Τοπικά

Να ξεκινήσει άμεσα η επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου ζητούν Μπουκώρος, Λιούπης, Μαραβέγιας

Συνάντηση πραγματοποίησαν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Δημήτριο Πολίτη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ν.Δ.
και βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος και οι βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αθανάσιος Λιούπης και Κώστας Μαραβέγιας.
Κατά τη διάρκεια της διεξοδικής συζήτησης, οι τρεις βουλευτές Μαγνησίας ζήτησαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ την άμεση έναρξη της Β’ φάσης επαναχάραξης της χερσαίας ζώνης λιμένος Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι η Α’ φάση επαναχάραξης ολοκληρώνεται αυτό το διάστημα με την παραχώρηση του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου στο Δήμο Βόλου. Οι βουλευτές κατέστησαν σαφές ότι είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα να είναι γνωστό εκ των προτέρων τι ακριβώς περιλαμβάνει ο διεθνής διαγωνισμός παραχώρησης και τι ακριβώς θα αποδοθεί στο Δήμο Βόλου με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Κοινή ήταν η άποψη, τόσο των βουλευτών όσο και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, ότι δεν υπάρχει κανενός είδους αναγκαιότητα να περιλαμβάνονται στην παραχώρηση περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία και ανάπτυξη του λιμανιού. Στη συνέχεια, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύθηκε να βρεθεί στο Βόλο περί τα τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο Βόλου και τη Δημοτική Αρχή ώστε να συμφωνήσουν από κοινού για το τι ακριβώς θα περιλαμβάνει η χερσαία ζώνη που θα παραχωρηθεί στο Δήμο Βόλου .

Ο κ.Πολίτης συμφώνησε ότι το παραλιακό μέτωπο του Βόλου και το παραλιακό μέτωπο της Αγριάς, πάρκα και πλατείες καθώς και εκτάσεις εκτός λιμένος στη περιοχή του παλαιού λιμεναρχείου Βόλου είναι λογικό να διεκδικούνται από το Δήμο Βόλου εφόσον δεν αγγίζουν την μελλοντική ανάπτυξη του λιμένος Βόλου. Επιπλέον, ο κ. Πολίτης τόνισε ότι η Α’ φάση του διαγωνισμού που ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Φεβρουάριο, αποσκοπεί στην προσέλκυση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η όποια σύμβαση παραχώρησης στο μέλλον εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον επενδυτών, θα περιλαμβάνει τα προς παραχώρηση στοιχεία και θα κυρωθεί από τη Βουλή. Η ίδια πρακτική ακολουθήθηκε και σε άλλα λιμάνια της χώρας.
Οι τρεις βουλευτές δήλωσαν ότι αναμένουν την επίσκεψη του Διευθύνοντα Συμβούλου και τη συνάντησή του με τη Δημοτική Αρχή του Βόλου, ενώ υπογράμμισαν ταυτόχρονα ότι θα εργαστούν τόσο για την ανάπτυξη του λιμανιού όσο και τη διαφύλαξη των συμφερόντων του Δήμου Βόλου και της τοπικής κοινωνίας.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Φωτογραφία από τη συνάντηση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Δημητρίου Πολίτη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Ν.Δ. και βουλευτή Μαγνησίας Χρήστο Μπουκώρο και τους βουλευτές Μαγνησίας κ. Αθανάσιο Λιούπη και κ.Κώστα Μαραβέγια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το