Τοπικά

Μεϊκόπουλος σε Αγοραστό: «Δρομολογήστε άμεσα την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου»

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την επιτακτική ανάγκη ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.
Όπως αναφέρεται στην Επιστολή, το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, η μόνη δημόσια δομή υγείας του νησιού που καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες τόσο του μόνιμου πληθυσμού όσο και των χιλιάδων επισκεπτών, αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα που επηρεάζουν τη λειτουργικότητα της δομής, δυσχεραίνουν το καθημερινό έργο του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και προκαλούν τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Σκοπέλου.
Το κτίριο, που δεν έχει ανακαινιστεί εδώ και αρκετά χρόνια, χρειάζεται άμεση και συνολική αναβάθμιση για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει στη στέγη, στη θέρμανση και τα κουφώματα, αλλά και τους χώρους υγιεινής.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος, που πρόσφατα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ενημερώθηκε εκ νέου για τα συνεχιζόμενα κτιριακά προβλήματα και τη φάση στην οποία βρίσκεται η ανακατασκευή της δομής.
Όπως επεσήμανε, ο Δήμος Σκοπέλου έχει ολοκληρώσει τη μελέτη εφαρμογής για την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, έπειτα από δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, την οποία μάλιστα ο Δήμος έχει κοινοποιήσει στον Περιφερειάρχη και στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό όλο το προηγούμενο διάστημα, η απουσία της εν λόγω μελέτης ήταν ο λόγος για τον οποίο το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου δεν μπορούσε να ανακαινιστεί παρότι υπήρχαν τα χρήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να επισπεύσει τη θεώρηση της εν λόγω μελέτης εφαρμογής από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και να δρομολογήσει το ταχύτερο τις εργασίες ανακαίνισής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ώστε να ικανοποιηθεί επιτέλους το πάγιο αίτημα των Σκοπελιτών για μια αξιοπρεπή και λειτουργική δομή δημόσιας υγείας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Το Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου» – 3η επίσκεψη στο Πρόγραμμα συναντήσεων & Ανταλλαγής Απόψεων

Μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι δύο πρώτες συναντήσεις στην Πορταριά και στον Λαύκο, συνεχίζεται…

21 Μαρτίου 2024

Έχασε από τον Άρη παρά τη μεγάλη προσπάθεια ο Βόλος (φωτογραφίες)

Μεγάλη προσπάθεια έκανε ο Βόλος Υδατοσφαίριση-Κολύμβηση στο εξ αναβολής παιχνίδι με τον Άρη για την…

21 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη μελών της Διοίκησης Θηροφυλακής – Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας στον Μητροπολίτη Δημητριάδος

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, στο γραφείο του στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας,…

21 Μαρτίου 2024

Ημερίδα για την τεχνητή νοημοσύνη

Η Β’Βάθμια Διεύθυνση Μαγνησίας καλεί τους μαθητές της Α΄ τάξης Λυκείου σε ημερίδα για την…

21 Μαρτίου 2024

Οικογένεια(;)

Με μία ημέρα διαφορά τραβηγμένες οι δύο φωτογραφίες στον αύλειο χώρο του Δικαστικού Μεγάρου Βόλου.…

21 Μαρτίου 2024

Ανέλκυση αυτοκινήτων με δαπάνες του ΟΛΒ από τον θαλάσσιο χώρο της Αγριάς

Οι πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μαγνησία στις αρχές και τέλη Σεπτεμβρίου του 2023,…

21 Μαρτίου 2024