Κατηγορίες: Τοπικά

Μπέος: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τον Βιολογικό…αλλά φταίνε οι εργαζόμενοι και ο Δ. Κουτσιφέλης

Ο Α. Μπέος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την υπολειτουργία του Βιολογικού, αποποιήθηκε ωστόσο επί της ουσίας κάθε ευθύνη…παρότι στα λόγια την ανέλαβε. Επέρριψε όλες τις ευθύνες στους εργαζόμενους και ειδικότερα στον πρόεδρο του Συλλόγου Δ. Κουτσιφέλη, που τον χαρακτήρισε “καρκίνωμα”. Και φυσικά δεν παρέλειψε, κατά τη συνήθη πια τακτική του, να επιτεθεί στη “Θεσσαλία”, την οποία κατηγόρησε ότι, δήθεν, παραπληροφορεί τον κόσμο γιατί παρουσίασε αναλυτικά όλο το θέμα με αδιάσειστα στοιχεία, τα οποία στο σύνολό τους επιβεβαιώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές. Δείχνοντας ότι για πρώτη φορά μετά από 9 ολόκληρους μήνες θητείας ασχολήθηκε με τα θέματα του Βιολογικού, παραδέχτηκε εντέλει όλα τα προβλήματα συντήρησης που υπάρχουν καθώς και τη διαρροή ανεπεξέργαστου λύματος, τα οποία κατέγραψε αναλυτικά η εφημερίδα.
Ανέφερε ότι δεν “βλέπει μπροστά του τη διεύθυνση υγείας”, απαξιώνοντας πλήρως τη λειτουργία της. Και παρότι η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης ότι θα απευθυνθεί στον εισαγγελέα, είπε πως κάτι τέτοιο ουδέποτε ειπώθηκε! Ανακοίνωσε ότι θα αποκατασταθούν όλες οι βλάβες λειτουργίας του Βιολογικού, ο οποίος ουσιαστικά έχει καταρρεύσει και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ενημέρωσε την κοινή γνώμη η ΔΕΥΑΜΒ μέσω των Μέσων Ενημέρωσης για το πρόβλημα με την διαρροή λυμάτων, είπε πως δεν θα ενημερώνει τους δημοσιογράφους γιατί δεν είναι τεχνικοί. Σε ερώτηση τι θα πράξει για τις καταγγελίες της Δωροθέας Κολυνδρίνη για παραπλάνηση της Περιφέρειας μέσα από επίσημο έγγραφο της ΔΕΥΑΜΒ περί διαρροής επεξεργασμένου λύματος στον Παγασητικό, όταν το το λύμα αποδείχτηκε ανεπεξέργαστο, είπε πως αν αυτό συνέβη (πράγμα που αποδεικνύεται από επίσημα έγγραφα με την υπογραφή του γενικού διευθυντή Σ. Τζίνη), καλεί τον εισαγγελέα να καθίσει στο σκαμνί τους υπευθύνους της ΔΕΥΑΜΒ.
Κάλεσε επίσης του εργαζόμενους -αναφερόμενος στο θέμα της έλλειψης πετρελαίου στη γεννήτρια με συνέπεια να μη λειτουργήσει το σύστημα επεξεργασίας λυμάτων μετά από διακοπή ρεύματος-να πληρώσουν το αντίτιμο από την τσέπη τους και στη συνέχεια να τους επιστραφούν τα χρήματα, αν αυτό ξανασυμβεί.

“Συγγνώμη” μεν, αλλά…
Ο Α. Μπέος ζήτησε συγγνώμη για όσα συνέβησαν και έδωσε έμφαση στη διαρροή λύματος στον Παγασητικό, παρότι το μείζον πρόβλημα είναι η κατάρρευση του Βιολογικού. Δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθούν οι βλάβες και αναμένει ηλεκτρομηχανολογική μελέτη από τον Δ. Κουτσιφέλη, ώστε μέχρι τέλος του χρόνου να λήξει το πρόβλημα. Για τον Δ. Κουτσιφέλη άφησε να εννοηθεί ότι θα τον θέσει σε διαθεσιμότητα, ενώ διέταξε ΕΔΕ.

“Ο Βιολογικός δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης ή προσωπικής προβολής. Η δημόσια υγεία και το συμφέρον αυτής της πόλης είναι πάνω απ’όλα είπε, αλλά εκτίμησε πως οι πολίτες δεν υπήρχε λόγος να ενημερωθούν για το πρόβλημα.
Είπε επίσης πως ο καθαρισμός του Ξηριά ξεκίνησε με βυτιοφόρα τα οποία συγκεντρώνουν το λύμα που βγαίνει και θα εξακολουθεί να βγαίνει από τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού. Το λύμα θα συγκεντρώνεται μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, για να μην φτάνει στον Παγασητικό, όπως συνέβαινε όλες τις προηγούμενες ημέρες.
“Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη”, και αφού απέδωσε την παρουσίαση του προβλήματος στον Βιολογικό σε εκείνους που είχαν ιδιοτελή συμφέροντα τα οποία δεν εξήγησε, είπε πως από τη μη λειτουργία αντλιών χύνονται κατά καιρούς λύματα τα τελευταία 15 χρόνια στον Παγασητικό.
“Δεν προσπαθώ να αποποιηθώ ευθύνες και να τις μεταφέρω στους προκατόχους μου. Τα τελευταία 15 χρόνια κάθε χρόνο χύνονται στον Παγασητικό λύματα είτε επεξεργασμένα, είτε όχι. Δεν μπαίνω στη διαδικασία αν τα όρια του λύματος στον Παγασητικό είναι επιτρεπτά η όχι. Το βασικό είναι αν είναι ηθικά σωστό να χύνονται στον Παγασητικό”, είπε.
Ενώ ανακοίνωσε πως θα αποκαταστήσει τις βλάβες, χαρακτήρισε αηδίες όλα όσα αναφέρονται σε επίσημα υπηρεσιακά έγγραφα για τα προβλήματα, όπως στους χωνευτές. Σημειώνεται ότι ο Βιολογικός παρουσιάζει 12 μεγάλες βλάβες και ο Α. Μπέος επικεντρώθηκε μόνο στις αντλίες, που λόγω μη λειτουργίας προκάλεσαν υπερχείλιση του λύματος από τις 10 Μαϊου.
“Το πρόβλημα δημιουργήθηκε γιατί ο Βιολογικός έχει 4 αντλίες 28 ετών. Κάποια στιγμή τα μηχανήματα βγαίνουν off. Χαλώντας η μία αντλία στις 10 Μαίου, στάλθηκε για επισκευή αυτομάτως αλλά δημιούργησε στο δεύτερο στάδιο επεξεργασίας λυμάτων ένα βιολογικό πρόβλημα επεξεργασίας και με τον όγκο των λυμάτων που δεχόταν, ο Βιολογικός δεν τα κατάφερνε να αντεπεξέλθει. Έπεφτε λύμα στον Παγασητικό, επεξεργασμένο μέχρι 60%.
Αυτό συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις για 15 χρόνια”, υποστήριξε. Σημειώνεται ότι τα στοιχεία από τις μετρήσεις της Περιφέρειας απέδειξαν ότι το λύμα ήταν ανεπεξέργαστο με 9.000.000 mlg κολοβακτηρίδια να πνίγουν τον Παγασητικό, γι’ αυτό και η Δωροθέα Κολυνδρίνη είπε πως η ΔΕΥΑΜΒ έλεγε μέσα από επίσημα έγγραφα ψέματα.
Σε αυτό το σημείο, παρότι επιβεβαίωσε τη “Θ” σε όλα τα επίπεδα, είπε πως παραπληροφορεί τον κόσμο και στην ουσία την κατηγόρησε γιατί ανέδειξε το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις. Είπε μάλιστα ότι η “Θ” μέσα από το ρεπορτάζ της γνώριζε στοιχεία που ο ίδιος αγνοούσε.
Προκάλεσε τον εισαγγελέα να παρέμβει στην υπόθεση των λυμάτων και είπε πως αυτοί που πληροφόρησαν την εφημερίδα είναι αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, “γιατί τους κόψαμε επιδόματα και υπερωρίες”. “Είμαστε σε σύγκρουση με συμμορία που επί χρόνια λυμαίνονταν την ΔΕΥΑΜΒ. Πιστεύουμε ότι δικαστές θα δικαιώσουν τον αγώνα που κάνουμε να γλιτώσουμε τη ΔΕΥΑΜΒ από χέρια κερδοσκόπων”, είπε
“Αυτό το πρόβλημα με τα 1600 κυβικά που οδηγήθηκαν στον Παγασητικό έχει να κάνει με σοβαρή αμέλεια, σκοπίμως θεωρώ, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω με βεβαιότητα, αλλά μόνο μετά την ΕΔΕ που διατάχθηκε. Σίγουρα θα υπάρξουν ευθύνες. Είναι αδιανόητο μια εταιρεία με εκατομμύρια τζίρο να διαθέτει γεννήτρια για ώρες ανάγκης και να μην διαθέτει πετρέλαιο για να λειτουργήσει.
Οφείλω σήμερα να σταθώ και να δεσμευτώ σε ένα θέμα. Μετά από την πολύωρη σύσκεψη που είχα χθες στο Βιολογικό με όλους τους συντελεστές και συνεχίζουμε σήμερα, οφείλω να πω ότι εκτός από την ΕΔΕ που θα αποδοθούν ευθύνες και κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του, πολύ σύντομα ο Βιολογικός θα λειτουργήσει έτσι που θα προβλέπει έκτακτα περιστατικά ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία”, είπε, παραδεχόμενος στην ουσία ότι μια μονάδα σαν τον βιολογικό δεν έχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
Επίσης επιτέθηκε στο ΤΕΕ και την πρόεδρό του Νάνσυ Καπούλα, που δεν “την βλέπει μπροστά του”, όπως άλλωστε και τη Διεύθυνση Υγεία, τη Θεσσαλία και τους εργαζόμενους.
“Εμείς δεν τους βλέπουμε αυτούς τους ανθρώπους. Γελάω μαζί τους…αυτοί δεν είναι αντίπαλοι, αλλά κολόνια…τι πόλεμο να κάνουν. Είναι τόσοι λίγοι που έχουν οδηγήσει την πόλη αυτή σε αυτά τα εγκλήματα”, είπε.
Είπε επίσης ότι δουλειά του Δ. Κουτσιφέλη ήταν να βρει λύσεις για τις βλάβες στον Βιολογικό, παρότι δεν δινόταν ούτε ευρώ και παραδέχτηκε ότι τα υπηρεσιακά έγγραφα τα είχαν στα χέρια τους οι προϊστάμενοί του.
Σε ερώτηση για το πως εξηγεί τις επίσημες δηλώσεις της κ. Κολυνδρίνη περί παραπλάνησης των υπηρεσιών με έγγραφο που υπέγραψε ο Σ. Τζίνης είπε:
Αν λένε ψέμματα οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ, ας τους χώσει ο εισαγγελέας μέσα. Το να λέμε κουβέντες δεν λέει κάτι. Αν είναι αλήθεια αυτά που λέει η διεύθυνση υγείας, θα μας απαλλάξουν από ανεύθυνους υπαλλήλους να τους απολύσουμε.
Ας φέρει στοιχεία η κ. Κολυνδρίνη ότι μετά από 24ωρο έλεγχο τα λύματα που έπεσαν ήταν ανεπεξέργαστα. Ο Κουτσιφέλης δημιουργεί πρόβλημα, θα περάσει από ΕΔΕ, θα διαταχθεί έλεγχος .
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει τεράστιες ευθύνες. Κάνει πόλεμο στην διοίκηση της επιχείρησης και φέρει ακέραια την ευθύνη και οι συνεργάτες του είτε απλοί υπάλληλοι ή άλλοι φταίνε που η γεννήτρια έμεινε χωρίς πετρέλαιο.
Θεωρώ ότι μέσα από το προσωπικό του Βιολογικού προέκυψε το πρόβλημα που δεν είχε πετρέλαιο η γεννήτρια.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επιστημονικές διαλέξεις από το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (https://ds.uth.gr/)  διοργανώνει δύο νέες επιστημονικές διαλέξεις, στο πλαίσιο της σειράς ανοικτών…

12 Μαρτίου 2024

Διάλεξη στις Σταγιάτες για το επικίνδυνο για την ελιά βακτήριο Ξυλλέλα

Διάλεξη στις Σταγιάτες για το επικίνδυνο για την ελιά βακτήριο Ξυλλέλα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο…

12 Μαρτίου 2024

Ερωτήσεις της “Συμμαχίας για τον Βόλο” για το “Βάκης Παρασκευόπουλος” και την αγροτική οδοποιία στα Μελισσάτικα

Ερωτήσεις, όπως αναφέρει, για την κακή κατάσταση της αίθουσας του Κλειστού Γυμναστηρίου «Βάκης Παρασκευόπουλος» και…

12 Μαρτίου 2024

Ψύχραιμα

  Ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μέχρι και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των…

12 Μαρτίου 2024

Αστακούς

Μετά τα δημοσιεύματα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με αστακοκάραβα,…

12 Μαρτίου 2024

Στον Βόλο ο Β. Κοντοζαμάνης

  Με φόρα στην μάχη των ευρωεκλογών έχει μπει ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα…

12 Μαρτίου 2024