Τοπικά

Μπλόκο της Αστυνομίας στους αγρότες του Αλμυρού

 

Ανυποχώρητοι δηλώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Αλμυρού στην προσπάθειά τους να αναδείξουν τα προβλήματά τους και να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από την κυβέρνηση. Η χθεσινή ημέρα σημαδεύτηκε από ένταση, όταν προσπάθησαν να βγάλουν τα τρακτέρ στην ΠΑΘΕ στον κόμβο του Αλμυρού στο ύψος του Αγίου Τρύφωνα, καθώς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν. Πάντως, αργότερα χθες το μεσημέρι, αγρότες με 25 περίπου αγροτικά μηχανήματα κατάφεραν από άλλο δρόμο να τα παρατάξουν για μια περίπου ώρα στην ΠΑΘΕ στον κόμβο της ΒΙΠΕ Αλμυρού στο ύψος του Πλατάνου και στη συνέχεια αποχώρησαν, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στον κόμβο του Αλμυρού βρέθηκαν χθες το πρωί περίπου 100 τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα, και φορτηγά, με τους αγρότες να επιχειρούν έξοδο στην ΠΑΘΕ προκειμένου να τα παρατάξουν και να κάνουν συμβολική διαμαρτυρία.
Ωστόσο, στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που δεν επέτρεψαν σε καμία περίπτωση να υλοποιηθεί το σχέδιο των αγροτών. Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής αγροτών Αλμυρού, αγροτοσυνδικαλιστή Χρ. Πάντζιο, “οι αστυνομικές δυνάμεις αποτελούνταν από δυο διμοιρίες των ΜΑΤ και πολλούς ακόμη αστυνομικούς, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει δυο κλούβες της Αστυνομίας προκειμένου να μην μπορούν τα τρακτέρ να εξέλθουν στην εθνική οδό”.
Ορισμένες στιγμές δημιουργήθηκε ένταση με τους αγρότες να ζητούν να μάθουν ποιος έδωσε εντολή για να τους “μπλοκάρουν”, με τον κ. Πάντζιο σε δηλώσεις του να αναφέρει ότι “ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα πρέπει να ανακαλέσει την δήλωσή του ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις είναι υποκινούμενες και παράλληλα να δώσει λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτοκτηνοτροφικός κόσμος της Μαγνησίας και της χώρας γενικότερα”.
Στη συνέχεια, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, θέλησαν να ανέβουν με τα πόδια στην ΠΑΘΕ και προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων αυτή την προοπτική, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συνέλευση και συμβολικό αποκλεισμό, ωστόσο ο αστυνομικός διευθυντής Μαγνησίας Γ. Ντιζές ήταν κάθετα αρνητικός, επισημαίνοντας ότι έχει ρητή εντολή να μην τους επιτρέψει να πάνε στην εθνική οδό.
“Είμαστε πολίτες σε μια ελεύθερη δημοκρατία και κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει το που θα περπατάμε” φώναζαν αγανακτισμένοι οι αγρότες.
Να αναφερθεί ότι στο μπλόκο του Αλμυρού μετέβησαν με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα και κτηνοτρόφοι από την περιοχή της Αισωνίας.
Όπως προαναφέρθηκε, τελικά, οι αγρότες του Αλμυρού κατάφεραν να βγάλουν στην ΠΑΘΕ 25 περίπου αγροτικά μηχανήματα το μεσημέρι, στον κόμβο της ΒΙΠΕ, στο ύψος του Πλατάνου. Τα τρακτέρ παρατάχθηκαν για μια περίπου ώρα χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό, όπως ανέφερε ο κ. Πάντζιος και στη συνέχεια αποχώρησαν.
“Με αυτή μας την κίνηση στείλαμε το μήνυμα ότι αν θέλουμε να βγούμε στην ΠΑΘΕ, έχουμε τη δυνατότητα και είναι εύκολο να το καταφέρουμε. Αρκεί ορισμένοι να αντιληφθούν ότι με τα ΜΑΤ δεν λύνονται τα προβλήματα” προσέθεσε ο ίδιος.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων επαρχίας Αλμυρού Αν. Σκούρας επισήμανε μεταξύ άλλων πως “δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα μας αν δεν δικαιωθούμε. Είναι κοινός ο αγώνας με τους αγρότες. Κανείς στην κυβέρνησης δεν μας ακούει, με το πιο σημαντικό πρόβλημα των κτηνοτρόφων να είναι η μείωση στην τιμή του γάλακτος”.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Η αδερφή της και δράστιδα τώρα «τα γυρνάει» – Δηλώνει αθώα και «δείχνει» τη σπιτονοικοκυρά

Τα... γυρνάει η αδερφή της Φαίης Μπακογιώργου που τον περασμένο Νοέμβριο ομολόγησε ότι σκότωσε την…

26 Ιανουαρίου 2024

Ηλικιωμένη 118 ετών έκανε χειρουργείο στο ισχίο – Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

Σε χειρουργείο για αποκατάσταση του ισχίου της υποβλήθηκε μια γυναίκα 118 ετών στα Χανιά με…

26 Ιανουαρίου 2024

Σάρωσαν τα μετάλλια οι κολυμβητές του ΟΕΑ/ΝΑΒ στη Βόρεια Ελλάδα

Σάρωσαν τα μετάλλια οι κολυμβητές και κολυμβήτριες του ΟΕΑ/ΝΑΒ σε αγώνες που πραγματοποιήθηκαν στη Βόρειο…

26 Ιανουαρίου 2024

Ομιλία με θέμα τις ιώσεις και την διατροφή στο ΚΗΦΗ Ν. Αγχιάλου

  Ομιλία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024 στην δομή του ΚΗΦΗ Νέας Αγχιάλου από…

26 Ιανουαρίου 2024

«Παιδοπολίτης της χρονιάς 2023» η Κλεοπάτρα Τσακίρη – Χατζηαγγέλου

  Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε η τιμητική εκδήλωση αφιερωμένη στη νέα «Παιδοπολίτη της χρονιάς 2023».…

26 Ιανουαρίου 2024

Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και Χειροτονία Πρεσβυτέρου στον Μητροπολιτικό μας Ναό

  Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου θα λειτουργήσει την Κυριακή 28/1 ο Σεβ.…

26 Ιανουαρίου 2024