Κόσμος

Κατηγορούμενος παιδοβιαστής σκηνοθέτησε τον θάνατό του και ζούσε με ψεύτικη ταυτότητα για χρόνια

Ένας άνδρας ύποπτος για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών προσποιήθηκε το θάνατό του πηδώντας από μια γέφυρα στην περιοχή του Σιάτλ, πριν από περίπου δύο δεκαετίες. Η αλήθεια για τη ζωή του όμως αποκαλύφτηκε μετά τον πραγματικό θάνατό του. Ο παιδοβιαστής ζούσε τόσα χρόνια με ψευδώνυμο και εργαζόταν ως συντηρητής πολυκατοικίας στο Λος Άντζελες.

Πώς σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του

Ο 56χρονος Κρίστιαν Ρόμπερτ Μπάσαμ, σκηνοθέτησε την αυτοκτονία του αφού κατηγορήθηκε για την κακοποίηση ενός νεαρού αγοριού στην κομητεία Κίτσαπ, αφήνοντας ένα σημείωμα αυτοκτονίας στο αυτοκίνητό του στη γέφυρα Tacoma Narrows στην πολιτεία της Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, με κάποιον τρόπο γλίτωσε και κατάφερε να ξεγελάσει τις διωκτικές αρχές για 15 χρόνια, ζώντας στο Λος Άντζελες ως ένας ταπεινός εργάτης συντήρησης κτιρίων με το όνομα Μαρκ Κλέμενς. Το μυστικό του ήρθε στο φως όταν οι γείτονες τον βρήκαν νεκρό στο διαμέρισμά του.
Η σορός του έφτασε στο γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες με την ψεύτικη ταυτότητά του. Όμως οι ερευνητές διαπίστωσαν την πραγματική ταυτότητα του Μπάσαμ και ειδοποίησαν την αστυνομία στο Μπρέμερτον της Ουάσινγκτον, καθώς είχε εκκρεμείς ποινικές κατηγορίες εκεί.

Τον είχαν συλλάβει με την κατηγορία του βιασμού παιδιού το 2008. Ο ίδιος κατέβαλε εγγύηση ύψους 350.000 δολαρίων και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την έκβαση της υπόθεσης, αλλά δεν περίμενε ποτέ να μάθει ποια θα ήταν αυτή, σύμφωνα με την Guardian.

Αντ’ αυτού, στις 29 Μαρτίου 2009, ένας μάρτυρας ανέφερε στην αστυνομία ότι ο Μπάσαμ είχε πηδήξει από μια τοπική γέφυρα πάνω από τον Puget Sound. Η αστυνομία βρήκε αργότερα το αυτοκίνητο του Basham καθώς και ένα σημείωμα αυτοκτονίας. Οι Αρχές χρησιμοποίησαν αεροπλάνο και σκάφη για να αναζητήσουν την σορό του, η οποία δεν βρέθηκε ποτέ.

Τον θεωρούσαν νεκρό, αν και παρέμενε σε κατάλογο καταζητούμενων και διατηρούνταν στο αρχείο ένα εκκρεμές ένταλμα σύλληψης.

Νέα κρυφή ζωή
Τίποτα από όλα αυτά δεν εμπόδισε προφανώς τον Μπάσαμ να πάρει το όνομα Κλέμενς, να μετακομίσει στο Λος Άντζελες και να αποκτήσει μια σεβαστή φήμη στην πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης όπου ζούσε και εργαζόταν ως τεχνίτης για περισσότερο από μια δεκαετία.

«Αυτός ήταν ο συντηρητής μας», δήλωσε κάτοικος στον ειδησεογραφικό σταθμό του Λος Άντζελες KABC. «Αυτός ήταν ο τύπος που είχε τα κλειδιά των διαμερισμάτων μας».

«Ήταν σαν ένας κανονικός άνθρωπος», ανέφερε άλλος κάτοικος σημειώνοντας πως ο Μπάσαμ πρόσεχε ακόμη και τη γάτα του μερικές φορές.

Παρά το παρελθόν του που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, οι ένοικοι δήλωσαν ότι σχεδίαζαν μια τελετή στη μνήμη του…

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ζ. Μακρή: «Με την ηγεσία του Υπ. Ναυτιλίας εφόλης της ύλης»

Εποικοδομητική συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης είχε η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Μαγνησίας…

19 Μαρτίου 2024

Μεϊκόπουλος:«Ακραία υποστελέχωση και μεθοδευμένη απαξίωση στο ΣΕΦ. Στόχος να γίνει βορά στα ιδιωτικά συμφέροντα»

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) πραγματοποίησε ο Τομεάρχης Αθλητισμού…

19 Μαρτίου 2024

Στον δήμαρχο Αλμυρού ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Το Δημαρχείο Αλμυρού επισκέφτηκε έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Αλμυρού κ. Δημήτρη Εσερίδη ο Διοικητής…

19 Μαρτίου 2024

Μπέλα Χαντίντ: Οργή με το μοντέλο που πατάει πάνω σε άλογο για φωτογράφηση – Το βασανίζεις, της γράφουν

«Κύμα» αρνητικών σχολίων συνγκέντρωσε η Μπέλα Χαντίντ, με αφορμή μια φωτογράφηση που έκανε για λογαριασμό…

19 Μαρτίου 2024

Σύζυγος Ναβάλνι: Ο Πούτιν δεν είναι ο νόμιμος πρόεδρος της Ρωσίας

Η Γιούλια Ναβάλναγια, η χήρα του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, αμφισβήτησε τα αποτελέσματα ων εκλογών λέγοντας…

19 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα νεκρά ελάφια στο Ελαφοκομείο

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε η δημοσιοποίηση των σοκαριστικών εικόνων από το Δημοτικό Ελαφοκομείο Ρόδου, που δείχνουν…

19 Μαρτίου 2024