Ροή

Μυημένος από παιδί στα μυστικά του λυκίσκου

Συνολικά 200 ετικέτες περνούν κάθε χρόνο από την μπυραρία που διατηρεί στα Παλιά

Η ενημέρωσή του γύρω από το κάθε προϊόν είναι καταλυτική στην επιλογή. Γνωρίζει τα πάντα και σε κάθε ερώτηση του πελάτη δίνει διάλεξη. Εάν είσαι στη θέση του πελάτη μαθαίνεις τα πάντα γύρω από τις μπύρες και σε ψυχολογεί ποια θα σου αρέσει περισσότερο, ποια ταιριάζει στο γευστικό σου πεδίο.
Ο Σάκης Τύμπαμπας είναι 30 χρόνων, οικονομολόγος και παντογνώστης στα θέματα που αφορούν στην μπύρα. Η αγάπη του για την μπύρα προέρχεται από το γεγονός πως μεγάλωσε με τη βαυαρική μπύρα. Από παιδί έβρισκε τη ζυθοποίηση μια συναρπαστική τέχνη και από τότε που ήταν μικρός ενδιαφερόταν για το βαυαρικό πολιτιστικό αγαθό και την παραγωγή του.
Συνολικά 200 ετικέτες περνούν κάθε χρόνο από την μπυραρία που διατηρεί ο ίδιος στα Παλιά και για να εδραιώσει το «πανεπιστήμιο» της μπύρας σε μια πόλη που η κουλτούρα της αφορά στο τσίπουρο και το κρασί, δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Μεγάλωσε στη Γερμανία, μέσα στην μπυραρία που διατηρούσε ο πατέρας του και όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα σπούδασε οικονομικά και αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Τον λυκίσκο.
«Όλο και περισσότεροι φίλοι της μπύρας ανακαλύπτουν τα τελευταία χρόνια τις διαφορετικές ποικιλίες, τις ξεχωριστές ετικέτες, τα διάφορα είδη της μπύρας γνωρίζοντας από κοντά ένα ποτό τόσο ενδιαφέρον και περίπλοκο. Ο κόσμος θα αναζητήσει αυτά που ξέρει σε πιο ποιοτικά και ψαγμένα όμως επίπεδα, που δύσκολα θα βρει αλλού και με ποικιλία, διαλέγοντας στιλ γνωστά όπως μια κλασική Lager ή Weiss και εμείς προσπαθούμε να δοκιμάσει και άλλα όπως από παραδοσιακά ζυθοποιεία ή νέα μικροζυθοποιεία ελληνικά και του εξωτερικού τις craft beer σκηνής, όπως οι ανερχόμενες hoppy Pale Ale, IPA (India Pale Ale), Wheat IPA, Imperial Stout, Milk Stout, Red Ales, αλλά και καθημερινά, νέα υβρίδια ειδών και χρήση επιπλέον υλικών όπως κόκκους καφέ, φρούτα, διάφορα δημητριακά και η λίστα έχει όριο τη φαντασία και το γούστο».
Τονίζει πως ο κόσμος της μπύρας είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό μιας πόλης όπως ο Βόλος, αλλά όλο και περισσότεροι προσπαθούν να μυηθούν σε αυτόν.
«Εμείς προσπαθούμε να τους γνωρίσουμε και έναν άλλον κόσμο. Και βλέπω πως υπάρχει ανταπόκριση. Ο Βόλος έχει ως κουλτούρα το τσίπουρο κυρίως και το κρασί κατ’ επέκτασιν, πράγμα που κάνει ένα δύσκολο έργο για την μπυραρία», καταλήγει.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι Αμαζόνες μπορεί να υπήρξαν πραγματικά, υποστηρίζει αρχαιολόγος

Στους αρχαιοελληνικούς μύθους, οι Αμαζόνες ήταν τρομερές πολεμίστριες που ζούσαν στα όρια του γνωστού κόσμου.…

25 Μαρτίου 2024

Βραζιλία: Πάνω από 2 εκατ. μολυσμένοι από δάγκειο πυρετό – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μεγάλες πόλεις

Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανέφερε 2.045.277 κρούσματα δάγκειου πυρετού μέχρι στιγμής το 2024. Από…

25 Μαρτίου 2024

«Ταχυδρομείο των πιγκουίνων»: Αναζητά εργαζόμενους για να… μετρούν πιγκουίνους

Νέους εργαζόμενους ψάχνει το «ταχυδρομείο των πιγκουίνων» με τις αιτήσεις των υποψηφίων να πέφτουν «βροχή».…

25 Μαρτίου 2024

Μόσχα: Συνελήφθησαν δύο άτομα και ο πατέρας τους για την τρομοκρατική επίθεση

Ένας από τους συλληφθέντες για την υπόθεση της τρομοκρατικής επίθεσης στην αίθουσα συναυλιών Crocus City…

25 Μαρτίου 2024

Χειροπέδες σε σωφρονιστικό υπάλληλο και ακόμη 1 για διακίνηση σε φυλακές

Ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας ιδιώτης συνελήφθησαν το πρωί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων…

25 Μαρτίου 2024

Η Αλβανία κερδίζει Σέρβους τουρίστες από την Ελλάδα

H Ελλάδα είναι ο αγαπημένος προορισμός των Σέρβων. Η απόσταση της Χαλκιδικής από τα σερβικά…

25 Μαρτίου 2024