Τοπικά

Μυημένος από παιδί στα μυστικά του λυκίσκου

tibabas
Συνολικά 200 ετικέτες περνούν κάθε χρόνο από την μπυραρία που διατηρεί στα Παλιά

Η ενημέρωσή του γύρω από το κάθε προϊόν είναι καταλυτική στην επιλογή. Γνωρίζει τα πάντα και σε κάθε ερώτηση του πελάτη δίνει διάλεξη. Εάν είσαι στη θέση του πελάτη μαθαίνεις τα πάντα γύρω από τις μπύρες και σε ψυχολογεί ποια θα σου αρέσει περισσότερο, ποια ταιριάζει στο γευστικό σου πεδίο.
Ο Σάκης Τύμπαμπας είναι 30 χρόνων, οικονομολόγος και παντογνώστης στα θέματα που αφορούν στην μπύρα. Η αγάπη του για την μπύρα προέρχεται από το γεγονός πως μεγάλωσε με τη βαυαρική μπύρα. Από παιδί έβρισκε τη ζυθοποίηση μια συναρπαστική τέχνη και από τότε που ήταν μικρός ενδιαφερόταν για το βαυαρικό πολιτιστικό αγαθό και την παραγωγή του.
Συνολικά 200 ετικέτες περνούν κάθε χρόνο από την μπυραρία που διατηρεί ο ίδιος στα Παλιά και για να εδραιώσει το «πανεπιστήμιο» της μπύρας σε μια πόλη που η κουλτούρα της αφορά στο τσίπουρο και το κρασί, δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Μεγάλωσε στη Γερμανία, μέσα στην μπυραρία που διατηρούσε ο πατέρας του και όταν επέστρεψαν στην Ελλάδα σπούδασε οικονομικά και αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό που αγαπούσε περισσότερο. Τον λυκίσκο.
«Όλο και περισσότεροι φίλοι της μπύρας ανακαλύπτουν τα τελευταία χρόνια τις διαφορετικές ποικιλίες, τις ξεχωριστές ετικέτες, τα διάφορα είδη της μπύρας γνωρίζοντας από κοντά ένα ποτό τόσο ενδιαφέρον και περίπλοκο. Ο κόσμος θα αναζητήσει αυτά που ξέρει σε πιο ποιοτικά και ψαγμένα όμως επίπεδα, που δύσκολα θα βρει αλλού και με ποικιλία, διαλέγοντας στιλ γνωστά όπως μια κλασική Lager ή Weiss και εμείς προσπαθούμε να δοκιμάσει και άλλα όπως από παραδοσιακά ζυθοποιεία ή νέα μικροζυθοποιεία ελληνικά και του εξωτερικού τις craft beer σκηνής, όπως οι ανερχόμενες hoppy Pale Ale, IPA (India Pale Ale), Wheat IPA, Imperial Stout, Milk Stout, Red Ales, αλλά και καθημερινά, νέα υβρίδια ειδών και χρήση επιπλέον υλικών όπως κόκκους καφέ, φρούτα, διάφορα δημητριακά και η λίστα έχει όριο τη φαντασία και το γούστο».
Τονίζει πως ο κόσμος της μπύρας είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό μιας πόλης όπως ο Βόλος, αλλά όλο και περισσότεροι προσπαθούν να μυηθούν σε αυτόν.
«Εμείς προσπαθούμε να τους γνωρίσουμε και έναν άλλον κόσμο. Και βλέπω πως υπάρχει ανταπόκριση. Ο Βόλος έχει ως κουλτούρα το τσίπουρο κυρίως και το κρασί κατ’ επέκτασιν, πράγμα που κάνει ένα δύσκολο έργο για την μπυραρία», καταλήγει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το