Πολιτισμός

Μυθιστόρημα μυστηρίου με σημαντικά μηνύματα – Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Σοφίας Δημοσθένους

Το πρώτο της βιβλίο παρουσίασε χθες το βράδυ στο Public Βόλου η Σοφία Δημοσθένους με τίτλο «Μυστήριο με άρωμα βανίλιας». Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, που μέσα από τις σελίδες του περνάνε κάποια πολύ σημαντικά μηνύματα.
Οι εκδόσεις Πηγή, τα Public και η συγγραφέας Σοφία Δημοσθένους παρουσίασαν χθες το νέο βιβλίο «Μυστήριο με άρωμα βανίλιας», για το οποίο, εκτός από τη συγγραφέα, μίλησαν ο κ. Σταύρος Πλουμιστός, σύμβουλος αυτοβελτίωσης και προσωπικής εξέλιξης, ιδρυτής του συμβουλευτικού κέντρου «Ευ Φέρεσθαι», και η κ. Βάνα Πράνταλου, συγγραφέας.
Η κ. Σοφία Δημοσθένους τόνισε πως πρόκειται για την πρώτη της συγγραφική απόπειρα και αφορά ένα μυθιστόρημα μυστηρίου που διαδραματίζεται στη σύγχρονη Αθήνα.
«Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Εμμανουήλ Κοτρόζας, ένας άντρας βουτηγμένος στη μηχανική και ανιαρή καθημερινότητά του, που έχει παραιτηθεί από τη ζωή, αλλά, όπως πάντα, βρίσκει έναν τρόπο να τον ξυπνήσει. Έτσι λοιπόν γίνεται αποδέκτης κάποιων πακέτων, το περιεχόμενο των οποίων αποτελούν εκλιπόντα στοιχεία φόνων, κάτι που τον βάζει σε μία περιπέτεια» ανέφερε η συγγραφέας.


Η κ. Σοφία Δημοσθένους πρόσθεσε πως «στην ιστορία του βιβλίου προστίθενται ένας αστυνομικός, ο Νικόλας Ευσταθίου, που έχει αναλάβει την έρευνα, ώστε να λύσει την υπόθεση, μετά και την αγανάκτηση του πλήθους».
Η ίδια επισήμανε πως στην πορεία γίνονται διάφορες αποκαλύψεις παρέα με κάποια μηνύματα πολύ σημαντικά που περνάνε μέσα από την ιστορία. «Τα μηνύματα αυτά αφορούν στο πόσο εύκολα γινόμαστε κριτές απέναντι στον συνάνθρωπο, αλλά και στο λεγόμενο bullying που μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία» ανέφερε η ίδια.
Όσον αφορά στον τίτλο και ειδικά στη λέξη βανίλια η κ. Σοφία Δημοσθένους τόνισε ότι είναι τρεις οι λόγοι. «Ο πρώτος δεν αποκαλύπτεται, ο δεύτερος επειδή είναι σύμβολο της παιδικής αθωότητας και υπάρχει λόγος για αυτό και ο τρίτος επειδή έπρεπε να βάλω ένα στοιχείο, το οποίο οι άντρες κάπως μισούνε» σημείωσε η ίδια.
Η Σοφία Δημοσθένους γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου του 1989 στον Βόλο, όπου και μεγάλωσε. Κατοικεί εκεί με την οικογένειά της, τον σύζυγό της και την κόρη της. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος φαρμακείου. Στα ενδιαφέροντά της ανήκουν οι ταινίες μυστηρίου, η μουσική και η ζωγραφική, ενώ στα μελλοντικά της συγγραφικά σχέδια, όπως αποκάλυψε η ίδια χθες, είναι το δεύτερο βιβλίο της, το οποίο και αυτό θα είναι μυθιστόρημα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Cardi B – Offset: Μηνύθηκαν για απλήρωτο ενοίκιο και σημαντικές υλικές ζημιές στο σπίτι όπου διέμεναν στο Μπέβερλι Χιλς

Η Cardi B και ο εν διαστάσει σύζυγός της, Offset, μηνύθηκαν για απλήρωτο ενοίκιο και…

23 Δεκεμβρίου 2023

Στο προπονητικό τιμ της Ανόρθωσης εντάσσεται ο Γ. Βλιώρας

Στο προπονητικό τιμ της ανδρικής ομάδας μπάσκετ της Ανόρθωσης εντάσσεται ο Γιώργος Βλιώρας. Η ανακοίνωση…

23 Δεκεμβρίου 2023

Revenge porn: Άνδρας ανέβαζε γυμνές φωτογραφίες 44χρονης στο Ίντερνετ – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει πριν συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη

Μία νέα υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Ένας 47χρονος ανάρτησε στα social…

23 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός σε τροχαίο 45χρονος πυροσβέστης

Στο πένθος βυθίστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων από τον θάνατο 45χρονου πυροσβέστη που έχασε την…

23 Δεκεμβρίου 2023

Απόλυτη καταστροφή στο χριστουγεννιάτικο γεύμα της Airbus Atlantic – Πάνω από 700 εργαζόμενοι με τροφική δηλητηρίαση

Με απόλυτη αποτυχία εστέφθη το χριστουγεννιάτικο δείπνο που παρέθεσε η Airbus Atlantic στη Δυτική Γαλλία,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Βελτίωση

Στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση στοχεύουν μια σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί τόσο από τη δημοτική αστυνομία…

23 Δεκεμβρίου 2023