Τοπικά

Μετά από 40 χρόνια ιεροσύνης συνταξιοδοτείται ο π. Αθανάσιος Κολλάς-photo

Μετά από 40 χρόνια ποιμαντικού έργου στην υπηρεσία της Ι.Μ. Δημητριάδος ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Κολλάς ανακοίνωσε σήμερα μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Βασιλείου ότι εντός της εβδομάδας θα συνταξιοδοτηθεί.

Αναφέρθηκε στο έργο που έκανε κατά τη διάρκεια των 40 ετών που υπηρέτησε στον ιερό ναό με τη βοήθεια και του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Επί των ημερών του, ο Ιερός Ναός Αγ. Βασιλείου έλαβε τη σημερινή του μορφή, ενώ ο ίδιος ο π. Αθανάσιος Κολλάς απολάμβανε της εμπιστοσύνης και της αγάπης των πιστών όχι μόνο από την ενορία αλλά και από μεγάλο κομμάτι των πιστών του Βόλου.

Μάλιστα, ο π. Αθανάσιος έχει να επιδείξει πλούσιο συγγραφικό έργο για διάφορα θέματα της Ορθοδοξίας, η δε Μητρόπολη Δημητριάδος τού έχει εμπιστευθεί το γραφείο επί των αιρέσεων, όπου επίσης η συμβολή του έχει κριθεί ως ιδιαίτερα σημαντική για όλα τα ζητήματα πίστης που ταλανίζουν τους πιστούς.

Πάντως ο ίδιος ο π. Αθανάσιος, δεσμεύτηκε προς το ποίμνιό του ότι θα συνεχίσει την παρουσία του στον Ναό και θα είναι κοντά στους πιστούς.

Κ.Ζ.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το