Κατηγορίες: Τοπικά

Νάνσυ Καπούλα: Παραμένει εκτεθειμένη η ΔΕΥΑΜΒ για την αντικατάσταση του ΤΕΕ από το Δ.Σ.

Το ΤΕΕ Μαγνησίας θα προσφύγει νόμιμα ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων σε ότι αφορά την αντικατάστασή του από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, μετά και τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής του Άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας. Σε δήλωσή της, η Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας Νάνσυ Καπούλα, τονίζει ότι η ΔΕΥΑΜΒ παραμένει εκτεθειμένη ως προς την απόφασή της για την αντικατάσταση του ΤΕΕ, δεδομένου ότι η Επιτροπή δεν αποφάνθηκε επί της ουσίας του θέματος, αλλά στήριξε την απόφασή της σε τυπικούς λόγους.
Αναλυτικά η δήλωση της κ. Καπούλα:
Σχετικά με την απόφαση της Ειδικής Επιτροπής του άρθρου 152 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, το ΤΕΕ, ως επιστημονικός και κοινωνικός φορέας εκφράζει την αντίθεσή του τόσο με το διατακτικό όσο και το σκεπτικό της παραπάνω απόφασης, η οποία έκρινε την προσφυγή της ΔΕΥΑΜΒ, εξετάζοντας αποκλειστικά ένα τυπικό και εντελώς διαδικαστικό στοιχείο των ενεργειών του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας.
Ειδικότερα, η Επιτροπή έκρινε μόνο το μέρος της προσφυγής που αφορούσε την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του Γ.Γ., δηλαδή τα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια και όχι το περιεχόμενο αυτής.
Συνεπώς, η ουσία και η κατά παράβαση του νόμου διαδικασία, που ακολούθησε η ΔΕΥΑΜΒ, ως προς την αντικατάσταση του ΤΕΕ, δεν αποτέλεσε σε καμία περίπτωση αντικείμενο έρευνας και ως εκ τούτου, στοιχείο του περιεχομένου της εν λόγω απόφασης.
Εύλογη, λοιπόν απορία προκαλεί η αίσθηση δικαίωσης και ικανοποίησης που πανηγυρικά διαδηλώνει η ΔΕΥΑΜΒ, ενώ μάλλον το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει. Η ΔΕΥΑΜΒ παραμένει εκτεθειμένη ως προς την απόφασή της για την αντικατάσταση του ΤΕΕ, εφόσον δε δικαιώθηκε επ’ ουδενί, εκτός αν, κατ’ ένα παράδοξο τρόπο, δικαίωση θεωρεί το τυχόν εκπρόθεσμο μιας απόφασης του Γ.Γ.
Είναι σαφές ότι το ΤΕΕ θα προσφύγει νόμιμα ενώπιον των αρμοδίων Δικαστηρίων για την εφαρμογή της απόφασης καθώς εμείς ενδιαφερόμαστε για την ουσία των θεμάτων και δεν στεκόμαστε στους τύπους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παραχώρηση

Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2024 ανανεώθηκε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρήγα Φεραίου, η…

14 Μαρτίου 2024

Άνοιξε

Άνοιξε τη Δευτέρα 11 Μαρτίου η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ -…

14 Μαρτίου 2024

Πόσο ακόμη;

Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη για εξετάσεις στον ιδιωτικό τομέα αναμένεται από…

14 Μαρτίου 2024

Επικοινωνιακά

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έχει αύριο Παρασκευή νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των αγροτών. Και…

14 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη 43χρονος για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών – Η καταγγελία που αποκάλυψε τη δράση του

Συνελήφθη την Τρίτη (12/3) από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 43χρονος ημεδαπός, σε βάρος του…

14 Μαρτίου 2024

Ευρωπαία εισαγγελέας για Τέμπη: Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια

«Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε δικαιοσύνη»,…

14 Μαρτίου 2024