Πολιτισμός

Μουσική βραδιά με τον Στέλιο Τσουκιά

 

Σήμερα Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου, στις 21.30 ο Στέλιος Τσουκιάς έρχεται για πρώτη φορά στον Βόλο στο Cafe Santan, με full band που απαρτίζεται από νέους μουσικούς. Στο ανανεωμένο του πρόγραμμα παρουσιάζει τραγούδια από τα δύο προσωπικά του άλμπουμ, νέα τραγούδια που έγραψε το καλοκαίρι και επιλεγμένα κομμάτια από την ελληνική δισκογραφία, όλα όσα τον έχουν επηρεάσει και έχουν καθορίσει την αισθητική του.
Τραγούδια από τους Παύλο Σιδηρόπουλο, Γιάννη Αγγελάκα, Διάφανα Κρίνα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, αλλά και τραγουδοποιοί και συγκροτήματα της νέας γενιάς, όπως ο Λεωνίδας Μπαλάφας, οι Villagers of Ioannina City, οι Λάργκο, και άλλοι, μπλέκονται αριστοτεχνικά σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται ο ίδιος και η ραδιοφωνική παραγωγός Κυριακή Αιλιανού.
Η μουσική του Στέλιου Τσουκιά παντρεύει τον ηλεκτρονικό και τον φυσικό ήχο, σε ένα ταξίδι που ξεκινάει από τη ροκ και περνάει στην ατμοσφαιρική electro/blues και lo-fi, εμποτισμένο με στοιχεία της ελληνικής σκηνής. Το γεγονός ότι ξεκίνησε την πορεία του από τα μαθηματικά, προσδίδει μια επιπλέον πινελιά διαφορετικότητας στην ήδη ξεχωριστή περίπτωσή του.
Σε κάθε live του Στέλιου, όπως και σ’ αυτό, βλέπουμε και ακούμε έναν τραγουδοποιό που αποτελεί την απόλυτη ενσάρκωση όσων ακούς στους δίσκους του. Δηλαδή, το αδιέξοδο των μεγάλων πόλεων, τη δυσκολία των σχέσεων, πινελιές μελαγχολίας και χιούμορ σε ισόποσες δόσεις, ιστορίες που έχει φέρει μαζί του από τα μέρη που έχει ζήσει και μια ευγενή «αλητεία» που εκπέμπει πάνω και κάτω από τη σκηνή.
Στο Cafe Santan, θα τραγουδήσει επί 2μιση ώρες, έχοντας στο πλευρό του 4 μουσικούς και μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια, τη Λόλα Γιαννοπούλου. Παίζουν οι μουσικοί: Πρόδρομος Μυστακίδης, τύμπανα, Θανάσης Dzigovic, ηλεκτρική κιθάρα, Αλέξανδρος Σακαλής, τρομπέτα, Ιάσονας Οικονόμου, ηλεκτρικό μπάσο.
Γενική είσοδος: 5€.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Λόπεθ: Έπαιξαν ρόλο η κούραση και ο τραυματισμός του Τσοκάνη

Ο τεχνικός του Βόλου, Άνχελ Λόπεθ μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στάθηκε στην αναγκαστική…

22 Δεκεμβρίου 2023

Επιτέθηκε στη μητέρα του και την τραυμάτισε στον λαιμό

Επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/12) σε διαμέρισμα της οδού Ρούμελης στην…

22 Δεκεμβρίου 2023

1.100 στεφανιογραφίες στο Νοσοκομείο Βόλου

Στις 1.100 ανέρχονται οι στεφανιογραφίες που έχουν πραγματοποιηθεί στο Αιμοδυναμικό εργαστήριο του νοσοκομείου Βόλου το…

22 Δεκεμβρίου 2023

Το εορταστικό μήνυμα της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου

Για να νιώσουμε Χριστούγεννα αυτές τις γιορτινές ημέρες πρέπει να έχουμε μεριμνήσει επίσης για τους…

22 Δεκεμβρίου 2023

Καθηλωτική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Προτύπου Γυμνασίου Βόλου – Δάσκαλος σε ρόλο Αλ. Παπαδιαμάντη

  Μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη εκδήλωση έλαβε χώρα χθες Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό κέντρο της…

22 Δεκεμβρίου 2023

Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου εκδίδει την ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης, η οποία…

22 Δεκεμβρίου 2023