Αθλητισμός

Μόνο τον ΠΑΟΚ βλέπουν στον Βόλο

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Πανθεσσαλικό στρέφεται αποκλειστικά η προσοχή όλων στην ομάδα του Βόλου. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί μεθαύριο Κυριακή στις 4 το απόγευμα, με τους «κυανέρυθρους» να έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, που φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από δύο άνετες νίκες με το ίδιο σκορ, 4-0. Η πρώτη την περασμένη Κυριακή επί του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα για το πρωτάθλημα και η δεύτερη προχθές Τετάρτη επί του Πανσερραϊκού για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος. Ουσιαστικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να «σφραγίσει» την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης από το πρώτο παιχνίδι, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της Τούμπας.

Ο Βόλος καλείται να δώσει την Κυριακή ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό απέναντι στον πανίσχυρο ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που δεν την έχει κερδίσει ποτέ στα πέντε χρόνια που αγωνίζεται στη Σούπερ Λιγκ.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι στο Πανθεσσαλικό ύστερα από το παιχνίδι Κυπέλλου της 10ης Ιανουαρίου, στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 2-0, με γκολ των Κωνσταντέλια και Σβαμπ και είχε «σφραγίσει» το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Θα είναι σαφώς ένα διαφορετικό παιχνίδι αυτό του πρωταθλήματος, σε σχέση με εκείνο του Κυπέλλου, με τον Βόλο να προσπαθεί για το καλύτερο, περιορίζοντας την επιθετική δραστηριότητα του «Δικεφάλου», κυνηγώντας παράλληλα το γκολ στην επίθεση.

Θα πρέπει, πάντως, να τονίσουμε ότι ο Βόλος δεν έχει καταφέρει φέτος να αξιοποιήσει τον παράγοντα έδρα κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Μαζί με τους ουραγούς ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά έχει τις λιγότερες νίκες εντός έδρας (δύο) και μαζί με τον Αστέρα τις περισσότερες ήττες στο γήπεδό του (πέντε). Με τη διαφορά ότι ο Αστέρας έχει σημειώσει τέσσερις νίκες εκτός έδρας που τον έχουν φέρει στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Ο Άνχελ Λόπεθ καταστρώνει τα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας του ενόψει ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας πως θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσπάθεια, ικανότητα, αλλά και τύχη για να καταφέρει ο Βόλος να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Ισπανός τεχνικός, ως προπονητής του Βόλου, έχει αντιμετωπίσει τέσσερις φορές στο παρελθόν τον ΠΑΟΚ, με απολογισμό ισάριθμες ήττες (δύο για το πρωτάθλημα την περίοδο 2021-22 και δύο φέτος για το Κύπελλο).

Ο Βόλος αναζητεί εναγωνίως βαθμούς, προκειμένου να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, βλέποντας να τον έχουν πλησιάσει στους δύο βαθμούς οι ουραγοί ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά. Η ομάδα προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες στο πρωτάθλημα, χάνοντας το πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει έναντι αρκετών ομάδων και θα πρέπει να «χτίσει» ένα νέο αήττητο σερί, όπως είχε κάνει με την έλευση του Άνχελ Λόπεθ στην ομάδα.

Πάντως, αν δούμε το πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, θα διαπιστώσουμε ότι η τετράδα αγώνων που ακολουθεί μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ είναι άκρως σημαντική και καθοριστική για τους «κυανέρυθρους».

Κι αυτό, καθώς θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες που είναι στα μέτρα τους και έχουν τον ίδιο στόχο με τον Βόλο, την παραμονή στη Σούπερ Λιγκ. Συγκεκριμένα, το βολιώτικο συγκρότημα θα πάει να παίξει για την 20η αγωνιστική στις Σέρρες κόντρα σε έναν υπολογίσιμο αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, θα ακολουθήσει το εντός έδρας ματς με τον Παναιτωλικό, εν συνέχεια η ομάδα θα παίξει με την Κηφισιά εκτός έδρας και θα υποδεχθεί τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Γίνεται αντιληπτό, ότι σ’ αυτά τα ματς ο Βόλος θα πρέπει να αποσπάσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, αποκτώντας μια σχετική άνεση, έναντι των άλλων ομάδων που παλεύουν για την παραμονή και ενόψει πλέι άουτ. Κι αυτό, καθώς τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου οι «κυανέρυθροι» έχουν δύσκολα παιχνίδια, καθώς θα αντιμετωπίσουν κατά σειρά τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό και τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.

 

Χωρίς πέντε με ΠΑΟΚ

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ, ο Άνχελ Λόπεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Μαξιμιλιάνο Κόμπα, Χουάν Γκαρσία και Κυριάκου Ασλανίδη, ενώ τραυματίες εξακολουθούν να είναι οι Νικολάι Άλχο και Στάθης Τάχατος.

Από την άλλη, ξεπέρασαν την ίωση που τους ταλαιπώρησε οι Αλέξανδρος Καλογερόπουλος και Δημήτρης Μεταξάς και αναμένεται να τεθούν και πάλι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Όσον αφορά τον διαιτητή της αναμέτρησης, από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ορίστηκε ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης της ΕΠΣ Ηπείρου με βοηθούς τους Βασίλη Νικολακάκη της ΕΠΣ Λασιθίου και Θανάση Κόλλια της ΕΠΣ Ηπείρου. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Θανάσης Τζήλος (Ηπείρου). Στο VAR θα βρίσκεται ο Σπύρος Ζαμπαλάς (Ηπείρου) και AVAR θα είναι ο Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας-Λευκάδας).

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Δεύτερο «κατηγορώ» κατά της Κομισιόν – Ευρωβουλευτές την κατηγορούν ότι «χρηματοδοτεί δικτάτορες»

Για «χρηματοδότηση δικτατόρων» κατηγορούν την Κομισιόν ευρωβουλευτές, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα 150 εκατομμύρια ευρώ…

13 Μαρτίου 2024

Τιμές «φωτιά» στο σαρακοστιανό τραπέζι – Ο «αλµυρός» ο χαλβάς και η… πρωταθλήτρια ταραμοσαλάτα

Η περίοδος της Σαρακοστής φέτος σηματοδοτείται από αυξημένες τιμές σε παραδοσιακά εδέσματα ενώ οι προσφορές…

13 Μαρτίου 2024

Κασσελάκης: Λάθος ο νόμος Τσίπρα για τις εταιρείες εξωτερικού

«Ο νόμος (Τσίπρα) για τις εταιρείες εξωτερικού ήταν λάθος» είπε στο Mega o πρόεδρος του…

13 Μαρτίου 2024

Σεπόλια: Αντιδράσεις κομμάτων για την εισαγγελική πρόταση – «Είναι απαράδεκτη»

Tην πρόταση της εισαγγελέως, η οποία ζήτησε την αθώωση λόγω αμφιβολιών του Ηλία Μίχου για…

13 Μαρτίου 2024

Μητσοτάκης σε εκδήλωση για ΤΕΚΑ: Να σπάσουμε την προκατάληψη “σύνταξη δεν με αφορά ή δεν θα πάρω”

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο…

13 Μαρτίου 2024

Έκθεση ΟΗΕ: Το χάσμα μεγάλωσε μετά την πανδημία ανάμεσα στις πλούσιες και τις φτωχές χώρες

Η ανθρωπότητα επανήλθε στο επίπεδο ανάπτυξης που είχε πριν από την πανδημία, όμως το ρεκόρ…

13 Μαρτίου 2024