Αθλητισμός

Μπάσκετ Λιγκ: ΑΕΚ-Παναθηναϊκός πράξη… τέταρτη

Συνεχίζεται σήμερα (20.00 ΕΡΤ 3) η πολύ ενδιαφέρουσα σειρά ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Παναθηναϊκό για την Α1 μπάσκετ. Οι «πράσινοι» προηγούνται με 2-1 νίκες και γι’ αυτό οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν οπωσδήποτε νίκη για να πάνε τη σειρά σε πέμπτο παιχνίδι.

Ένταση προκλήθηκε μετά το τέλος του τρίτου ματς Παναθηναϊκός-ΑΕΚ για τα ημιτελικά των πλέι οφ, με τους παίκτες της «Ένωσης» να διαμαρτύρονται έξαλλα προς τους διαιτητές Συγκεκριμένα, ο Γιανίκ Μορέιρα φέρεται να έβρισε τον έναν εκ των τριών διαιτητών, όπως καταγράφηκε στο φύλλο αγώνα.

Παρόλα αυτά όμως ο Ανγκολέζος σέντερ θα δώσει το «παρών» στο σημερινό παιχνίδι, αφού τιμωρήθηκε με πρόστιμο 1.100 ευρώ  από το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο του ΕΣΑΚΕ για τη συμπεριφορά του  Αναλυτικά, η σχετική ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:
«Με πρόστιμο 1.100 ευρώ τιμωρήθηκε από το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο του ΕΣΑΚΕ ο Γιανίκ Μορέιρα. Ο αθλητής της ομάδας μας, ο οποίος «απολογήθηκε» σήμερα (σ.σ. χθες), στις 15:00, παραστάθηκε διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Προέδρου της ΑΕΚ, Αλέξανδρου Αλεξίου. Παρών ήταν και ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ ΒC, Γιώργος Χήνας. Υπενθυμίζεται, ότι ο Γιανίκ «κατηγορήθηκε» για «ανάρμοστη συμπεριφορά» στον 3ο ημιτελικό των πλέι οφ της Βasket League, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ».

Στον αγωνιστικό τομέα ο Βαγγέλης Αγγέλου έχει υπό τις οδηγίες του τον Κώστα Μωραΐτη, που επέστρεψε στις προπονήσεις έπειτα από πολυήμερη απουσία λόγω ασθένειας, αλλά η συμμετοχή του θεωρείται αμφίβολη. Αντίθετα σίγουρα απών θα είναι ο Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος ακολουθεί θεραπεία.

Στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού ο Όντεντ Κάτας περιμένει από τους παίκτες του να παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ, όπου οι παίκτες του αποκτούν μία διαφορά, την οποία χάνουν πολύ γρήγορα.

«Στα τρία προηγούμενα παιχνίδια προηγηθήκαμε και «χτίσαμε» διαφορά, αλλά η ΑΕΚ τη μειώνει πολύ γρήγορα, ενώ στο δεύτερο ματς έκανε την ανατροπή. Επαναλαμβάνεται η ίδια εικόνα. Αντί να «σκοτώσουμε» το παιχνίδι, δίνουμε τη δυνατότητα στον αντίπαλο να επανέλθει.

Πρέπει να μάθουμε από αυτό. Είχαμε βελτιωμένη εικόνα στον τρίτο αγώνα», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των «πρασίνων» και συνέχισε: «Πρέπει να προσεγγίζουμε τα παιχνίδια σαν να είναι τελικός. Η ΑΕΚ έχει έμπειρους παίκτες που ξέρουν από τέτοια παιχνίδια. Θα είναι τελικός για εμάς».

 

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μυστήριο με περίεργη μυρωδιά που έρχεται από την Αγία Πετρούπολη

Μια έντονη οσμή που μοιάζει αυτή του του θείου ή καμένου καουτσούκ εντοπίστηκε στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα…

31 Μαρτίου 2024

Εγνατία Οδός: Οι νέες τιμές διοδίων που θα ισχύουν από Δευτέρα

Τις νέες τιμές των διοδίων στην Εγνατία Οδό, μετά και τη υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης…

31 Μαρτίου 2024

Βουλγαρία και Ρουμανία εντάχθηκαν… μερικώς στη Ζώνη Σένγκεν: Τι αλλάζει στα αεροδρόμια

Τα αεροδρόμια στη Σόφια και στο Βουκουρέστι ήραν σήμερα τους ελέγχους διαβατηρίων για εκείνους που…

31 Μαρτίου 2024

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής στην ΕΠΣΘ

Τα αποτελέσματα των αγώνων της Κυριακής στα πρωταθλήματα ΕΠΣΘ έχουν ως εξής:   Α’ ΕΠΣΘ…

31 Μαρτίου 2024

Δράση της “Ασπίδας Προστασίας” στον αγώνα δρόμου Νέας Αγχιάλου

Στον 3ο Αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Νέας Αγχιάλου, την Κυριακή 31 Μαρτίου…

31 Μαρτίου 2024

Νετανιάχου: Θα υποβληθεί σε επέμβαση κήλης με ολική αναισθησία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, θα υποβληθεί σήμερα σε επέμβαση κήλης, την οποία εντόπισαν…

31 Μαρτίου 2024