Τοπικά

Μηνύματα από εθελοντική αιμοδοσία φοιτητών από τον Βολιώτικο φοιτητικό ραδιοφωνικό σταθμό FRS

Μεγάλη ανταπόκριση έλαβε η χθεσινή δράση εθελοντικής αιμοδοσίας του Βολιώτικου φοιτητικού ραδιοφωνικού σταθμού FRS σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου στην παραλία του Βόλου, δίπλα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Φοιτητές και απόφοιτοι της πόλης δώρισαν αίμα και έδωσαν δείγμα για τον μυελό των οστών, στέλνοντας το μήνυμα της κοινωνικής ενεργοποίησης και αλληλεγγύης.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΪΣΜΕΝΟΣ

Όπως ανέφερε στη “Θ” ο Στέλιος Λαφιωνιάτης, Διευθυντής Αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείο Βόλου, η ομάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου ανταποκρίθηκε αμέσως στο φοιτητικό κάλεσμα συνεργασίας με κοινό σκοπό την αιμοδοσία, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που προσδοκά και στοχεύει η ομάδα, είναι μία νέα γενιά εθελοντών. Όπως ανέφερε ο διευθυντής, οι ανάγκες του νοσοκομείου του Βόλου είναι αρκετές, τόσο για να υπάρχει η δυνατότητα να καλυφθούν οι ανάγκες των χρονίως πασχόντων, όσο και για οποιεσδήποτε άλλες που μπορεί να προκύψουν, όπου πολλές φορές δεν είναι προγραμματισμένες. Ο κ. Λαφιωνιάτης τόνισε πως, “το αίμα, δυστυχώς, δεν παράγεται, μόνο προσφέρεται. Η αιμοδοσία είναι μία πράξη αγάπης. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση ζωής”.


Ο Βασίλης Μπαστουνάς, ιδρυτής και συντονιστής του ραδιοφωνικού σταθμού, μιλώντας στην “Θ”, ανέφερε πως, ο σταθμός, μέσω της δράσης της εθελοντικής αιμοδοσίας, επιθυμεί να “στείλει” το μήνυμα της ενεργοποίησης των φοιτητών για τα κοινωνικά ζητήματα που απασχολούν τον κάθε πολίτη ξεχωριστά. Οι φοιτητές, σύμφωνα με τον ίδιο, ανταποκρίθηκαν και αυτή τη φορά όπως και σε προηγούμενες κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις του σταθμού, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για τα κοινωνικά ζητήματα. Όπως ανέφερε ο ιδρυτής, οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν κομβική θέση στην κοινωνία, πρέπει να παροτρύνονται να βοηθούν τους συνανθρώπους τους μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας όσο αυτοί δυνατούν και θέλουν. Μέσα από αυτή, τόνισε, μία μέρα, μπορεί να σώσουν μία ανθρώπινη ζωή.

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Δράση του Κ.Υ. Αλμυρού

Υπό την αιγίδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και υπό την εποπτεία…

21 Μαρτίου 2024

Εξασφάλισαν τα πλέι οφ οι Γυναίκες της Αργούς

Την άνοδό της στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία του γυναικείου βόλεϊ, την Pre League, θα…

21 Μαρτίου 2024

28χρονος αυτοκτόνησε με καραμπίνα δέκα μέτρα από τον τάφο του πατέρα του

Μια απίστευτη τραγωδία συγκλονίζει την κοινότητα Χαβαρίου, του δήμου Ήλιδας στην Αμαλιάδα με έναν 28χρονο…

21 Μαρτίου 2024

Η ΚΟΒ Αλμυρού του ΚΚΕ αποχαιρετά τον Σωτήρη Μπαράτση

Η ΚΟΒ Αλμυρού αποχαιρετά τον κομμουνιστή, αγωνιστή κι άνθρωπο, γιατρό Σωτήρη Μπαράτση. Όπως αναφέρει: Ο…

21 Μαρτίου 2024

Σάρωσαν με 4-0 τα Τρίκαλα οι Κορασίδες της ΕΠΣΘ

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η ομάδα Κορασίδων (Κ15) της ΕΠΣ Θεσσαλίας συνέτριψε με 4-0 την…

21 Μαρτίου 2024

Οι απόπειρες …για τη μελοποιημένη ποίηση

  Του Γιώργου Διαμαντόπουλου, μουσικού Η μελοποίηση της ποίησης, πριν την δεκαετία του εξήντα, ήταν…

21 Μαρτίου 2024