Τοπικά

Μηχανοκίνητη πορεία αγροτών στον Βόλο

 

Μηχανοκίνητη πορεία, πραγματοποίησαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι χθες το πρωί στον Βόλο, διεκδικώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «βγήκαμε δυναμικά στους δρόμους, καθώς η Μαγνησία, είναι μια περιοχή που έχει πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες. Χάσαμε ζωικό και παραγωγικό κεφάλαιο, μονάδες κτηνοτροφικές, αποθήκες και μηχανήματα και από την πλευρά της, η κυβέρνηση δεν μας έχει ικανοποιήσει κάποιο αίτημα ολοκληρωμένα».
Ο κ. Γεωργαδάκης, κάλεσε τους αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο να είναι σε ετοιμότητα κι επαγρύπνηση για τις επόμενες δράσεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος. Μάλιστα ο κ. Γεωργαδάκης κατήγγειλε την περιφερειακή Αρχή, καθώς όπως είπε «καταγγέλλουμε την αντιπεριφερειάρχη και την περιφερειακή αρχή που παρ’ όλο που φτάσαμε έξω από την πόρτα της και υπήρχαν συνάδελφοι που κάνανε 2-3 ώρες διαδρομή, δεν παρευρέθηκε. Έδειξε με ποιους συντάσσεται και τι στηρίζει».
Οι αγρότες, διεκδικούν, λήψη άμεσων μέτρων αναπλήρωσης με 1.000 ευρώ το στρέμμα του χαμένου εισοδήματος σε μήλα, κάστανα, καρύδια και αμύγδαλα στο σύνολο των αγροτών. Επίσης, ζητάνε να υπάρξει αναπλήρωση του εισοδήματος όχι μόνο για φέτος, αλλά για όσα χρόνια χρειαστεί, με δεδομένο ότι τα νερά παραμένουν στα χωράφια.
Για τα προϊόντα με βάση το κόστος παραγωγής και την απώλεια εισοδήματος από την φετινή παραγωγή διεκδικούν από την κυβέρνηση: Βαμβάκι – καλαμπόκι 300 ευρώ/στρέμμα, βιομηχανική τομάτα 1000 ευρώ/στρέμμα, μηδική 200 ευρώ/στρέμμα, αμπέλια 600 ευρώ/στρέμμα, φιστίκια 2.000 ευρώ/στρέμμα, καρύδια – ρόδια 1.000 ευρώ/στρέμμα, αιγοπρόβατα 300 ευρώ για αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου με παραγωγικά ζώα και 500 ευρώ για την απώλεια της φετινής παραγωγής στα πνιγμένα κοπάδια και για τις ελιές 200 ευρώ το στρέμμα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προϋπολογισμός 141 εκ. ευρώ στον Δήμο Βόλου για το 2024

Ισοσκελισμένος στα 141.109.307,52 ευρώ είναι ο οικονομικός προϋπολογισμός εσόδων-εξόδων του Δήμου Βόλου για το 2024,…

14 Δεκεμβρίου 2023

Βόλος: Στον Εισαγγελέα σήμερα ο διακινητής – Κυνηγητό μέσα στο εργοστάσιο – Έσπασαν την μπάρα

Νέα «φουρνιά» μεταναστών χθες το πρωί στη Μαγνησία, ενώ ανθρωποκυνηγητό υπήρξε εντός του εργοστασίου της…

14 Δεκεμβρίου 2023

Δεν άντεχε να ακούει άλλο την καμπάνα της εκκλησίας και έφτασε μέχρι το δικαστήριο

Το καμπαναριό εκκλησίας στην Καλαμάτα είχε προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους κατοίκους της περιοχής, καθώς χρησιμοποιούνταν ως…

13 Δεκεμβρίου 2023

Δικαστήριο της ΕΕ: Απορρίπτεται αγωγή από Σύριο υπήκοο που υποστήριζε ότι έπεσε θύμα pushback στο Αιγαίο

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο απέρριψε, απόψε, αγωγή αποζημίωσης 500.000 ευρώ κατά του…

13 Δεκεμβρίου 2023

Βρετανικό Μουσείο: Για σκραπ ενδέχεται να πουλήθηκαν τμήματα των κλεμμένων αρχαιοτήτων

Εκατοντάδες αντικείμενα στο Βρετανικό Μουσείο έχουν παραμορφωθεί, με πολύτιμα μέρη τους πιθανότατα να έχουν πουληθεί…

13 Δεκεμβρίου 2023

Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά; Τα στοιχεία της AEGEAN

Σε παραδοσιακούς χριστουγεννιάτικους προορισμούς, όπως το Παρίσι, η Πράγα και η Βιέννη, αλλά και αρκετούς…

13 Δεκεμβρίου 2023