Αθλητισμός

Να «σφραγίσει» την άνοδο επιδιώκει ο Ολυμπιακός στο εκτός έδρας ματς με τα Μετέωρα

Την άνοδο στη Γ’ Εθνική θέλει να «σφραγίσει» σήμερα ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζοντας στο στάδιο «Βασίλης Καρακίτσιος» της Καλαμπάκας την ομάδων των Μετεώρων. Το παιχνίδι αρχίζει στις 5 το απόγευμα και θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου του πρωταθλήματος των πρωταθλητών των Ενώσεων.

 

Με επτά βαθμούς στο ενεργητικό του ο Ολυμπιακός μπορεί να αισθάνεται αρκετά… άνετος όσον αφορά τον στόχο της ανόδου. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν 1-0 στον Παλαμά τον Ατρόμητο, με το ίδιο σκορ νίκησαν τη Μαλεσίνα στο Βελεστίνο, ενώ έφεραν 1-1 στη Φιλιππούπολη Λάρισας με την Ανθούπολη.

Με δεδομένο ότι θα πάρουν στα «χαρτιά» στο ματς με τον Α.Σ. Νεοχωρίου, ενώ έχουν και άλλο ένα εντός με τον σχετικά αδύναμο ΠΑΟ Κοίλων, ίσως και να μη χρειάζονται σήμερα βαθμούς. Ωστόσο, θα παίξουν για νίκη, όπως έχουν κάνει σε όλους τους φετινούς αγώνες, προκειμένου να εξασφαλίσουν πρόωρα την άνοδο και το παιχνίδι με τον ΠΑΟ Κοίλων να μετατραπεί σε μία ερυθρόλευκη γιορτή για την επιστροφή του Ολυμπιακού στις Εθνικές κατηγορίες.

Θεωρητικά ο σημερινός αγώνας είναι ένα ντέρμπι κορυφής, αφού πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό βρίσκονται τα Μετέωρα με έξι πόντους στο ενεργητικό τους. Ωστόσο, έχουν κερδίσει μόνο τον ΠΑΟ Κοίλων (2-1 εκτός έδρας), αφού η άλλη νίκη ήταν στα «χαρτιά» με τον Α.Σ. Νεοχωρίου. Μάλιστα τα Μετέωρα βαρύνει ακόμη η εντός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Ανθούπολη (0-3).

Οι γηπεδούχοι «καίγονται» για τη νίκη σήμερα, αλλά και ο Ολυμπιακός μόνο αδιάφορος δεν θα παρουσιαστεί. Θέλει να δείξει και στην Καλαμπάκα την ποιότητα που έχει ως ομάδα επιβάλλοντας τον δικό του ρυθμό στο ματς.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ο προπονητής του Ολυμπιακού Στέλιος Αρσένος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του τραυματία Κακάμη, ενώ μάλλον δεν θα ρισκάρει να χρησιμοποιήσει τον Οικονόμου μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τη Μαλεσίνα. Για την ενδεκάδα δεν υπολογίζεται και ο Κούλπας. Ο τελευταίος μπορεί να βρεθεί στην αποστολή αν είναι εξοδούχος από τη σχολή της Δικαστικής Αστυνομίας, αλλά έχοντας χάσει τις προπονήσεις της ομάδας δεν μπορεί να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του προπονητή του.

Μία πιθανή ενδεκάδα με σύστημα 4-3-3 θα έχει την εξής μορφή: Τερματοφύλακας ο Σιδεράκης. Δεξιός μπακ ο Παπακώστας και αριστερός ο Καμπέρης με στόπερ τους Γκαλίτσιο και Παπαϊωάννου. Οι Κυρίτσης, Ζέρης, Αναστασίου θα είναι στη μεσαία γραμμή, οι Ματέα, Σέττος εξτρέμ και ο Βλάχος σέντερ φορ. Θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικεί και ο Σκοπελίτης, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει βασικός στα άκρα της επίθεσης ο Τασιούλης.

* Η Ειρήνη Πίγγιου της ΕΠΣ Θεσπρωτίας ορίστηκε από την ΚΕΔ/ΕΠΟ να διευθύνει το σημερινό παιχνίδι στην Καλαμπάκα. Βοηθοί της θα είναι οι Ορέστης Ευαγγέλου και Θωμάς Γκέλης από την ΕΠΣ Ηπείρου, ενώ παρατηρητής διαιτησίας ο Ανδρέας Στάθης της ΕΠΣ Καρδίτσας.

Το σημερινό πρόγραμμα

Το σημερινό πρόγραμμα του 4ου ομίλου είναι το κάτωθι:
17.00 Μετέωρα-Ολυμπιακός Β.
17.00 Μαλεσίνα-Ανθούπολη
ΠΑΟ Κοίλων-Α.Σ. Νεοχωρίου 3-0 α.α.

Η βαθμολογία

1. Ολυμπιακός Β. 3-1 7
2. Μετέωρα 5-4 6
3. Μαλεσίνα 6-2 4
4. Ανθούπολη 4-1 4
5. Ατρόμητος Παλ. 4-2 4
6. ΠΑΟ Κοίλων 1-7 0
7. Α.Σ. Νεοχωρίου – –
* Ο Α.Σ. Νεοχωρίου δεν συμμετέχει
** Ρεπό έκαναν Ανθούπολη και ΠΑΟ Κοίλων.

Ο Ολυμπιακός τιμά αύριο παίκτες που έφυγαν από τη ζωή

Τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου στα 87 χρόνια της ιστορίας του έχουν φορέσει σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Πολλοί εξ αυτών δεν βρίσκονται σήμερα στη ζωή, αλλά ο σύλλογος δεν τους ξεχνά.

Δεκαέξι από αυτούς θα τιμηθούν σε εκδήλωση μνήμης αύριο Δευτέρα (16.30) στο ΕΑΚ. Η σχετική πρωτοβουλία προέρχεται από την Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου, ενώ τη στηρίζουν η διοίκηση του Ερασιτέχνη και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η 16άδα των παικτών που αγωνίστηκαν στον Ολυμπιακό Βόλου και θα τιμηθεί η μνήμη τους είναι οι: Βαλαχάς Απόστολος, Βήτας Θανάσης, Βλαχάβας (Λάκης) Αχιλλέας, Βούλγαρης Γιώργος, Βουρούκος Βαγγέλης, Δημόπουλος Βάιος, Καϊμάκης Παύλος, Καραΐσκος Δημήτρης, Καραΐσκος Νίκος, Κωτούλας Γιάννης, Μάνδαλος Αντώνης, Μποτίνος Βασίλης, Παππάς Αντώνης, Πασχαλίδης Γιώργος, Σιγάλας Χρήστος, Συνετόπουλος (Τάκης) Δημήτρης.

Στην εκδήλωση αυτή θα τιμηθεί και η Εθνική Ελπίδων του 1998 με προπονητή τον Γιάννη Κόλια (ο οποίος έχει καθίσει και στον πάγκο του Ολυμπιακού Βόλου), που εκείνη τη χρονιά έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, χάνοντας 1-0 από την Ισπανία. Βέβαια, κάποια εξ αυτών των παικτών έγιναν πρωταθλητές Ευρώπης έξι χρόνια αργότερα με την Εθνική Ανδρών.
Η Εθνική Ελπίδων του 1998 θα δώσει και φιλικό αγώνα με τους Παλαίμαχους του Ολυμπιακού Βόλου, σε μία συνάντηση που θα ξυπνήσει όμορφες μνήμες και την οποία αξίζει να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι.

Αύριο η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Ερασιτέχνη

Αύριο Δευτέρα έχουμε και την εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937. Αυτή θα λάβει χώρα στην αίθουσα Forum του ξενοδοχείου Park (Δεληγεώργη 9). Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα στις 20.00.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι: 1) Εκλογή προέδρου και γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης, 2) Διοικητικός Απολογισμός-Απαλλαγή Δ.Σ., 3) Έγκριση οικονομικού απολογισμού 2023-Απαλλαγή Δ.Σ.-Έγκριση προϋπολογισμού 2024, 4) Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής-Απαλλαγή Δ.Σ., 5) Διαγραφή μελών σύμφωνα με τα άρθρα 6 και 7 του εναρμονισμένου με τις διατάξεις του Ν 4726/2020 καταστατικού του συλλόγου, 6) Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής, 7) Προκήρυξη εκλογών για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής 2024-2027.

Share

Πρόσφατα άρθρα

ΠΟΥ: Περισσότερα από 8.000 παιδιά κάτω των 5 ετών έλαβαν φροντίδα για οξύ υποσιτισμό στη Γάζα

Περισσότερα από 8.000 παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών έλαβαν φροντίδα στη Λωρίδα της Γάζας…

13 Ιουνίου 2024

Βρετανία: Μεσαιωνικές ταφόπλακες 800 ετών ανακαλύφθηκαν σε ιστορικό ναυάγιο

Μια αναπάντεχη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε από Βρετανούς αρχαιολόγους στον κόλπο Στάντλαντ, στα ανοικτά των ακτών του…

12 Ιουνίου 2024

Δανία: Έψαχναν ένα κλεμμένο ποδήλατο και τελικά βρήκαν κλεμμένα… έργα τέχνης

Στην Κοπεγχάγη, η έρευνα για τη φερόμενη κλοπή ενός ποδήλατου οδήγησε στον εντοπισμό έργων τέχνης…

12 Ιουνίου 2024

Στις 29 Ιουνίου οι εκλογές στον ΓΣΒ «Η Νίκη»

Το Σάββατο 29 Ιουνίου θα διενεργηθούν εκλογές για να αναδειχθεί νέα διοίκηση στον ΓΣΒ «Η…

12 Ιουνίου 2024

Αμοργός: Αυτό είναι το τελευταίο μήνυμα του 59χρονου τουρίστα που αγνοείται

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 59χρονου Αμερικανού τουρίστα στην Αμοργό. Τα ίχνη…

12 Ιουνίου 2024

Τόρι Σπέλινγκ: Άφησε σε τραγική κατάσταση το σπίτι που ζούσε με τα πέντε της παιδιά – Τι αποκάλυψαν οι γείτονες

Η Τόρι Σπέλινγκ εγκατέλειψε το πολυτελές ακίνητο, όπου ζούσε για τέσσερις μήνες με τα πέντε…

12 Ιουνίου 2024