Τοπικά

Mercedes αντίκες από την Ιταλία έδωσαν ραντεβού στο Βόλο (photos)

Στο Βόλο έδωσαν ραντεβού 32 αντίκες της εταιρείας Mercedes που ταξίδεψαν με τους οδηγούς τους από διάφορες πόλεις της Ιταλίας, με σκοπό να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου.
Πρόκειται για ιστορικά αυτοκίνητα Mercedes που ανήκουν στη Λέσχη Παλιών Αυτοκινήτων Ιταλίας, ενώ οι ιδιοκτήτες τους προέρχονται από Τορίνο, Μιλάνο, Παλέρμο και άλλες πόλεις.
Τα μέλη της Λέσχης πραγματοποιούν κάθε χρόνο ένα ταξίδι και φέτος επέλεξαν να συναντηθούν και να παραμείνουν στο Βόλο για δύο ημέρες. Οι οδηγοί επισκέφθηκαν χωριά του Πηλίου και ενθουσιάστηκαν από τις φυσικές ομορφιές, ενώ προγραμματίζουν και του χρόνου να ξεκινήσουν το ταξίδι τους από το Βόλο, με περισσότερα αυτοκίνητα και για περισσότερες ημέρες.
«Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η τοπική οικονομία και τα μέλη της Λέσχης γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της πόλης, ενισχύοντας τον τουρισμό της στο εξωτερικό» δήλωσε ο Τέλης Δουλόπουλος, πρόεδρος της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου.
Στο Βόλο βρέθηκε και ο πρόεδρος της Mercedes στην Ιταλία Βάλτα Περότο που δήλωσε ενθουσιασμένος με το Βόλο, έχει συγκρατήσει τα ονόματα από τα χωριά του Πηλίου που επισκέφθηκε και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κοιτάμε να πηγαίνουμε σε μέρη με άσφαλτο, για να μην καταπονούνται και τα αυτοκίνητα, αλλά και σε πόλεις με ωραία μέρη και ξενοδοχεία όπως είναι ο Βόλος».

Στην Ιταλία τα 32 αυτοκίνητα κυκλοφορούν ελάχιστα στις  πόλεις καθώς το απαγορεύει η αστυνομία ενώ οι οδηγοί κάνουν τα λεγόμενα “χιλιόμετρα συντήρησης” για να τα κινούν.

Η παλαιότερη από τις αντίκες είναι μοντέλο του 1956, ανοιχτού τύπου, 2.200 κυβικών και έχει διανύσει συνολικά 260.000 χλμ.

Τα μέλη της Λέσχης αναχώρησαν το μεσημέρι με προορισμό τα Μετέωρα και στη συνέχεια θα συνεχίσουν για Ηγουμενίτσα, απ’ όπου θα πάρουν το δρόμο της επιστροφής για την Ιταλία.

Ο Βάλτα Περότο απένειμε στον Τέλη Δουλόπουλο τιμητική πλακέτα

 

Share
Ετικέτες: MercedesΒολοΙταλία

Πρόσφατα άρθρα

Μετά από «σύντομη» εκεχειρία οι μάχες με την Χαμάς θα συνεχιστούν για τουλάχιστον δύο μήνες

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ δήλωσε ότι μόλις λήξει η «σύντομη» προσωρινή εκεχειρία…

23 Νοεμβρίου 2023

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ για διάσπαση: Αντιδημοκρατική στάση, παραβίασαν τη διπλή εντολή των αριστερών ψηφοφόρων

«Η σημερινή διάσπαση, δυστυχώς δεν αποτελεί έκπληξη. Είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό. Είναι όμως ένα…

23 Νοεμβρίου 2023

Κακοκαιρία: Σφοδρές βροχοπτώσεις στην Εύβοια – «Ποτάμια» οι δρόμοι, βίντεο

«Άνοιξαν οι ουρανοί» το απόγευμα της Πέμπτης στην Εύβοια, τη στιγμή που κύμα κακοκαιρίας επηρεάζει…

23 Νοεμβρίου 2023

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών μπορεί να προκαλέσει μέχρι και 10 εκατ. θανάτους έως το 2050

Η υπερκατανάλωση αντιβιοτικών βλάπτει σημαντικά την αποτελεσματικότητά τους και αυξάνει την αντίσταση στις αντιμικροβιακές ουσίες…

23 Νοεμβρίου 2023

Η Αθήνα φόρεσε τα γιορτινά της – Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Φως γέμισε το κέντρο της Αθήνας, με τη λάμψη να δίνεται από τη φωταγώγηση του…

23 Νοεμβρίου 2023

Ο Χαρίτσης επικεφαλής της νέας ΚΟ – Ρόλους και όνομα αποφασίζουν το Σαββατοκύριακο ομάδα Αχτσιόγλου και Ομπρέλα

Τη διανομή των κοινοβουλευτικών ρόλων αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ…

23 Νοεμβρίου 2023