Άρθρα

Μεγάλη ζήτηση για εύρεση κατοικίας στον Βόλο

 

Του
Γιώργου Παπακώστα,
πολιτικού μηχανικού-κατασκευαστή
PPK CONSTRUCTIONS

Το 2022 ήρθε με καινούρια διάθεση για τον κλάδο της κτηματαγοράς, το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών για εύρεση κατοικίας, προκειμένου είτε να διαμείνουν οι ίδιοι είτε για να επενδύσουν.
Το φαινόμενο είναι πανελλαδικό και βέβαια παρατηρείται και στον Βόλο σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, καθώς είναι μια πόλη που συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά, όπως έχει τουριστικό προφίλ, βρίσκεται στο κέντρο της χώρας, διαθέτει μεγάλο φοιτητικό δυναμικό και προσφέρει με τη φυσική ομορφιά της μια πολύ καλή ποιότητα ζωής.
Ήδη στην πόλη μας υπάρχουν αρκετές πολυκατοικίες που βρίσκονται σε φάση ανέγερσης και άλλες που σχεδιάζονται, ενώ πραγματοποιούνται και πολλές ανακαινίσεις κατοικιών. Επίσης το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», υποδηλώνει σε ένα ποσοστό και τη διάθεση των ιδιοκτητών να αξιοποιήσουν επενδυτικά τα ακίνητά τους είτε για ενοικίαση είτε ακόμη και για πώληση.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κατηγορίες ενδιαφερομένων που αναζητούν κατοικίες-διαμερίσματα.
Η πρώτη κατηγορία είναι αυτοί που θέλουν να βρουν μια κατοικία-διαμέρισμα για να μείνουν οι ίδιοι εκεί. Πρόκειται για νέα ζευγάρια, άλλοι που έρχονται από πόλεις ανά την Ελλάδα και επιλέγουν για μόνιμη διαμονή τον Βόλο, αλλά και αλλοδαπούς που θέλουν να αφιερώνουν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μένοντας στον τόπο μας και γενικά καλύπτοντας ανάγκες που δημιουργήθηκαν την τελευταία δεκαετία και δεν υλοποιήθηκαν.
Αυτή η κατηγορία υποψήφιων αγοραστών στοχεύει περισσότερο στα τριάρια και μεγαλύτερα διαμερίσματα, δηλαδή να διαθέτουν δύο ή και τρία υπνοδωμάτια.
Η δεύτερη κατηγορία είναι, όσοι θέλουν να αγοράσουν ένα ακίνητο για περισσότερο επενδυτικούς σκοπούς που σημαίνει να το αξιοποιήσουν προς μίσθωση είτε μακροχρόνια είτε βραχυχρόνια. Γι’ αυτό τον λόγο στοχεύουν περισσότερο στα δυάρια διαμερίσματα και τις γκαρσονιέρες.
Πρόκειται για ενδιαφερόμενους που διαθέτουν καταθέσεις στην τράπεζα, οι οποίες, όμως, δεν τους αποδίδουν κανένα έσοδο, καθώς το επιτόκιο βρίσκεται σχεδόν σε μηδενικά επίπεδα και σε λίγο καιρό μπορεί να γίνουν και αρνητικά.
Συνεπώς επιλέγουν την επένδυση στο ακίνητο που παραδοσιακά και σταθερά αποφέρει έσοδα. Μάλιστα ενθαρρύνονται και από το γεγονός ότι το επιτόκιο του στεγαστικού δανείου βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και σίγουρα πιο κάτω από την απόδοση που δίνει το ίδιο το ακίνητο μέσα από τη μίσθωσή του.
Και υπάρχουν αυτή την περίοδο πολλές επενδυτικές ευκαιρίες για την αξιοποίηση του ακινήτου, καθώς ο Βόλος λόγω και της προσέλκυσης χιλιάδων φοιτητών πάντα έχει ανάγκη για μικρά διαμερίσματα είτε για τους σπουδαστές είτε για τους επισκέπτες, αλλά και τους νέους, τους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους και θέλουν ένα μικρό διαμέρισμα για τη διαμονή τους.
Όσοι μάλιστα αυτή την περίοδο αγοράζουν ένα καινούριο σπίτι σε νεόδμητη πολυκατοικία έχουν δύο σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον τα διαμερίσματα έχουν πλήρη στατική επάρκεια και δεύτερον έχουν μικρή κατανάλωση ενέργειας διότι οι νέες κατασκευές είναι κατ’ ελάχιστο ενεργειακής κλάσης Α, συμβαδίζουν δηλαδή με τις σύγχρονες ενεργειακές προδιαγραφές.
Στο πλαίσιο αυτό ο ρόλος μας ως κατασκευαστές είναι να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των ενδιαφερομένων και να τους προσφέρουμε μια σύγχρονη, ποιοτική, λειτουργική και ασφαλή κατοικία.
Και αυτό πράττουμε.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίδομα ανεργίας – Δώρο Χριστουγέννων ΔΥΠΑ: Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2023 -νωρίτερα από ποτέ- θα ξεκινήσει η προπληρωμή της τακτικής επιδότησης…

30 Νοεμβρίου 2023

Εφιάλτης για τους γονείς τα προϊόντα νικοτίνης που πωλούνται ελεύθερα στην αγορά

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως τρεις μαθητές Γυμνασίου στην Κρήτη λιποθύμησαν από στικ νικοτίνης,…

30 Νοεμβρίου 2023

Πλήρης μετάλλαξη ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, λέει η Αχτσιόγλου – Τι είπε για την «ουδετερότητα» Τσίπρα

Την πρώτη της συνέντευξη μετά την αποχώρησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε η Έφη Αχτσιόγλου,…

30 Νοεμβρίου 2023

Βόρειο Σέλας ξανά στον ουρανό της Ελλάδας: Ποιοι θα απολαύσουν το ουράνιο υπερθέαμα

Ένα πρωτόγνωρο θέαμα απόλαυσαν, πριν λίγες εβδομάδες οι κάτοικοι της κεντρικής Μακεδονίας και αυτό δεν…

30 Νοεμβρίου 2023

Ενημερωτική σύσκεψη στο Δημαρχείο Ζαγοράς με τη νέα αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας

Τη νέα αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα από την πρώτη του…

30 Νοεμβρίου 2023

Κασσελάκης: «Να μην αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης η επιστολική ψήφος – Η ηθική μας ΚΟ είναι 47 βουλευτές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έδειξε «ανοιχτός» στην καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σημειώνοντας στην…

30 Νοεμβρίου 2023