Τοπικά

Νέα αρχή για τον τόπο μας: «Χωματερή το πρ. δημοτικό Camping στη Μηλίνα;»

 

Την έντονη ανησυχία τους αναφορικά με τον τρόπο που η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου αντιμετωπίζει τον χώρο του camping στην Μηλίνα εκφράζουν με ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής, Μιλτιάδης Παπαδημητρίου, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Αρχή για τον Τόπο μας», γεγονός που προκαλεί την έντονη δυσφορία των κατοίκων της περιοχής.
«Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της Μηλίνας, κλιμάκιο της δημοτικής ομάδας επισκέφθηκε τον χώρο, όπου, κάποτε, βρισκόταν το δημοτικό camping της Μηλίνας. Η εικόνα που συναντήσαμε ήταν άκρως αποκαρδιωτική, έως και εξοργιστική. Αντί για τον γνωστό χώρο του πρ. camping, έστω και αν τα τελευταία χρόνια έχει πλήρως εγκαταλειφθεί, βρεθήκαμε μπροστά σε μία χωματερή, που έχει δημιουργηθεί, λίγα μόλις μέτρα από το κέντρο της Μηλίνας».
Σύμφωνα με τα στελέχη της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης του Νοτίου Πηλίου, η εικόνα αυτή προκαλεί οργή και προβληματισμό στους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και την έντονη ανησυχία, καθώς γεννά σειρά ερωτηματικών αναφορικά με τις προγραμματισμό και της προθέσεις της δημοτικής αρχής για την επερχόμενη τουριστική περίοδο.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Παπαδημητρίου «η Μηλίνα αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου Νοτίου Πηλίου. Θα περιμέναμε, λοιπόν, από τη δημοτική αρχή να έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την, κατά το δυνατό, καλύτερη προετοιμασία ενόψει της περιοχής.
Αντ’ αυτού, από ότι φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε, ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η περιοχή και οι κάτοικοί της, υπενθυμίζουν για ακόμη μία φορά, την απαξίωση με την οποία η νυν δημοτική αρχή αντιμετωπίζει την περιοχή, τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, καθώς και τις όποιες προοπτικές της.
Βεβαίως, μπορεί να προχωρούν οι εργασίες καθαρισμού, ωστόσο για ακόμη μία φορά, ο κ. Μιτζικός “κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί”. Μόνο που αυτή τη φορά το ρόλο του “χαλιού” παίζει η έκταση του πολύπαθου πρ. camping της Μηλίνας, το οποίο πλέον μετατρέπεται, κυριολεκτικά, σε χωματερή βάζοντας, έτσι, ταφόπλακα, για ακόμη μία χρονιά, στις όποιες προοπτικές αξιοποίησης της συγκεκριμένης έκτασης.
Ενός χώρου, του οποίου η ουσιαστική αξιοποίηση θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν, αλλά και στα ταμεία του Δήμου, προς όφελος πάντα των δημοτών και της ανάπτυξης της περιοχής.
Αλήθεια, είναι άξιο απορίας, πως σε τόσο μικρό διάστημα από τις προθέσεις και τις συζητήσεις αξιοποίησης περάσαμε στην πλήρη απαξίωση.
Επιπλέον, η εικόνα αυτή γεννά σημαντικά ερωτηματικά αναφορικά με τους κινδύνους που μπορεί να εγκυμονεί για την δημόσια υγεία, όπως και για την νομιμότητα της συγκεκριμένης πρακτικής, καθώς είναι, πέραν αμφιβολίας προφανές ότι ο χώρος του πρ. camping δεν πληροί τις προϋποθέσεις για την εναπόθεση μπάζων και φερτών υλικών, ούτε προορίζεται για αυτή τη χρήση.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η περιοχή αντιμετωπίζει εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου. Μια τουριστική περίοδος η οποία, υπενθυμίζουμε, ότι παραδοσιακά ξεκινά από τα μέσα Μαρτίου και έπειτα. Είναι γεγονός, και αυτό προκύπτει σε κάθε επίσκεψη στην περιοχή ότι τα προβλήματα είναι πολλά και άλυτα, προς το παρόν. Προβλήματα, των οποίων η φύση μας κάνει να θεωρούμε ότι πολύ δύσκολα θα έχουν επιλυθεί, όχι πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αλλά ακόμη και μετά το τέλος αυτής. Προβλήματα, τα οποία όπως διαπιστώνουμε και στην περίπτωση του πρ. camping, η δημοτική αρχή δεν έχει την βούληση, αλλά και τον σχεδιασμό, για να επιλύσει.
Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Μιτζικό να μας ενημερώσει αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την επιλογή, αλλά και -κυρίως- για το χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης των υλικών αυτών και την αποκατάσταση της εικόνας του χώρου του πρ. camping, καθώς ως γνωστόν, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου ισχύει η αρχή του “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”.
Και, παράλληλα, τον προκαλούμε να μας εκθέσει τις προθέσεις του και τον προγραμματισμό της δημοτικής του αρχής, για την αξιοποίηση του χώρου αυτού, προς όφελος των δημοτών, αλλά και των χιλιάδων, κάθε χρόνο, επισκεπτών της περιοχής.»

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Άμεσα μέτρα €3,2 δισ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Άμεσα μέτρα ύψους 3,2δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας περιλαμβάνουν οι προτάσεις του Στέφανου…

12 Μαρτίου 2024

Μενίδι: Θρήνος για τον 19χρονο που σκοτώθηκε στο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη ο Ξανθόπουλος

Σκηνές που θυμίζουν αρχαία τραγωδία διαδραματίζονται στη λεωφόρο Δεκελείας, στο Μενίδι, όπου τα ξημερώματα έχασε…

12 Μαρτίου 2024

Νέα ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Συνελήφθη ο δράστης

Νέο ομοφοβικό επεισόδιο σημειώθηκε, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη, στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου. Συγκεκριμένα, έγινε…

12 Μαρτίου 2024

Απογευματινά χειρουργεία: Ξεκίνησαν στη Θεσσαλονίκη – Οι πρώτες επεμβάσεις και το σχόλιο Γεωργιάδη

Από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ξεκίνησαν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία…

12 Μαρτίου 2024

Γερμανία: Κρίσιμη δίκη για το ακροδεξιό AfD λίγο πριν τις εκλογές

Δεκαπέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας, πάνω από 270 φάκελοι, 100 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και μια διαδικασία που…

12 Μαρτίου 2024

Απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας: Την χτυπούσε μπροστά στο παιδί τους

Ένα απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με το θύμα της επίθεσης…

12 Μαρτίου 2024