Πολιτισμός

«Μικρό Σινεμά» από την Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου στο Πορφυρογένειο – Ταινίες animation για μικρούς και μεγάλους

 

Με μια συλλογή επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους animation συνεχίζονται οι προβολές για το «Μικρό Σινεμά» στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς, σήμερα Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, στις 19.00. Κάθε μήνα μια ξεχωριστή πρόταση για τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους φίλους του κινηματογράφου με βραβευμένες ταινίες από όλο τον κόσμο από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του Νεανικού Πλάνου.
Η γλώσσα της εικόνας και της μουσικής συνθέτουν έναν ξεχωριστό τρόπο αφήγησης, ιδιαίτερα ελκυστικό για όλες τις ηλικιακές ομάδες. Το animation αξιοποιεί δημιουργικά τη δυνατότητα της κινούμενης εικόνας να μεταδίδει εύκολα και άμεσα το μήνυμά της και να δημιουργεί φανταστικούς κόσμους στο μυαλό κάθε παιδιού. Οι μικρού μήκους ταινίες που θα προβληθούν είναι ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά κι εφήβους και μέσα από υψηλού επιπέδου δημιουργίες στοχεύουν στην αισθητική καλλιέργεια και τη γνωριμία με κάτι διαφορετικό από το εμπορικό μοντέλο της παιδικής διασκέδασης. Έννοιες όπως η διαφορετικότητα, η οικογένεια, η αγάπη, ο αποχωρισμός, η χαρά της ζωής, μέσα από την πολυσημία του animation και τον συμπυκνωμένο λόγο των μικρού μήκους ταινιών, λειτουργούν όπως ένα ποίημα, ανοιχτό σε ποικίλες ερμηνείες.
Θα προβληθούν οι ταινίες:
Εγώ και η αδερφή μου, Anne-Sophie Gousset & Clément Céard, Γαλλία, 2022, 7’, Ο χαρταετός, Martin Smatana, Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, 2019, 13’, Η πριγκίπισσα και ο ληστής, Mariya Sosnina-Mikhail Aldashin, Ρωσία, 2020, 3’, Η φίλη μου η Τίγρη, Alexey Alekseev, Ρωσία, 2016, 3’, Η Λουθ και ο Βράχος, Britt Raes, Βέλγιο, Γαλλία, Ολλανδία, 2022, 13’, Ηλιοτρόπιο, Natalia Chernysheva, Ρωσία, 2023, 4’, Πέτα, Carlos Gómez-Mira Sagrado, Ισπανία, 2020, 15’, Ήχοι ανάμεσα στα στέμματα, Filip Diviak, Τσεχία, 2020, 15’.
Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού με τους συνοδούς τους, εφήβους κι ενήλικο κοινό. Την επιμέλεια του προγράμματος και την επιλογή των ταινιών έχει κάνει η παιδαγωγός Σταυρούλα Μαστρογιάννη, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Νεανικού Πλάνου Κώστα Κορρέ.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξεσηκωμός στον Ολυμπιακό για τον αυριανό αγώνα με τον Πύρασο

Ξεσηκωμός επικρατεί στις τάξεις των φίλων του Ολυμπιακού για το αυριανό παιχνίδι με τον Πύρασο…

24 Φεβρουαρίου 2024

Η κοπή της κουλούρας στην Κερασιά

Σε μια ζεστή και όμορφη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στην Κερασιά στο κοινοτικό…

24 Φεβρουαρίου 2024

Ο Φουστάνας “σφυρίζει” στο Νίκη-Αναγέννηση Καρδίτσας

Μεθαύριο Δευτέρα η Νίκη θα παίξει με την Αναγέννηση Καρδίτσας στις 15.00 στο Δημοτικό Στάδιο…

24 Φεβρουαρίου 2024

Στηρίζει την ομάδα ρομποτικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας η ΠΑΕ Νίκη

Η Νίκη Βόλου στηρίζει την ομάδα ρομποτικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας «Παναγιώτης Κατσιρέλος».…

24 Φεβρουαρίου 2024

Κοπή πίτας Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Κένταυρος»

  Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα μέλη του πολιτιστικού Συλλόγου, «Ο Κένταυρος» Αγιου Γεωργίου…

24 Φεβρουαρίου 2024

Στα δύσκολα Κόντης και Βόλος

Ο Χρήστος Κόντης «έπιασε» δουλειά στην ομάδα του Βόλου, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του…

24 Φεβρουαρίου 2024