Αθλητισμός

Να ξεπεράσει το σοκ θέλει η Νίκη με Απόλλωνα Πόντου

Να ξεπεράσει το σοκ μετά τη «σφαγιαστική» διαιτησία με τη Βέροια και την τιμωρία της έδρας θέλει η Νίκη. Σήμερα στις 15.00 στο γήπεδο του Μακεδονικού αγωνίζεται ενάντια στον Απόλλωνα Πόντου, όπου θα κυνηγήσει το «τρίποντο».

 Πολλά εις βάρος της Νίκης συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Η αρχή έγινε με τον κορωνοϊό που έπληξε το ποδοσφαιρικό τμήμα, με συνέπεια η ομάδα να παραταχθεί με πολλές απουσίες στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Κατόπιν ήρθε η Ελένη Αντωνίου να «εφεύρει» ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ της Βέροιας και να της χαρίσει τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) στο Πανθεσσαλικό. Την περασμένη Πέμπτη η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα τιμωρώντας την ΠΑΕ Νίκη με ποινή κεκλεισμένων για δύο αγωνιστικές και πρόστιμο 28.000 ευρώ για όσα συνέβησαν στα Τρίκαλα.

Όλα αυτά δεν είναι και λίγα αν αναλογιστούμε ότι έχουμε διανύσει μόλις δύο αγωνιστικές στη Σούπερ Λιγκ 2. Παρόλα αυτά ο Αλέκος Βοσνιάδης και οι ποδοσφαιριστές του είναι υποχρεωμένοι να ξεπεράσουν το σοκ και να αφοσιωθούν στα αγωνιστικά τους καθήκοντα.

Σήμερα στις 15.00 η Νίκη αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα Πόντου στο γήπεδο του Μακεδονικού, όπου θα επιδιώξει να πάρει το πρώτο της «τρίποντο» για φέτος. Θεωρητικά οι «κυανόλευκοι» φαντάζουν ως το φαβορί της σημερινής αναμέτρησης, αλλά μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα ο βαθμός δυσκολίας του συγκεκριμένου αγώνα έχει αυξηθεί αισθητά.

Ο κ. Βοσνιάδης έχει συστήσει στους παίκτες του να κλείσουν στα αυτιά τους και να απαντήσουν στο γήπεδο στην εμφανή επίθεση που δέχεται η ομάδα από διάφορες πλευρές. Άλλωστε μόνο αυτόν τον τρόπο έχουν στη διάθεσή τους, προκειμένου να δείξουν ότι ο «πόλεμος» αυτός τους χαλυβδώνει ακόμη περισσότερο.

Το θετικό είναι ότι υπάρχουν επιστροφές παικτών, γεγονός που σχολίασε θετικά και ο Παύλος Κυριακίδης. «Η ομάδα δούλεψε σκληρά όλη την εβδομάδα και προετοιμάστηκε κατάλληλα για την προσεχή αναμέτρηση. Ξέρουμε τον αντίπαλό μας, είναι μία καλή και επικίνδυνη ομάδα, η οποία χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Έχουμε καλή ψυχολογία από το προηγούμενο παιχνίδι, οι τραυματίες και οι νοσούντες συμπαίκτες μας επιστρέφουν στη δράση και, ξεκάθαρα, στόχος μας είναι η πρώτη μας νίκη στο πρωτάθλημα» τόνισε ο έμπειρος μέσος στο «Nikifc.gr».

Η αποστολή της Νίκης έχει την εξής σύνθεση: Μπάγιτς, Περιστερίδης, Αποστολίδης, Πάνος, Τζοβάρας, Παναγιωτίδης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Αλιατίδης, Κυριακίδης, Μπόσιο, Μέτσε, Τσουκαλάς, Γκαρσία, Μπάλλας, Βλαχομήτρος, Κάσσος, Αλτιντζής, Βασιλείου, Ροχάνο, Τζιώρας.

Εκτός έμεινε ο Χοσέτε ο Μιράντα που μόλις αφίχθη από το εξωτερικό λόγω των υποχρεώσεων με την Ισημερινή Γουινέα.

Ο Απόλλων Πόντου
Μόνο φόβητρο δεν μπορεί να θεωρηθεί ο Απόλλων Πόντου, που σε τίποτα δεν θυμίζει τον παλιό Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος είχε φτάσει σε σημείο να αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία. Αντιμετωπίζει αρκετά διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, ενώ παρότι υποβιβάστηκε αγωνιστικά πέρσι, κατόρθωσε φέτος να παίζει στη… Σούπερ Λιγκ 2 μετά τη συγχώνευση με τη Φούτμπολ Λιγκ.

Πάντως έστω και την ύστατη ώρα έκανε κάποιες μεταγραφές ουσίας, όπως αυτές του Κενάν Μπαργκάν, που αγωνιζόταν στην Κύπρο, του δεξιού εξτρέμ Ούρλιχ Ενομό που έπαιζε στον Λεβαδειακό και τον επιθετικό μέσο, Ουσμάν Σουντουρά, ο οποίος πέρσι ανήκε στα Χανιά. Προπονητής είναι ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης και το έμψυχο δυναμικό είναι το ακόλουθο:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Δημήτρης Πολίτης, Βαγγέλης Πίτκας.
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Εμάνουελ Ρόμπε, Ανδρέας Χατζηαθανασίου, Γεώργιος Κάλλιας, Πάτι Μαλμουματσκόκο, Δημήτριος Αμαραντίδης, Γιάννης Δαλιανόπουλος.
ΜΕΣΟΙ: Σταύρος Αντωνιάδης, Φρανκ Ελέ, Γιάννης Καλαϊτζίδης, Αλέξανδρος Καλογέρης, Βασίλης Ζαχαράκης, Μούσα Χαντάντ, Ουσμάν Σουντουρά.
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Αθανάσιος Δεινόπαπας, Κενάν Μπαργκάν, Βασίλης Φράγκος, Αθανάσιος Παπαϊωάννου, Ούλριχ Ενομό, Δημήτριος Ξιφιλίνος.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023