Αθλητισμός

Nations League: Πρεμιέρα στο Μπέλφαστ για την Εθνική

Το ταξίδι της Εθνικής Ελλάδος στο Nations League της περιόδου 2022-23 αρχίζει από το Μπέλφαστ όπου στις 21.45 (Alpha, Novasports Prime) θα αντιμετωπίσει την Βόρειο Ιρλανδία για τον 2ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας. Το παιχνίδι αυτό θα είναι το πρώτο επίσημο με τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Η αναμέτρηση στο Μπέλφαστ είναι η πρώτη από το φορτωμένο πρόγραμμα της Ελλάδας, αφού μέχρι τις 12 Ιουνίου υπάρχουν τρία ακόμα ματς. Την Κυριακή 5/6 ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με το Κόσοβο, ενώ στις 9 και 12 Ιουνίου υπάρχουν οι αγώνες με Κύπρο και Κόσοβο στο Πανθεσσαλικό.

Στόχος της Εθνικής είναι να βελτιώσει την αγωνιστική της εικόνα και να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου, ώστε να ανέβει στη Β’ κατηγορία. Παράλληλα, θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στο Euro 2024 στη Γερμανία μέσω της διαδικασίας που θα ορίσει η ΟΥΕΦΑ.

H Εθνική αποφάσισε να γυρίσει σελίδα και από τον Φεβρουάριο βρίσκεται υπό τις οδηγίες του Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος διαδέχτηκε τον Τζον Φαν Σιπ.

Ο Ουρουγουανός προπονητής έκανε πρεμιέρα στο φιλικό με τη Ρουμανία που η Ελλάδα επικράτησε με 1-0, ενώ ακολούθησε η ήττα με το ίδιο σκορ από το Μαυροβούνιο. Στα συγκεκριμένα παιχνίδια έγιναν αρκετές δοκιμές και ο Πογέτ θέλει στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στον πάγκο της Ελλάδας να χαμογελάσει με νίκη μέσα στο Μπέλφαστ.

Μάλιστα, ο ομοσπονδιακός προπονητής έδωσε το σύνθημα και στάθηκε στο γεγονός ότι έρχονται τέσσερα ματς σε 10 ημέρες, λέγοντας: «Από την ημέρα που απέκτησα την τιμή να είμαι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, περίμενα τη στιγμή που θα μπούμε στη διαδικασία των επίσημων αγώνων μας.

Είμαι ενθουσιασμένος που έφτασε αυτή η στιγμή, για την οποία εγώ και οι συνεργάτες μου δουλεύαμε πολύ σκληρά όλο το προηγούμενο διάστημα κάθε μέρα, διότι η αγωνιστική δοκιμασία τεσσάρων διαδοχικών αγώνων σε διάστημα δέκα ημερών, είναι πρωτόγνωρη για όλους και χρειάζεται την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και διαχείριση. Υπόσχομαι ότι όλοι θα αγωνιστούμε με ολοκληρωτικό πάθος και πλήρη συναίσθηση του καθήκοντός μας για όλους τους στόχους μας».

Στη Βόρεια Ιρλανδία ο προπονητής Ιαν Μπάρακλο βρίσκεται στον πάγκο από τον Ιούνιο του 2020 και ο μεγάλος του στόχος είναι η εξέλιξη της ομάδας και η ανάδειξη ποδοσφαιριστών σε συνδυασμό με τις επιτυχίες.

Ο ίδιος οριοθέτησε τους στόχους της ομάδας και στάθηκε στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του: «Στοχεύουμε στην κορυφή του ομίλου με πρώτο στόχο να εξασφαλίσουμε την άνοδο στο επόμενο γκρουπ. Φυσικά θέλουμε τη νίκη απέναντι στην Ελλάδα, αλλά αυτή θα έρθει μόνο αν κάνουμε ένα ισορροπημένο παιχνίδι.

Διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και προσωπικά δεν κοιτάω μόνο τα γκολ που βάζουμε, αλλά και τις ευκαιρίες που δημιουργούμε. Χτίζουμε μια ομάδα με προοπτική και στόχο να βρίσκεται στην τελική φάση του Euro το 2024».

Το σημερινό παιχνίδι της Βορείου Ιρλανδίας με την Ελλάδα θα διευθύνει ο Βέλγος Έρικ Λάμπρεχτ. Οι βοηθοί του θα είναι συμπατριώτες του Ρίεν Βενιζέρε, Γιο Ντε Βέιρντ και 4ος ο Νέιθαν Βερμπούμεν. Ο Λάμπρεχτ θα σφυρίξει για πρώτη φορά αγώνα της «γαλανόλευκης», ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε διαιτητεύσει το ματς του ΠΑΟΚ με την Κοπεγχάγη στο Κόνφερενς Λιγκ.

* Για τον 2ο όμιλο της Γ’ κατηγορίας θα γίνει σήμερα και ο αγώνας Κύπρος-Κόσοβο, που θα αρχίσει στις 19.00.

 

Share
Ετικέτες: ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Πρόσφατα άρθρα

Θεσσαλονίκη: «Γέφυρα ζωής» από αστυνομικούς για βρέφος δύο μηνών που έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

«Γέφυρα ζωής» για τη μεταφορά βρέφους στο νοσοκομείο έστησαν αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη. Οι γονείς του…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρομπότ της Tesla επιτέθηκε σε εργαζόμενο: Τον άρπαξε με τα μεταλλικά του νύχια και τον τραυμάτισε

Ένας μηχανικός λογισμικού της Tesla υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς όταν δέχθηκε επίθεση από ένα ρομπότ που…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ανησυχία από τους ειδικούς: Έξαρση των ιώσεων την Πρωτοχρονιά – «Μην πάτε σε γιορτινές συγκεντρώσεις με συμπτώματα»

Ανησυχία επικρατεί στους ειδικούς εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, γρίπης και ιώσεων τα οποία…

27 Δεκεμβρίου 2023

Αποκαλύφθηκε άγαλμα της Σακίρα στη γενέτειρα της – Φτάνει τα 6,5 μέτρα και ζυγίζει 6 τόνους

Με μία ανάρτησή της στο Instagram η Σακίρα αποκάλυψε ότι τοποθετήθηκε στη γενέτειρά της την…

27 Δεκεμβρίου 2023

Ρωσία και Ιράν θα χρησιμοποιούν στις εμπορικές συναλλαγές τα δικά τους νομίσματα αντί για δολάρια

Το Ιράν και η Ρωσία κατέληξαν σε συμφωνία, βάσει της οποίας θα χρησιμοποιούν στις εμπορικές…

27 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος χρόνου για το νέο AppleWatch – Εξαφανίζεται από τα ράφια των καταστημάτων στις ΗΠΑ

Τέλος χρόνου για το νέο Apple Watch, αφού ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να προβεί σε…

27 Δεκεμβρίου 2023