Τοπικά

Μεταπτυχιακό από Βολιώτισσα αξιωματικό του Λιμενικού

Εργάζεται στο Λιμενικό Σώμα ως αξιωματικός και ολοκλήρωσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Οικονομικό κάνοντας έρευνα για τα εναλλακτικά συστήματα που μπορούν να οδηγήσουν στη σύνθεση ενός στόλου με σκάφη που θα έχουν καλή απόδοση και χαμηλό κόστος.
Η αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος κ. Κωνσταντίνα Τερζάκη-Παπαδοπούλου εκπόνησε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και χθες το πρωί ορκίστηκε στο αμφιθέατρο «Κορδάτος».


Η Βολιώτισσα, απόφοιτος του 2ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας που αυτή την περίοδο εργάζεται στο Λιμεναρχείο Μυκόνου, ανέφερε πως ήταν αρκετά δύσκολος ο συνδυασμός της εργασίας και των μεταπτυχιακών σπουδών, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για τα νησιά των Κυκλάδων, όπου οι εργασιακές συνθήκες είναι απαιτητικές ενώ υπάρχει μεγάλη απόσταση και από τον Βόλο.
Προερχόμενη από πολυτεχνική σχολή, η 28χρονη αποφάσισε να συνδυάσει τα οικονομικά μέσω ενός μεταπτυχιακού προγράμματος με εφαρμογές που θα είναι χρήσιμες για το Λιμενικό, όπως στο θέμα του στόλου σκαφών του Λιμενικού Σώματος και ειδικότερα στην ελαχιστοποίηση του κόστους κατά την αγορά τους.
«Είναι ένα θέμα που αφορά ιδιαίτερα στο Λιμενικό Σώμα» είπε η ίδια και πρόσθεσε πως «Μπόρεσα να δημιουργήσω μια μέθοδο για τη σύνθεση ενός στόλου από σκάφη που θα έχει μεγάλη απόδοση με μικρό κόστος».
Μάλιστα χαρακτήρισε πολύ σημαντικό να ανοίγεις τους ορίζοντές σου μέσα από ένα μεταπτυχιακό. «Ιδιαίτερα όσοι βρίσκονται σε θέσεις ευθύνης, είναι καλό να εξελίσσουν τις γνώσεις τους, καθώς τα πράγματα προχωρούν και απαιτούν αντίστοιχη γνωστική επάρκεια. Η μάθηση δεν τελειώνει ποτέ» κατέληξε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μετά από «σύντομη» εκεχειρία οι μάχες με την Χαμάς θα συνεχιστούν για τουλάχιστον δύο μήνες

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι μόλις λήξει η «σύντομη» προσωρινή εκεχειρία…

23 Νοεμβρίου 2023

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για διάσπαση: Αντιδημοκρατική στάση, παραβίασαν τη διπλή εντολή των αριστερών ψηφοφόρων

«Η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό. Είναι όμως ένα…

23 Νοεμβρίου 2023

Κακοκαιρία: Σφοδρές βροχοπτώσεις στην Εύβοια – «Ποτάμια» οι δρόμοι, βίντεο

«Άνοιξαν οι ουρανοί» το απόγευμα της Πέμπτης στην Εύβοια, τη στιγμή που κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει…

23 Νοεμβρίου 2023

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050

Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών βλάπτει σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους και αυξάνει την αντίσταση στις αντιμικροβιακές ουσίες…

23 Νοεμβρίου 2023

Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της – Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Φως γέμισε το κέντρο της Αθήνας, με τη λάμψη να δίνεται από τη φωταγώγηση του…

23 Νοεμβρίου 2023

Ο Χαρίτσης επικεφαλής της νέας ΚΟ – Ρόλους και όνομα αποφασίζουν το Σαββατοκύριακο ομάδα Αχτσιόγλου και Ομπρέλα

Τη διανομή των κοινοβουλευτικών ρόλων αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ…

23 Νοεμβρίου 2023