Τοπικά

Μήνυση για παράβαση προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κατέθεσε 35χρονη

Μια υπόθεση πιθανής τέλεσης των αδικημάτων της εκδικητικής πορνογραφίας, της παράβασης των διατάξεων περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και της εξύβρισης μέσω διαδικτύου απασχολεί τις εισαγγελικές Αρχές, καθώς, σύμφωνα με έγκυρη πηγή, κατατέθηκε μήνυση κατά 46χρονου από τη Μαγνησία από 35χρονη πρώην ερωμένη του από την περιοχή της Καρδίτσας.
Η υπόθεση φέρεται να βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, με τον 46χρονο να υποστηρίζει ότι δεν έχει ανάμιξη στην ανάρτηση, ενώ το αδίκημα, ακόμη κι αν τελέστηκε, φέρεται να έχει παραγραφεί, λόγω παρέλευσης πενταετίας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, 35χρονη σήμερα από την περιοχή της Καρδίτσας κατέθεσε μήνυση κατά 46χρονου σήμερα κατοίκου Νομού Μαγνησίας, διότι τον Δεκέμβριο του 2022 μία φίλη της τής έδειξε στο κινητό της βίντεο, με ατομική πολύ προσωπική στιγμή της 35χρονης, που είχε η ίδια τραβήξει μόνη της και ισχυρίζεται η μηνύτρια, ότι το είχε στείλει στο κινητό του μηνυόμενου, με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις από το 2013 έως το 2015. Η γυναίκα ισχυρίζεται πως το βίντεο διακινήθηκε μέσω της εφαρμογής messenger. Κατόπιν της μηνύσεώς της διατάχθηκε προανάκριση, για πιθανή τέλεση των αδικημάτων της εκδικητικής πορνογραφίας, της παράβασης των διατάξεων περί προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων και της εξύβρισης μέσω διαδικτύου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 46χρονου, δικηγόρος Βόλου Γιάννης Καραγκιόζος δήλωσε για την υπόθεση στη «Θ»: «Ο μηνυόμενος αρνείται από την πρώτη στιγμή όλες τις αποδιδόμενες εις βάρος του κατηγορίες ως απολύτως αναληθείς, οι οποίες στερούνται ερείσματος στον νόμο. Ειδικότερα: Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να ελέγξουμε το επίμαχο βίντεο, το οποίο δεν υπήρχε στη σχηματιζόμενη δικογραφία. Ουδεμία επικοινωνία είχε ο μηνυόμενος με την μηνύτρια εδώ και οκτώ έτη, από το 2015 οπότε και διέκοψαν τη σχέση τους. Ο εντολέας μου είναι ένας άνθρωπος που έχει συνεχίσει τη ζωή του και ασφαλώς από την επίμαχη χρονική περίοδο μέχρι και σήμερα έχει αλλάξει τουλάχιστον 8 κινητά. Δεν έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε βίντεο που να την αφορά ούτε καν φωτογραφία. Δεν είχε καμία διαφορά ή αψιμαχία με τη μηνύτρια και δεν είχε λόγο να διατηρήσει κανένα προσωπικό της βίντεο στο κινητό του, αφού εδώ και οκτώ χρόνια προχώρησε τη ζωή του συνάπτοντας σχέση με άλλο άτομο. Πρόκειται για έωλες, αναπόδεικτες και ύποπτες κατηγορίες, ενώ προφανώς τίθεται και ζήτημα υπερπενταετούς παραγραφής οποιουδήποτε αδικήματος. Δηλώνει ξεκάθαρα αγανακτισμένος από την ταλαιπωρία και την προσβολή της προσωπικότητάς του, που υφίσταται αδίκως και επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του». Σύμφωνα με έγκυρη πηγή, εικάζεται ότι στο κινητό της μηνύτριας έγινε fishing είτε απέστειλε κατά λάθος η ίδια το βίντεο στη φίλη της…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το