Ελλάδα

Μητσοτάκης: Στα τέλη Μαΐου θα φτάσουμε τα 5 εκατομμύρια εμβολιασμούς

“Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας δείχνουν να καταλαβαίνουν τη σημασία της αποφυγής των πασχαλινών μετακινήσεων». Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι την ίδια στιγμή «όλοι υποδέχτηκαν με ωριμότητα και με πειθαρχία το σταδιακό άνοιγμα ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων”.

Σε ότι αφορά τους εμβολιασμούς τόνισε ότι η εκστρατεία «Ελευθερία» επεκτείνεται, από αύριο μπαίνουν στη μάχη και οι 30άρηδες. Φτάνουμε τα 3.000.000 εμβολιασμούς. Και αν τηρήσουμε το σχέδιό μας, στα τέλη Μαΐου, μπορούμε να πλησιάσουμε τα 5.000.000».

Επανέλαβε, δε, ότι η «εξαιρετικά δύσκολη άσκηση αυτής της περιόδου» είναι η επαναφορά της οικονομίας και της κοινωνίας σε σχεδόν κανονικούς ρυθμούς με παράλληλους υγειονομικούς κανόνες. Είναι μία εξίσωση με δύο καταλυτικούς παράγοντες. «Από τη μία πλευρά τους εμβολιασμούς και από την άλλη τη συμπεριφορά των πολιτών, αλλά και του κόσμου της παραγωγής. Είναι ένα στοίχημα που είμαι σίγουρος ότι θα το κερδίσουμε», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο στόχος της κυβέρνησης είναι ότι ανοίγει να μην χρειαστεί να ξανακλείσει, και συνεπώς «κάθε νέο βήμα μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια, δηλαδή με συνεχή self-test, με αποστάσεις, με μάσκα, με ατομική υγιεινή».

«Με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες»
«Αποδίδουμε πίσω στη μεσαία τάξη όσα της στέρησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Και ταυτόχρονα με τον σχεδιασμό του αύριο, διορθώνουμε και τις αδικίες του χθες» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις φορολογικές ελαφρύνσεις που ανακοινώθηκαν, ενώ αναφορικά με την πορεία και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σημείωσε χαρακτηριστικά: «η τελευταία αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της πατρίδας μας αποδεικνύει, πιστεὐω, ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Αυτόν εξάλλου υπηρετεί και το νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που θα συζητήσουμε σήμερα».

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ανακοίνωσε πως «αύριο ολοκληρώνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια με τη συμμετοχή όλων σας και η χώρα υποβάλει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επίσημα το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Πηγή: Έθνος

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κύκλωμα μαστροπείας: Πώς αποκαλύφθηκε η αποτρόπαια δράση – «Πλήρωναν» ανήλικες με ναρκωτικά

Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στο «φως» για το κύκλωμα μαστροπείας, στο οποίο μία 25χρονη…

19 Μαρτίου 2024

Κατηγορούμενος παιδοβιαστής σκηνοθέτησε τον θάνατό του και ζούσε με ψεύτικη ταυτότητα για χρόνια

Ένας άνδρας ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών προσποιήθηκε το θάνατό του πηδώντας από μια γέφυρα…

19 Μαρτίου 2024

Ζ. Μακρή: «Με την ηγεσία του Υπ. Ναυτιλίας εφ’ όλης της ύλης»

Εποικοδομητική συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης είχε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας…

19 Μαρτίου 2024

Μεϊκόπουλος:«Ακραία υποστελέχωση και μεθοδευμένη απαξίωση στο ΣΕΦ. Στόχος να γίνει βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα»

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Αθλητισμού…

19 Μαρτίου 2024

Στον δήμαρχο Αλμυρού ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Το Δημαρχείο Αλμυρού επισκέφτηκε έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη ο Διοικητής…

19 Μαρτίου 2024

Μπέλα Χαντίντ: Οργή με το μοντέλο που πατάει πάνω σε άλογο για φωτογράφηση – Το βασανίζεις, της γράφουν

«Κύμα» αρνητικών σχολίων συνγκέντρωσε η Μπέλα Χαντίντ, με αφορμή μια φωτογράφηση που έκανε για λογαριασμό…

19 Μαρτίου 2024