Τοπικά

Μεϊκόπουλος σε Αγοραστό: «Δρομολογήστε άμεσα την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου»

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για την επιτακτική ανάγκη ανακατασκευής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου.
Όπως αναφέρεται στην Επιστολή, το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, η μόνη δημόσια δομή υγείας του νησιού που καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες τόσο του μόνιμου πληθυσμού όσο και των χιλιάδων επισκεπτών, αντιμετωπίζει σοβαρά κτιριακά προβλήματα που επηρεάζουν τη λειτουργικότητα της δομής, δυσχεραίνουν το καθημερινό έργο του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και προκαλούν τη δυσαρέσκεια των κατοίκων της Σκοπέλου.
Το κτίριο, που δεν έχει ανακαινιστεί εδώ και αρκετά χρόνια, χρειάζεται άμεση και συνολική αναβάθμιση για να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζει στη στέγη, στη θέρμανση και τα κουφώματα, αλλά και τους χώρους υγιεινής.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος, που πρόσφατα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, ενημερώθηκε εκ νέου για τα συνεχιζόμενα κτιριακά προβλήματα και τη φάση στην οποία βρίσκεται η ανακατασκευή της δομής.
Όπως επεσήμανε, ο Δήμος Σκοπέλου έχει ολοκληρώσει τη μελέτη εφαρμογής για την ανακατασκευή του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, έπειτα από δωρεά του Ιδρύματος Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, την οποία μάλιστα ο Δήμος έχει κοινοποιήσει στον Περιφερειάρχη και στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό όλο το προηγούμενο διάστημα, η απουσία της εν λόγω μελέτης ήταν ο λόγος για τον οποίο το Κέντρο Υγείας Σκοπέλου δεν μπορούσε να ανακαινιστεί παρότι υπήρχαν τα χρήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να επισπεύσει τη θεώρηση της εν λόγω μελέτης εφαρμογής από την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και να δρομολογήσει το ταχύτερο τις εργασίες ανακαίνισής του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ώστε να ικανοποιηθεί επιτέλους το πάγιο αίτημα των Σκοπελιτών για μια αξιοπρεπή και λειτουργική δομή δημόσιας υγείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το