Τοπικά

Μεγάλος όγκος στοιχείων για τους επιθεωρητές του ΕΦΚΑ Βόλου

Ολοκληρώθηκε χθες η Β’ φάση του οικονομικού ελέγχου που διεξάγεται από την Επιθεώρηση του ΕΦΚΑ, στο υποκατάστημα του Βόλου και οι επιθεωρητές αποχώρησαν, ωστόσο άγνωστο είναι πότε και αν θα επιστρέψουν.

Οι έξι επιθεωρητές αποχώρησαν από το υποκατάστημα με μεγάλο όγκο δεδομένων, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, τα οποία και θα επεξεργαστούν εντός των προσεχών ημερών. Από τα αποτελέσματα της επεξεργασίας των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, θα κριθεί, αν θα επιστρέψουν για νέα φάση ελέγχου ή αν θα εκδοθεί το τελικό πόρισμα του ελέγχου.
Όλα αυτά φυσικά μετατίθενται μετά τον Αύγουστο, όπως ανέφερε χθες στη «Θ» στέλεχος της διοίκησης του ΕΦΚΑ. «Θα ελέγξουμε τα στοιχεία και αν προκύπτουν ευθύνες, τότε θα καταλογιστούν, ενώ αν χρειαστεί, θα ακολουθήσει και τρίτος γύρος ελέγχου», δήλωσε στη «Θ» ανώτατο στέλεχος της διοίκησης του υπερταμείου.

Αναφορικά με τον αριθμό των επιθεωρητών που διενήργησαν τον έλεγχο, το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως οι έξι επιθεωρητές δεν σημαίνουν και πολλά στοιχεία. Απλά επισπεύσαμε τη διαδικασία. «Έχουν γίνει επιθεωρήσεις και με 12 επιθεωρητές και με 13», τόνισε το εν λόγω στέλεχος.
Πάντως χθες και με την αναχώρηση των ελεγκτών οι φήμες οργίαζαν στο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ Βόλου.
Αποτελέσματα των ελέγχων πλέον αναμένονται από τη διοίκηση του υπερταμείου τον Σεπτέμβριο, με τους υπαλλήλους του τοπικού υποκαταστήματος να είναι «σε αναμμένα κάρβουνα».
Όπως έχει ανακοινωθεί από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ, ο έλεγχος αφορά στη χορήγηση επιδομάτων παροχών και πίστωση χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς IBAN μη δικαιούχων.
Στην πρώτη φάση του ελέγχου είχε προκύψει το ποσό των 80.000 ευρώ, που φέρεται πως είχε αποδοθεί σε μη δικαιούχους από παράνομες ενέργειες υπαλλήλων.
Ειδικότερα, σχετικά με τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο περιφερειακό υποκατάστημα μισθωτών Μαγνησίας του ΕΦΚΑ – πρώην ΙΚΑ Βόλου – η διοίκηση του φορέα έχει τονίσει ότι για όσους υπαλλήλους προκύψει παραβατική συμπεριφορά, θα κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόδοση ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.
Η διοίκηση του ΕΦΚΑ σημειώνει, ότι από την έναρξη λειτουργίας του φορέα και την ανάληψη των καθηκόντων της, έχει διακηρύξει τη θέση αρχής της για πλήρη διαφάνεια και νομιμότητα στη λειτουργία του φορέα και τη διαχείριση των υποθέσεών του, στο πλαίσιο και της σχετικής κατεύθυνσης του εποπτεύοντος υπουργείου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κουρέτας και Τσικριτσής έκαψαν τον βασιλιά Καρνάβαλο στον Τύρναβο (φωτό – βίντεο)

Με την καύση του βασιλιά Καρνάβαλου και τη ρίψη πυροτεχνημάτων έληξε η μεγάλη παρέλαση του…

17 Μαρτίου 2024

Ισλανδία: Βρυχάται το ηφαίστειο στη χερσόνησο Ρέικιανες – Δείτε live εικόνα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε η νότια Ισλανδία λόγω της έκρηξης του ηφαίστειου, που βρίσκεται…

17 Μαρτίου 2024

Έκαψαν τον καρνάβαλο στην Πάτρα – Περισσότεροι από 60 χιλιάδες πολίτες πήραν μέρος στις εκδηλώσεις

Περισσότεροι από 60.000 καρναβαλιστές μετέφεραν για περίπου έξι ώρες το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα της…

17 Μαρτίου 2024

Εκλογές στη Ρωσία: Νίκη του Πούτιν με μεγάλο ποσοστό δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα

Όπως αναμενόταν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κερδίζει την πέμπτη θητεία του στην προεδρία της…

17 Μαρτίου 2024

Κομφετί, χορός και τραγούδι στην καρναβαλική παρέλαση στην Ξάνθη

Με χιλιάδες καρναβαλιστές και επισκέπτες πλημμύρισε την Κυριακή (17/03) η Ξάνθη, για τη μεγάλη καρναβαλική…

17 Μαρτίου 2024

Να τιμωρηθεί, δεν θέλω συγγνώμη, λέει ο μάγειρας που δέχθηκε επίθεση για μια μερίδα κοντοσούβλι

O μάγειρας σε ουζερί της Μενεμένης, στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από…

17 Μαρτίου 2024