Τοπικά

Μηδενικές αυξήσεις σε ύδρευση-αποχέτευση προτείνει για το 2019 η ΔΕΥΑ Αλμυρού

Μηδενικές θα είναι οι αυξήσεις στα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑ Αλμυρού, ενώ αποφασίστηκε η τοποθέτηση υδρομέτρων και χρέωση των καταναλωθέντων μ3 νερού σε όλα τα νομικά πρόσωπα που εξυπηρετούνται από τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης (δήμοι, ναοί, σχολεία), καθώς και στα δημοτικά πάρκα και πλατείες.
Λόγω της έλλειψης προσωπικού η λήψη των ενδείξεων των υδρομέτρων δεν είναι εφικτό να λαμβάνονται κάθε τρίμηνο και επομένως αναγκαστικά η Επιχείρηση θα εφαρμόσει την ίδια μέθοδο ως προς την τιμολόγηση των καταναλώσεων ύδρευσης, της προηγούμενης χρονιάς. Ο πρόεδρος κ. Δαλακούρας τόνισε ότι η ΔΕΥΑ πρέπει να επανεξετάσει τον τρόπο υπολογισμού και έκδοσης των έναντι λογαριασμών ύδρευσης, διότι όπως ισχύει σήμερα προκύπτουν στους έναντι λογαριασμούς υπερχρεώσεις που τιμολογούνται σε ανώτερα κλιμάκια αδικώντας τους καταναλωτές. Ένα επιπλέον στοιχείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη για τον καθορισμό των τιμολογίων είναι η τροποποίηση του Νόμου που επιβάλλει τα έσοδα από τέλη των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης, τα πάγια για κάλυψη του ελάχιστου κόστους λειτουργίας, καθώς και κάθε τιμολόγιο που αφορά σε αντικείμενο που περιλαμβάνεται στις δραστηριότητες της Επιχείρησης πρέπει υποχρεωτικά να καλύπτουν τις αναγκαίες λειτουργικές δαπάνες, το κόστος επενδύσεων, το περιβαλλοντικό κόστος και το κόστος ανάκτησης υπηρεσιών ύδατος.

Τιμολόγια ύδρευσης πόλης Αλμυρού σε τριμηνιαία κλίμακα:
Πάγιο τέλος 10,00 ευρώ, 1-50 κυβικά 0,35 ευρώ αύξηση από το πάγιο, 51-100 κυβικά 0,45 ευρώ, 101-150 κυβικά 0,65 ευρώ.
Στην Ευξεινούπολη και σε όλες τις δημοτικές της ενότητες πάγιο 10 ευρώ: 1-50 κυβικά το κόστος θα είναι 0,29, από 51 έως 100 κυβικά 0,45 ευρώ, από 101 έως 150 το κόστος θα είναι 0,60 ευρώ. Σε Κωφούς – Κοκκωτούς το πάγιο θα είναι 10 ευρώ και δεν θα υπάρχει χρέωση για καταναλώσεις έως 120 κυβικά.
Οι βιομηχανίες θα έχουν πάγιο 32,50 ευρώ και δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές από τις οικιακές καταναλώσεις.
Σε Πτελεό – Σούρπη και δημοτικές ενότητες το πάγιο θα είναι 10 ευρώ και από 1 έως 100 κυβικά το κόστος θα είναι 0,29 ευρώ. Από 101 έως 200 θα είναι 0,45 ευρώ.
Σε Αχίλλειο και Μιτζέλα το πάγιο τέλος θα είναι 22,50 ευρώ και για καταναλώσεις από 1 έως 100 κυβικά η χρέωση θα είναι 0,20 ευρώ.
Σε Βρύναινα – Γαύριανη το τέλος θα είναι 22,50, αλλά για καταναλώσεις από 1 έως 240 κυβικά δεν θα υπάρχει χρέωση ανά κυβικό μέτρο.
Οι λογαριασμοί ύδρευσης και αποχέτευσης θα εκδίδονται ανά ημερολογιακό τρίμηνο στους πρώην Καποδιστριακός Δήμους Αλμυρού, ενώ πρώην Δήμους Σούρπης, Πτελεού και Κοινότητα Ανάβρας θα εκδίδονται ανά ημερολογιακό εξάμηνο. Ως έναντι για τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο (Αλμυρός, Ευξεινούπολη, Πλάτανος, Κρόκιο, Νεοχωράκι, Νεράιδα, Ανθότοπος, Αργιλοχώρι, Μαυρόλοφος, Μαμαλέικα, Φυλάκη, Πέρδικα) θα λογίζεται το 90% του μέσου όρου των κυβικών κατανάλωσης των τεσσάρων προηγούμενων τριμήνων, για τους Κωφούς, Κοκκωτούς ως έναντι θα χρεώνονται οι οικίες και τα ποιμνιοστάσια 120 κυβικά.

Τέλη αποχέτευσης
Το τέλος σύνδεσης με την αποχέτευση σε Αγ. Θεοδώρους, Γαύριανη και Βρύναινα θα χρεώνεται 300,00 € πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, με 10% έκπτωση όταν το ποσό πληρώνεται εφάπαξ ή θα αποπληρωθεί σε 5 ισόποσες δόσεις. Στα υπόλοιπα διαμερίσματα του Καλλικρατικού Δήμου θα χρεώνεται 750,00 € πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, με 10% έκπτωση όταν το ποσό πληρώνεται εφάπαξ ή θα πληρωθεί καταβάλλοντας προκαταβολή 100,00 € πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, και το υπόλοιπο ποσό σε 10 ισόποσες δόσεις.
Το τέλος χρήσης αποχέτευσης για την πόλη του Αλμυρού και το Δ.Δ. Ευξεινούπολης στη χρέωση ανά μ3 κατανάλωσης θα είναι 0,40 € πλέον ΦΠΑ.
Το τέλος χρήσης της αποχέτευσης για το Πηγάδι – Πτελεό η χρέωση ανά μ3 κατανάλωσης θα είναι 0,40 € πλέον ΦΠΑ. Το τέλος χρήσης της αποχέτευσης για τους Αγ. Θεοδώρους η χρέωση ανά μ3 κατανάλωσης θα είναι 0,40€ πλέον ΦΠΑ. Το τέλος χρήσης της αποχέτευσης για Γαύριανη και Βρύναινα η χρέωση ανά μ3 κατανάλωσης θα είναι 0,10 € πλέον ΦΠΑ για το πρώτο κλιμάκιο (του τιμολογίου ύδρευσης) και στα υπόλοιπα κλιμάκια θα χρεώνεται 0,20 € πλέον ΦΠΑ ανά μ3. Τέλος απόφραξης αποχέτευσης ιδιωτικών εσωτερικών εγκαταστάσεων θα ανέρχεται στο ποσό των 40,00 € πλέον ΦΠΑ.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των Χριστουγέννων (25/12)

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής:   COSMOTE SPORT 4 19.00 Ν.…

25 Δεκεμβρίου 2023

ΛΑΣ Θεσσαλίας: Με ευθύνη του κράτους απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης, με εκπαίδευση του κατάλληλου προσωπικού για να τους χρησιμοποιεί

Η ΛΑΣ Θεσσαλίας με ανακοίνωσή της για τους απινιδωτές σε όλους τους χώρους άθλησης αναφέρει:…

25 Δεκεμβρίου 2023

Συναντήσεις του Προέδρου Λιμενικών στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Σειρά από συναντήσεις πραγματοποίησε το προεδρείο της Π.Ο.Λ. στο ΥΝΑΝΠ αποτελούμενο από τον Βολιώτη Πρόεδρο…

25 Δεκεμβρίου 2023

Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητοπολίτου Δημητριάδος κι Αλμυρού κ. Ιγνατίου για τα Χριστούγεννα 2023

    «Μυστήριον ξένον, ορώ και παράδοξον!» Αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν…

25 Δεκεμβρίου 2023

«Υπάρχουν πολλά να σας πω» – Όταν ο Τόλκιν έστελνε γράμματα στα τέσσερα παιδιά του, ως άλλος Άι Βασίλης

Στις 24 Δεκεμβρίου του 1920, ο γνωστός μας από τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» Τζ. Ρ.Ρ.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Πόλη – φάντασμα η Βηθλεέμ: «Δεν έχουμε ξαναδεί Χριστούγεννα σαν κι αυτά»

Ένα πέπλο θλίψης καλύπτει τη Βηθλεέμ, λόγω του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο…

24 Δεκεμβρίου 2023