Κόσμος

Ιρανός στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε από ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό

Ένας στρατηγός των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε τη Δευτέρα (25/12) στη Συρία σε βομβαρδισμό που αποδίδεται στο Ισραήλ, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο Irna.

Ο στρατηγός Σαγέντ Ραζί Μουσαβί, ένας από τους εμπειρότερους συμβούλους των Φρουρών της Επανάστασης στη Συρία, σκοτώθηκε «σε επίθεση του σιωνιστικού καθεστώτος πριν από μερικές ώρες» στη συνοικία Σαγίντα Ζεϊνάμπ, στα νότια προάστια της Δαμασκού, ανέφερε το Ιράν.

 

 

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας που επικαλείται το Reuters, ο Μουσαβί ήταν ο υπεύθυνος για τον συντονισμό της στρατιωτικής συμμαχίας μεταξύ Συρίας και Ιράν.

Η κρατική τηλεόραση του Ιράν διέκοψε τη ροή του προγράμματός της για να ανακοινώσει τον θάνατό του, αναφέροντας ότι ήταν ένας από τους παλαιότερους συμβούλους των Φρουρών στη Συρία. Ήταν επίσης «μεταξύ των συντρόφων του Κασέμ Σουλεϊμανί», του επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, του επίλεκτου σώματος των Φρουρών, ο οποίος σκοτώθηκε από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στο Ιράκ στις αρχές του 2020.

 

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί απείλησε το Ισραήλ «σίγουρα θα πληρώσει για αυτό το έγκλημα». «Η ενέργεια αυτή είναι αναμφίβολα άλλη μια ένδειξη της ματαίωσης, της αδυναμίας και της ανικανότητας του σιωνιστικού καθεστώτος στην περιοχή» ανέφερε ο Ραϊσί στην ανακοίνωσή του.

Οι Φρουροί της Επανάστασης απείλησαν και αυτοί ότι το Ισραήλ θα πληρώσει για τον θάνατο του Μουσαβί, ο οποίος είχε τον βαθμό του ταξίαρχου και ήταν αρμόδιος για την επιμελητειακή υποστήριξη «του άξονα της αντίστασης», δηλαδή των ένοπλων οργανώσεων που μάχονται το Ισραήλ στη Συρία. «Αναμφίβολα, το σφετεριστικό και βάρβαρο σιωνιστικό καθεστώς θα πληρώσει για αυτό το έγκλημα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που διαβάστηκε στην κρατική τηλεόραση.

Όταν ρωτήθηκε για τον θάνατο του Μουσαβί, εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων απάντησε ότι «δεν σχολιάζει τις πληροφορίες των ξένων μέσων ενημέρωσης».

Το Ισραήλ εξαπολύει εδώ και χρόνια επιθέσεις σε στόχους που συνδέονται με το Ιράν στη Συρία. Αυτή η επίθεση ήταν μία από τις λίγες που έγιναν στο φως της ημέρας.

Η Τεχεράνη ήταν εξάλλου από την αρχή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία στο πλευρό του καθεστώτος Άσαντ, ενισχύοντας το με κάθε τρόπο.

Στις αρχές του μήνα, το Ιράν ανέφερε ότι από ισραηλινά πλήγματα σκοτώθηκαν δύο μέλη των Φρουρών της Επανάστασης που εργάζονταν ως στρατιωτικοί σύμβουλοι στη Συρία.

Πηγή:protothema

Share
Ετικέτες: Δαμασκό

Πρόσφατα άρθρα

Βρήκε αγνώστους να μαζεύουν τις ελιές από το χωράφι της αδελφής της – Μόλις την είδαν, έγιναν «καπνός»

Άλλο ένα περιστατικό εισβολής σε ελαιώνα και αρπαγής του καρπού από τα δέντρα αναστάτωσε την…

25 Δεκεμβρίου 2023

Αδιανόητα σπάνιο εύρημα: Έμβρυο δεινοσαύρου βρέθηκε τέλεια διατηρημένο σε απολιθωμένο αυγό

Απέναντι σε ένα αδιανόητα σπάνιο εύρημα βρέθηκαν οι επιστήμονες στην Κίνα, οι οποίοι εντόπισαν ένα…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικη… χυλόπιτα στο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης: Οπαδός απορρίφθηκε σε ζωντανή μετάδοση

Άτυχος ήταν οπαδός της Ατλέτικο Μαδρίτης ο οποίος ίσως επηρεασμένος από το πνεύματων Χριστουγέννων φλέρταρε…

25 Δεκεμβρίου 2023

Influencer δολοφονήθηκε από τον εν διαστάσει σύζυγό της μπροστά στην κόρη της

Μια influencer από τη Χαβάη πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον εν διαστάσει σύζυγό της μπροστά στην…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χρόνια πολλά εύχεται το ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου

Τις δικές του ευχές για τα Χριστούγεννα και τον νέο χρόνο που έρχεται έστειλε το…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος από την ΠΑΕ Νίκη

Ευχές για Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το 2024 έστειλε η ΠΑΕ Νίκη. "Χρόνια πολλά. Ευχές…

25 Δεκεμβρίου 2023