες όσο και από οπαδούς της ΑΕΚ και μέσα στις επόμενες ώρες έρχονται νέα εντάλματα τα οποία αφορούν Έλληνες χούλιγκαν, οι οποίοι συνέδραμαν τους Κροάτες στη φονική επίθεση έξω από την OPAP Arena.

Παράλληλα, αναζητούνται και άλλοι Κροάτες χούλιγκαν και υπάρχει αισιοδοξία πως σύντομα θα υπάρξει ταυτοποίηση των στοιχείων τους, ειδικότερα του ατόμου που φαίνεται σε πολλά βίντεο να κυνηγά και να χτυπά με ένα κοντάρι τον 29χρονο άτυχο Μιχάλη.

Νέο βίντεο στα χέρια των Αρχών
Νέο βίντεο έχουν στα χέρια τους οι Αρχές από κάμερες ασφαλείας το οποίο βοηθά στις έρευνες για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη. Το υλικό είναι από διαφορετικά σημεία από αυτά που έχουν έρθει στο «φως» από τις πρώτες ημέρες μετά τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Στο βίντεο φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, η κάθοδος των χούλιγκανς προς το γήπεδο της ΑΕΚ ενώ δεν αποκλείεται οι Αρχές να καταφέρουν μετά από ανάλυση που θα γίνει καρέ – καρέ να τους εντοπίσουν σε σημείο πριν τα κράνη τους και πριν βάλουν κουκούλες ώστε να ταυτοποιήσουν και άλλους εμπλεκόμενους των επεισοδίων.

Την ίδια ώρα, αξιολογούν πληροφορίες που λαμβάνουν μέσω πολιτών που επικοινωνούν με τους αστυνομικούς θέλοντας να δώσουν στοιχεία και περιγραφές από τα σημεία που είχε περάσει το τάγμα εφόδου των χούλιγκανς

Έρευνα για τον άνθρωπο που ήταν δίπλα στον Μιχάλη
Επιπλέον, στο μικροσκόπιο ένα πρόσωπο το οποίο σε όλη τη διάρκεια των επεισοδίων δείχνει να είναι η «σκιά» του Μιχάλη Κατσούρη. Σύμφωνα με τις αρχές το πρόσωπο αυτό μπορεί να είναι το κλειδί για την λύση της υπόθεσης. Είναι δεδομένο ότι το πρόσωπο αυτό θα κληθεί για να δώσει εξηγήσεις στην ΕΛΑΣ που θεωρεί πολύ σημαντική την κατάθεσή του καθώς μπορεί να έχει δει πράγματα.

Δεν βρέθηκε το μαχαίρι

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ κανένα από τα μαχαίρια που βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων αλλά και στον χώρο των επεισοδίων, δεν αποτελεί το φονικό όπλο της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη. Επιπλέον, τα δείγματα DNA που ελήφθησαν δεν αντιστοιχούν σε αυτό που βρέθηκε στη σορό του Μιχάλη.

Εικάζεται, λοιπόν, πως ο δράστης πήρε μαζί του το μοιραίο μαχαίρι και ενδεχομένως να το εξαφάνισε εκ των υστέρων που επέφερε τον θανάσιμο τραυματισμό στον 29χρονο φίλο της ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση, το νέο αυτό βίντεο εισάγει νέα δεδομένα στην έρευνα η οποία μπαίνει σε μία νέα φάση και είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει εν τέλει στον δράστη τον οποίο αναζητά μετ’ επιτάσεως η Ελληνική Αστυνομία.

Απολογείται την Τρίτη ο Έλληνας οπαδός – Κατηγορείται ότι καθοδηγούσε τους Κροάτες χούλιγκαν
Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί την Τρίτη ο 43χρονος Έλληνας οπαδός που συνελήφθη για συμμετοχή στα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια κατά τα οποία έχασε τη ζωή του ο Μιχάλης. Οι Αρχές που έχουν εξετάσει το μαγνητοσκοπημένο υλικό θεωρούν πως ο 43χρονος μαζί με άλλους Έλληνες, είχαν οργανωτικό ρόλο και καθοδηγούσαν Κροάτες και Έλληνες χούλιγκαν.

Οι κατηγορίες σε βάρος του 43χρονου οπαδού είναι μεταξύ άλλων για συγκρότηση – ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση έκρηξης με πρόθεση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, βιαιοπραγία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, οπλοφορία, οπλοχρησία. Όλες οι πράξεις είναι φερόμενες ως τελεσθείσες υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του Επαγγελματικού και Ερασιτεχνικού Αθλητισμού.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το