Τοπικά

Ναυαγοσωστική κάλυψη στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Τρεις πολυσύχναστες παραλίες περιλαμβάνει η μελέτη παροχής υπηρεσιών για τη ναυαγοσωστική κάλυψη παραλιών στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για το 2023, η οποία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή. Από το σύνολο των ακτών του Δήμου ορισμένες χαρακτηρίζονται ως πολυσύχναστες και υποδέχονται λουόμενους, κατοίκους και επισκέπτες τη περιοχής. Ο Δήμος προτίθεται να αναθέσει σε ανάδοχο και συγκεκριμένα σε νομίμως λειτουργούσα ναυαγοσωστική σχολή την τήρηση των υποχρεώσεων που θα αφορούν στην ασφάλεια των λουόμενων για την επόμενη κολυμβητική περίοδο που αρχίζει 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου.
Οι παραλίες του Δήμου που χαρακτηρίζονται ως πολυσύχναστες είναι η παραλία «Αγ. Ιωάννη», η παραλία «Παπά Νερό» και η παραλία «Χορευτού» από το ρέμα «Κασσαβέτη» και νότια. Οι δύο, αυτοί στο Παπά Νερό και στο Χορευτό απαιτούν δύο βάθρα. Επίσης, ο ανάδοχος υποχρεούται να ορίσει υπεύθυνους ακτών για τις παραλίες «Αγ. Σαράντα» και «Μυλοπόταμος» οι οποίες είναι απότομες και παρουσιάζουν υψηλό κυματισμό. Οι υπεύθυνοι ακτών θα φέρουν τον απαιτούμενο φαρμακευτικό εξοπλισμό και θα τηρούν το ωράριο της ναυαγοσωστικής κάλυψης σύμφωνα με τη νομοθεσία, δηλαδή 10.00 -18.00.
Ο συνολικός προϋπολογισμός για τις υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης ανέρχεται στο ποσό των 201.996 ευρώ και θα ανατεθούν σε σχολή ναυαγοσωστικής εκπαίδευσης μετά από διαγωνισμό.

Όπως αναφέρεται στην τεχνική περιγραφή, ο κάθε ναυαγοσώστης πρέπει να φέρει τον εξοπλισμό όπως αδιάβροχο φακό, κιάλια μεγέθυνσης, ναυαγοσωστικό σωσίβιο, σανίδα διάσωσης, σωστικό σωλήνα, φορητό φαρμακείο, πτυσσόμενο φορείο και σανίδα ακινητοποίησης επιπλέουσα, ένδυμα κολύμβησης χρώματος πορτοκαλί στο οποίο θα αναγράφεται η ένδειξη ναυαγοσώστης -lifequard κ.ά. Αναφορικά με τον ελάχιστο μηχανοκίνητο εξοπλισμό, ο ανάδοχος πρέπει να διαθέτει ανά ναυαγοσώστη ένα μηχανοκίνητο, επαγγελματικό σκάφος, μήκους τουλάχιστον 3,3 μέτρων και ιπποδύναμης τουλάχιστον έξι μέτρων με τα προβλεπόμενα εφόδια. Στο σκάφος πρέπει να υπάρχει ένδειξη Σωστικό Σκάφος. Ειδικά για τις παραλίες Χορευτό και Παπά Νερό, στις οποίες θα απαιτηθούν δύο βάθρα, για τον ένα εκ των δύο ναυαγοσωστών, οφείλουν να διαθέτουν επιπλέον ένα επαγγελματικό σκάφος -θαλάσσιο μοτοποδήλατο,

Share

Πρόσφατα άρθρα

Σοκ στη Φινλανδία: Ακροδεξιός μαχαίρωσε και τραυμάτισε 12χρονο

Ένας άνδρας με ακροδεξιές πεποιθήσεις θεωρείται ότι είναι αυτός που επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε…

15 Ιουνίου 2024

Μαθητές που έπαιζαν μπουγέλο δέχτηκαν επίθεση από αδέσποτα σκυλιά

Άσχημη κατάληξη είχε το παιχνίδι μαθητών του δημοτικού Κάτω Καστριτσίου στο πάρκο του Πανεπιστημίου Πατρών.…

14 Ιουνίου 2024

Θάσος: Εντοπίστηκε ανθρώπινο κρανίο σε παραλία

Ένα μακάβριο εύρημα εντόπισε δύτης το μεσημέρι της Παρασκευής (14/6), σε παραλία της Θάσου. Ειδικότερα,…

14 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανώτατη πηγή – «Θα τηρηθεί το καταστατικό, κάλπες το 2025»

Πληροφορίες για επίσπευση των διαδικασιών για εκλογή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ με τις κάλπες να στήνονται…

14 Ιουνίου 2024

Eurostat: Αύξηση κατά 0,9 μονάδες του ποσοστού απασχόλησης στην Ελλάδα το α’ τρίμηνο

Tο ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα, για τα άτομα ηλικίας 20-64 ετών, αυξήθηκε κατά 0,9% στο…

14 Ιουνίου 2024

Euro 2024: Σκωτσέζος οπαδός σήκωσε το κιλτ του σε ζωντανή μετάδοση

Ξεκίνησε η φρενίτιδα του Euro 2024 με τη γηπεδούχο Γερμανία να υποδέχεται τη Σκωτία. Οι…

14 Ιουνίου 2024