Αθλητισμός

Μπαίνει ξανά στη… μάχη ο Ολυμπιακός Βόλου

Ο κόμπος έφτασε στο… χτένι. Για τον Ολυμπιακό Βόλου δεν υπάρχει άλλη περίοδος χάριτος κι αν θέλουν οι «ερυθρόλευκοι» να αποφύγουν τον υποβιβασμό, θα πρέπει αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Β’ την προσεχή Τετάρτη 2/3 στη Νεάπολη, να ξεκινήσουν μία ανοδική πορεία, που θα τους φέρει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Όλοι στο ποδοσφαιρικό τμήμα έχουν κατανοήσει πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, όσον αφορά τον στόχο της παραμονής, ωστόσο, κανείς δεν απογοητεύεται και υπάρχει πίστη στην ομάδα, πως ο Ολυμπιακός θα ανακάμψει βαθμολογικά και θα καταφέρει στο τέλος να σώσει την παρτίδα.
Βέβαια, με ευχολόγια δεν λύνεται το πρόβλημα. Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να αποδείξουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, πως έχουν τις δυνατότητες να βγάλουν την ομάδα από τη δεινή βαθμολογική θέση στην οποία βρίσκεται. Χρόνος υπάρχει, καθώς ο Ολυμπιακός έχει να δώσει 15 συνολικά παιχνίδια, με τα τρία εξ αναβολής, κόντρα σε ΠΑΟΚ Β’ και Βέροια εντός, Απόλλωνα Πόντου εκτός έδρας.
Το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΠΑΟΚ Β’ είναι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και επιδίωξη του Ολυμπιακού Βόλου είναι να πετύχει τη δεύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, απέναντι σε μια ομάδα σκληροτράχηλη, που χάνει δύσκολα (έχει τέσσερις ήττες) και μετά τον Ηρακλή είναι η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στον όμιλο (οκτώ), όσες έχει και ο Πανσερραϊκός.
Ο «Δικέφαλος του Βορρά» προχθές Σάββατο ηττήθηκε με 2-1 από την πρωτοπόρο Βέροια εκτός έδρας (είχε χάσει και στο πρώτο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με το ίδιο σκορ), ενώ έχει ηττηθεί άλλες δύο φορές φέτος, από τον Ολυμπιακό στου Ρέντη με 3-1 και από την Ξάνθη με 1-0 εντός έδρας. Μακριά από τη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ Β’ μετρά, πέρα από τις δύο ήττες, τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.
Για τον Ολυμπιακό αυτό είναι το πρώτο από τα δύο παιχνίδια έδρας που θα δώσει η ομάδα μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε, καθώς ακολουθεί την Κυριακή το παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας στη Νεάπολη. Αρχίζει και πάλι ένας «Γολγοθάς» συνεχόμενων παιχνιδιών, μέσα στο μήνα Μάρτιο, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν από επτά μέχρι εννέα παιχνίδια σε διάστημα 28 ημερών, ανάλογα αν θα οριστούν στο διάστημα αυτό και τα εξ αναβολής ματς με Βέροια και Απόλλωνα Πόντου.
Θα είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να καταφέρει την Τετάρτη να νικήσει τον ΠΑΟΚ Β’, καθώς αυτό θα επιφέρει, πέρα από βαθμολογική «ανάσα» και ψυχολογική ανάταση στην ομάδα, ενόψει της συνέχειας. Παράλληλα, θα επιστρέψει και η ελπίδα στον κόσμο του Ολυμπιακού, πώς η ομάδα μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία.

Γέμισαν τις… μπαταρίες τους οι «ερυθρόλευκοι»
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να πάρουν «ανάσες», καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού που ανιχνεύτηκαν σε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού τους έδωσε τη δυνατότητα να ξεκουραστούν, να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να παρουσιαστούν πιο «φρέσκοι» κι ενδεχομένως πιο δυνατοί, στα δύσκολα παιχνίδια που έχουν μπροστά τους.
Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα στους παίκτες που ήρθαν στην ομάδα τον Ιανουάριο να προσαρμοστούν περισσότερο στο νέο τους περιβάλλον, να δουλέψουν με το νέο τους προπονητή και να κατανοήσουν τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει να περάσει στον Ολυμπιακό ο Βασίλης Βούζας.
Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν επιστρέψει όλοι στις προπονήσεις, με την τεχνική ηγεσία να δουλεύει πάνω σε θέματα τακτικής. Κύριο μέλημα είναι η βελτίωση της ανασταλτικής λειτουργίας και πως θα σταματήσει ο Ολυμπιακός να δέχεται με ευκολία γκολ σε κάθε παιχνίδι.
Οι στατικές φάσεις αποτελούν «γάγγραινα» για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια που έχουν δώσει, έχουν δεχθεί γκολ, που ξεκίνησε από στατική φάση. Αυτό θα πρέπει να σταματήσει. Κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’ ο Ολυμπιακός στοχεύει να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και από εκεί και πέρα η ομάδα έχει αποδείξει μέσα στο 2022 (με εξαίρεση τα παιχνίδια με Νίκη και Ηρακλή), πως βρίσκει τον τρόπο και σκοράρει.
Είναι επιτακτική ανάγκη για τον Ολυμπιακό να σημειώσει μεθαύριο τη δεύτερη νίκη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα και να ξεκινήσει η αντεπίθεση της ομάδας για να βγει από την επικίνδυνη ζώνη.
Το ευχάριστο είναι, ότι δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα, καθώς όλοι οι παίκτες αναμένεται να βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Επιστρέφει από τιμωρία ο Ιγκόρ Φιλίποβιτς μετά από τρεις αγωνιστικές και μαζί με τον Δημήτρη Στάμου μπορούν να συνθέσουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας. Αποθεραπεύτηκε ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης και ο Ολυμπιακός θα έχει μία επιπλέον δυνατή λύση στην επίθεση, ενώ έτοιμος είναι ο Τουράν Μανάφοφ, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νεαρός έσπασε τζαμαρία τσιπουράδικου

Νεαρός υπό την επήρεια αλκοόλ , έσπασε τζαμαρία τσιπουράδικου στην οδό Ιάσωνος στις 3:00 το…

24 Δεκεμβρίου 2023

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023