Τοπικά

Μεϊκόπουλος: Βάζει η υποχρεωτική αναστολή προσωπικού του Νοσοκομείου απ’το παράθυρο ιδιώτες;

Με κοινοβουλευτική Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος επεσημανε ότι η υποχρεωτική αναστολή στην οποία τέθηκαν 58 άτομα του προσωπικού του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, λόγω μη εμβολιασμού, οξύνουν το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου αφήνοντας κρίσιμα Τμήματα εντελώς αποδυναμωμένα, καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την αναπλήρωση αυτών των κενών.

Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εξήγησε ότι κρίσιμα Τμήματα, όπως για παράδειγμα το Γαστρεντερολογικό, χάνουν τα 2/3 του ιατρικού προσωπικού του, ενώ η Χειρουργική Κλινική η οποία θα έπρεπε κανονικά να στελεχώνεται με 10 μόνιμους γιατρούς αλλά μέχρι πρότινος διέθετε μόλις 5 ειδικούς γιατρούς, μετά την υποχρεωτική αναστολή του ενός έμεινε να διαχειριστεί αυτό το δυσθεώρητο όγκο περιστατικών με μόλις 4.
Αποτέλεσμα είναι η Κλινική εν μέσω πανδημίας να καλείται εκτός των χειρουργείων, των εφημεριών και εξωτερικών ιατρείων να καλύπτει ανάγκες και άλλων Τμημάτων του Νοσοκομείου (νευροχειρουργικών τομέας, γαστρεντερολογικά, παιδοχειρουργικά, αγγειοχειρουργικά περιστατικά, φιλοξενίες στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού) ούσα υποστελεχωμένη κατά 60%.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος έκανε επιπλέον λόγο και για τα μεγάλα κενά στην Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου Βόλου στην οποία παρόλο που προβλέπονται 53 οργανικές θέσεις κατάλληλων ειδικοτήτων, απασχολούνται μόλις 18 υπάλληλοι από τους οποίους οι 2 τέθηκαν σε αναστολή. Στη συνέχεια, επικαλούμενος μαρτυρίες εργαζομένων του Νοσοκομείου και δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, πρόσθεσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στην Τεχνική Υπηρεσία με ιδιωτικά συνεργεία αντί προσλήψεων προσωπικού σύμφωνα με το Οργανόγραμμα της Υπηρεσίας.

Συμπλήρωσε, ακόμη, ότι η νέα προκήρυξη για ιατρικό προσωπικό που έχει δρομολογηθεί δε θα βοηθήσει καθώς από τις 16 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού που ζητήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες εγκρίθηκαν μόνο οι 5, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για θέση χειρουργού..

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ρώτησε ευθέως τον Υπουργό πώς θα καλυφθούν τα κενά που προέκυψαν μετά την υποχρεωτική αναστολή ατόμων του προσωπικού, αν θα γίνουν προσλήψεις και πώς θα καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες του Νοσοκομείου Βόλου. Τέλος, ζήτησε από τον Υπουργό να απαντήσει για την κάλυψη των αναγκών στην Τεχνική Υπηρεσία του Αχιλλοπουλείου καθώς και αν τελικά θα προχωρήσει σε προσλήψεις ή θα καταφύγει στη λύση των ιδιωτικών εταιρειών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το