Αθλητισμός

«Μια από τις μεγαλύτερες νίκες»

Ως μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία του Ρήγα Φεραίου χαρακτήρισε τη χθεσινή στο ντέρμπι με τη Νίκη ο Χρήστος Σπαθής. Ο 29χρονος παίκτης-προπονητής της ομάδας του Βελεστίνου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για το αποτέλεσμα στη συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τύπου του Πανθεσσαλικού. Εκνευρισμένος ο τεχνικός των γηπεδούχων Φάντζιο Μπούις δεν μίλησε για τον αγώνα, ρίχνοντας ευθύνες στη διαιτησία του Θεοχάρη, αν και την άποψη αυτή δεν φάνηκε να ενστερνίζεται ο ποδοσφαιριστής του Γιάννης Βέργος.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο Χρήστος Σπαθής ανέφερε: «Παίζαμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, με αντίπαλο μία δυνατή ομάδα, εκ των φαβορί για την άνοδο. Εμείς δουλέψαμε πολύ καλά μέσα στην εβδομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας. Γνωρίζαμε τον τρόπο παιχνιδιού της Νίκης και θεωρώ ότι πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, χάρις σε ομαδική προσπάθεια.

Καταφέραμε να προηγηθούμε με ένα πολύ όμορφο γκολ, προϊόν συνεργασίας. Όπως ήταν λογικό δεχθήκαμε πίεση, αλλά καταφέραμε να αποσοβήσουμε κάθε κίνδυνο προς την εστία μας σχετικά εύκολα. Έγιναν μεγάλες μπαλιές στα καρέ μας, αλλά ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων μας.

Όλα τα παιδιά του Ρήγα έπαιξαν δυνατά και με πάθος. Αυτό φάνηκε τόσο στις προσωπικές μονομαχίες, όσο και τις αλληλοκαλύψεις.  Αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια. Πήραμε τρεις σημαντικούς βαθμούς, αλλά δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για πολύ ακόμη. Πρέπει να κοιτάξουμε το επόμενο παιχνίδι, αφού το πρωτάθλημα έχει μακρύ δρόμο. Υποβιβάζονται πολλές ομάδες και ο δικός μας στόχος είναι η παραμονή. Αφιερώνουμε τη νίκη μας στη Δήμητρα Ντόντου, υπεύθυνη επικοινωνίας του συλλόγου, που ένα πρόβλημα υγείας την κράτησε σήμερα μακριά μας. Σίγουρα θα χάρηκε πολύ».

Στη συνέχεια έγιναν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων και δόθηκαν οι κάτωθι απαντήσεις:

Για το αν η επιτυχία αυτή συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες στην ιστορία του βελεστινιώτικου συλλόγου: «Ασφαλώς και είναι ένα από τα μεγαλύτερα «διπλά» που έχει πετύχει ο Ρήγας τα τελευταία χρόνια. Η αξία του αντιπάλου κάνει πιο μεγάλη τη νίκη μας».

Για το αν ο Ρήγας έδωσε απάντηση σε εκείνους που υποστήριζαν ότι είναι φαβορί για τον υποβιβασμό: «Δεν δώσαμε καμία απάντηση. Το καλοκαίρι έφυγαν τρεις-τέσσερις σημαντικοί ποδοσφαιριστές, αλλά ήλθαν άλλοι που κάλυψαν τα κενά. Ενδεχομένως στην πορεία να προσφέρουν και πολλά περισσότερα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ρήγας έχει 8-10 παίκτες που παίζουν μαζί τα τελευταία χρόνια. Δεν γίνεται λοιπόν, επειδή έφυγαν κάποιοι να γινόμαστε αμέσως φαβορί για υποβιβασμό».

Για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Αλεξίου: «Με τον Γιώργο Αλεξίου έχουμε άριστη συνεργασία, ενώ μας βοηθά πολύ και ο Γιώργος Γάτος που βρίσκεται στο τεχνικό τιμ. Δεν έχουμε την εμπειρία, αλλά έχουμε τεράστια όρεξη για δουλειά».

Μπούις: Να μιλήσετε με τον διαιτητή

Ο Φάντζιο Μπούις δεν θέλησε να πει κάτι για τον αγώνα, θεωρώντας ότι η διαιτησία επηρέασε την εξέλιξή του. Απευθυνόμενος τους εκπροσώπους του Τύπου είπε: «Να ξέρετε ότι ήλθα εδώ από σεβασμό για τη δουλειά σας. Μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι θα πρέπει να μιλήσετε με τον πρωταγωνιστή, που είναι ο διαιτητής. Ζητάω σεβασμό στον κόσμο, τους ποδοσφαιριστές και τη διοίκηση της Νίκης. Τίποτε άλλο… Δεν θα δεχθώ ερωτήσεις».

 

Καρλιάμπας: Ξέραμε πως θα παίξει η Νίκη

Ο κεντρικός αμυντικός του Ρήγα Ανδρέας Καρλιάμπας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Για μας ήταν μία μεγάλη νίκη, αφού έχουμε ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας. Ακολουθήσαμε πιστά το πλάνο των προπονητών μας. Ξέραμε πως θα παίξει η Νίκη και με ποιον τρόπο θα την αντιμετωπίζαμε. Κλείσαμε τους χώρους και βγάζοντας ένα όμορφο γκολ καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Βέργος: Αναλωθήκαμε σε διαμαρτυρίες

Τους ποδοσφαιριστές της Νίκης εκπροσώπησε ο Γιάννης Βέργος, που είπε: «Ξέραμε ότι είχαμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι. Δυστυχώς αναλωθήκαμε σε διαμαρτυρίες. Κάπου εκνευριστήκαμε από τους αντιπάλους μας, αλλά και από τον διαιτητή που δυσκολεύτηκε σε ορισμένες φάσεις. Αυτά όμως έχει η κατηγορία αυτή και πρέπει να προσαρμοστούμε. Καμία ομάδα δεν πήρε πρωτάθλημα από την 1η αγωνιστική, ούτε έχασε το στόχο της από τόσο νωρίς. Θα δούμε τα λάθη μας και θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά».

Σε ερωτήσεις που του έγιναν έδωσε τις εξής απαντήσεις:

Για το αν φοβάται πως με την ήττα αυτή θα απομακρυνθεί ο κόσμος της Νίκης από την ομάδα: «Ο κόσμος της Νίκης έχει μάθει και σε καλά και σε άσχημα. Σίγουρα τον πικράναμε, αλλά τον θέλουμε μαζί μας και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να μας ενισχύει».

Για το αν η διαιτησία επηρέασε το αποτέλεσμα; «Δεν θέλω να πω ότι έπαιξε ρόλο η διαιτησία. Όμως βγήκαμε εκτός στόχου στο παιχνίδι. Εκνευριστήκαμε λίγο παραπάνω».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Το παιδί ήταν σοκ, λέει ο πατέρας του 9χρονου που δέχθηκε επίθεση από σκύλο

Ένας σκύλος επιτέθηκε και τραυμάτισε ένα 9χρονο αγόρι το πρωί της Κυριακής (24/12) στην περιοχή…

25 Δεκεμβρίου 2023

Συλλυπητήρια της ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας για τη Σοφία Ιωάννου

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή της για τον θάνατο της Σοφίας Ιωάννου αναφέρει:…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ιρανός στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε από ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό

Ένας στρατηγός των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε τη Δευτέρα (25/12) στη Συρία σε βομβαρδισμό…

25 Δεκεμβρίου 2023

Βρήκε αγνώστους να μαζεύουν τις ελιές από το χωράφι της αδελφής της – Μόλις την είδαν, έγιναν «καπνός»

Άλλο ένα περιστατικό εισβολής σε ελαιώνα και αρπαγής του καρπού από τα δέντρα αναστάτωσε την…

25 Δεκεμβρίου 2023

Αδιανόητα σπάνιο εύρημα: Έμβρυο δεινοσαύρου βρέθηκε τέλεια διατηρημένο σε απολιθωμένο αυγό

Απέναντι σε ένα αδιανόητα σπάνιο εύρημα βρέθηκαν οι επιστήμονες στην Κίνα, οι οποίοι εντόπισαν ένα…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικη… χυλόπιτα στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης: Οπαδός απορρίφθηκε σε ζωντανή μετάδοση

Άτυχος ήταν οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης ο οποίος ίσως επηρεασμένος από το πνεύματων Χριστουγέννων φλέρταρε…

25 Δεκεμβρίου 2023