Αθλητισμός

Μετρούν αντίστροφα στον Βόλο

Την προσεχή Κυριακή αναμένεται στον Βόλο ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ, ο οποίος και θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του, ως προπονητής των «κυανέρυθρων». Ο 32χρονος Ισπανός προπονητής έχει ήδη εκπονήσει το πλάνο της προετοιμασίας της ομάδας και μαζί με τους συνεργάτες του θα επιδιώξουν να «χτίσουν» έναν δυνατό και ανταγωνιστικό Βόλο, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Θυμίζουμε, πως για τον Αμπασκάλ η Ελλάδα είναι η τρίτη χώρα εκτός Ισπανίας που θα εργαστεί, καθώς έχει δουλέψει στην Ελβετία και πέρυσι στην Ιταλία. Έρχεται να αναλάβει τον Βόλο γεμάτος όρεξη για δουλειά, με τους ιθύνοντες της ΠΑΕ να πιστεύουν στις δυνατότητές του, συνεχίζοντας να δείχνουν εμπιστοσύνη στους Ισπανούς προπονητές, όπως έγινε με τους Χουάν Φεράντο και Άνχελ Λόπεθ.

«Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να απολαύσω το ποδόσφαιρο. Θέλω να πετύχω κάτι σημαντικό με τον Βόλο, μία ομάδα που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία και τερμάτισε 7η. Οτιδήποτε καλύτερο θα είναι σημαντική επιτυχία», ανέφερε πρόσφατα σε δηλώσεις του ο Γκιγέρμο Αμπασκάλ.

Το προσεχές 15νθήμερο, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας των «κυανέρυθρων», στις 30 Ιουνίου, θα έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και τα μεταγραφικά ζητήματα που απασχολούν την ομάδα. Ο Βόλος κινείται αυτή τη στιγμή για δύο κεντρικούς αμυντικούς και για έναν εξτρέμ, σε πρώτη φάση, ενώ δεδομένη είναι η απόκτηση του Εμιλιάνο Πουρίτα.

Ο Αργεντινός δεξιός οπισθοφύλακας αναμένεται τις προσεχείς μέρες στον Βόλο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το τυπικό σκέλος της μεταγραφής του 24χρονου ακραίου οπισθοφύλακα, με τους «κυανέρυθρους» να ισχυροποιούνται σημαντικά στο δεξί άκρο της άμυνας. Εκεί όπου υπάρχει και ο Σέρτζιο Τέκιο, ένας πολύ δυνατός και έμπειρος αμυντικός.

Όσον αφορά τους δύο στόπερ, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Βόλος είναι πολύ κοντά στο να κλείσει Ευρωπαίο κεντρικό αμυντικό με εμπειρία και παραστάσεις από προηγμένο πρωτάθλημα. Μετά την αποχώρηση των Γεράσιμου Μήτογλου (μεταγράφηκε στην ΑΕΚ), Ροντρίγκο Κολόμπο (λύθηκε η συνεργασία) και Σαλβαδόρ Σάντσες (δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται και τη νέα χρονιά στους «κυανέρυθρους»), για το κέντρο της άμυνας υπάρχει μόνο ο Φάουστο Γκρίλο και ο νεαρός Παύλος Λογαράς.

Επί της ουσίας, εκεί χρειάζεται σημαντική ενίσχυση η ομάδα, από τη στιγμή που στις υπόλοιπες θέσεις υπάρχουν μεν κενά, όμως σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ είναι στελεχωμένο με παίκτες πρώτης γραμμής. Ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή υπάρχει υπεροπλία, καθώς διατηρήθηκε όλος ο βασικός κορμός, ενώ έγινε και η προσθήκη του Πολωνού Καμίλ Βοϊτκόφσκι.

Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα και ο Ολλανδός Τομ Φαν Βέερτ, ο οποίος θα ηγηθεί φέτος της επίθεσης του Βόλου, καθώς προορίζεται για αντικαταστάτης του Τάσου Δουβίκα. Ο 30χρονος επιθετικός, ο οποίος τα τρία τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στη δανέζικη Άαλμποργκ, απολαμβάνει αυτό το διάστημα τις διακοπές του, γεμίζει τις «μπαταρίες» του και σύντομα αναμένεται  στον Βόλο, ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας.

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Γεμάτο

Γεμάτο είναι το τριήμερο για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που θα συνεδριάσει το τριήμερο…

18 Ιανουαρίου 2024

Έπεισε

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να προχώρησε σε διάψευση δημοσιεύματος της ιστοσελίδας tvxs του κ. Κούλογλου…

18 Ιανουαρίου 2024

Οφέλη

Τα οφέλη για την ελληνική κοινωνία και οικονομία από την ίδρυση των μη κρατικών ΑΕΙ…

18 Ιανουαρίου 2024

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: «Ζητάμε δικαιοσύνη και τιμωρία των ενόχων» – Κατέθεσαν η μητέρα και ο αδερφός του

Συνεχίζεται μετά από πολύμηνη αναβολή, σε δεύτερο βαθμό η δίκη για τη δολοφονία του Ζακ…

18 Ιανουαρίου 2024

Ακόμη 4 προσαγωγές για την εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη – Συμπληρωματική κατάθεση από τον φίλο του κρεοπώλη

Μετά την σύλληψη του 50χρονου κρεοπώλη σε τέσσερις ακόμη προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ για την…

18 Ιανουαρίου 2024

Greek Mafia: Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τις δολοφονίες Σκαφτούρου και Ρουμπέτη – Ποιοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα οι δύο συλληφθέντες ως μέλη της ομάδας εκτελεστών…

18 Ιανουαρίου 2024