Τοπικά

Μόλις 18 γιατροί για τις 65 προσφερόμενες θέσεις από ΕΟΠΥΥ στον Βόλο

Από τις 65 προσφερόμενες θέσεις για τους οικογενειακούς γιατρούς στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου φαίνεται πως θα καλυφθούν τελικά μόλις οι 18, δηλαδή ποσοστό πιο χαμηλό και από το 30%.
Η προθεσμία που έδωσε ο ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς που θέλουν να προχωρήσουν σε νέα σύμβαση μαζί του στο πλαίσιο της αναδόμησης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας έληξε, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι τα καλύτερα.
Το μεγαλύτερο αγκάθι για να αποδεχθούν οι γιατροί τη νέα κατάσταση και να προχωρήσουν σε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, είναι το οικονομικό. Σύμφωνα με όσα έχει προτείνει ο ΕΟΠΥΥ οι γιατροί που θα προχωρήσουν σε σύμβαση, θα έχουν μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 1.600-2.200 ευρώ και θα πρέπει να εξυπηρετούν για κάποιες συγκεκριμένες ώρες την ημέρα εκατοντάδες ασθενείς που μπορεί να αγγίζουν και τους 2.500.
Έτσι εκτιμάται ότι μπορεί οι γιατροί αυτοί να εξυπηρετούν όλη τη μέρα τους ασθενείς λαμβάνοντας ουσιαστικά ελάχιστες αποδοχές.
Μέχρι και τώρα οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί αγγίζουν στον Νομό τους 120. Λαμβάνουν μικτές αποδοχές 2.000 ευρώ και εξυπηρετούν μέχρι και 200 άτομα τον μήνα.
Το νέο εγχείρημα του υπουργείου Υγείας βρίσκει την αντίδραση των γιατρών και αυτό φάνηκε από το πενιχρό ενδιαφέρον τους για να προχωρήσουν σε σύμβαση.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης επισήμανε πως «βάσει των βεβαιώσεων που ζήτησαν οι γιατροί από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας για να το καταθέσουν ως δικαιολογητικό σε μια σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, από τις 52 θέσεις γενικών γιατρών εκδήλωσαν ενδιαφέρον οι δεκατέσσερις, ενώ από τις δεκατρείς θέσεις παιδιάτρων ανταποκρίθηκαν οι τέσσερις. Είναι πολύ μικρό το ενδιαφέρον, ενώ ακόμη και αυτοί που έλαβαν τη βεβαίωση, δεν είναι σίγουρο ότι θα καταθέσουν την αίτηση».
Επίσης για τη στελέχωση των ΤΟΜΥ, μια ακόμη νέα δομή στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς. Και γι’ αυτό στελεχώθηκαν κυρίως από γιατρούς που μετακινήθηκαν από Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το