Πολιτισμός

Μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

 

«Το Μουσικό Σχολείο Βόλου τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη». Μ’ αυτόν τον απλό αλλά περιεκτικό τίτλο το Μουσικό Σχολείο Βόλου διοργανώνει μια πραγματικά μεγάλη συναυλία, μεγάλη και ως προς το μέγεθος αλλά ως προς τη σημασία, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο της Ν. Ιωνίας.

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο της πολιτιστικής ζωής της πόλης μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής σιωπής. Τα δύο αυτά χρόνια αποδείχτηκαν ωστόσο εξαιρετικά γόνιμα και ουσιαστικά για τους μαθητές του σχολείου, αφού μπόρεσαν να εμβαθύνουν στις σπουδές τους με τον καλύτερο τρόπο και να είναι τώρα πανέτοιμοι να αποδώσουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στο περιεχόμενο του οποίου βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα και εμβληματικότερα τραγούδια που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Με τον τρόπο αυτό το σχολείο αποτίει φόρο τιμής σ’ έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες του 20ου αι αλλά και φέρνει τη νεότερη γενιά σ’ επαφή με το έργο του. Η μουσική που για τους μεγαλύτερους αποτελεί βίωμα και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη ζωή και την ιστορία του δεύτερου μισού του προηγούμενου αιώνα, γίνεται τώρα κομμάτι της ζωής και της νέας γενιάς, η οποία μπορεί όχι μόνο μαθαίνει τα γεγονότα και ακολουθεί την ιστορική πορεία, αλλά γίνεται κοινωνός και των συναισθημάτων και των συγκινήσεων που έζησαν οι γονείς και οι παππούδες τους, χάρη στο έντονο συγκινησιακό φορτίο που φέρουν τα τραγούδια αυτά για δεκαετίες ολόκληρες.

Δύο ορχήστρες, μία χορωδία καθώς και σολίστ έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο, πράγμα που έχουν ήδη επιτύχει, αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό στη Ζάτουνα της Αρκαδίας, στο χωριό δηλαδή που είχε εκτοπιστεί ο συνθέτης την εποχή της δικτατορίας. Η υποδοχή και η ανταπόκριση του κοινού στη Ζάτουνα ήταν εξαιρετική και πέρα από κάθε προσδοκία, προδιαγράφοντας μια ακόμη ξεχωριστή συναυλία για το κοινό του Βόλου, σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου Αρετή Τζανετοπούλου, η οποία μας καλεί να σιγοτραγουδήσουμε όλοι μαζί την ” όμορφη πόλη” και ” μια νύχτα μαγικιά”…..σε μια συναυλία όπου θα ενώσουμε τις δικές μας μνήμες, τις μνήμες των μεγάλων, της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη με τις φωνές της ηλικίας της αθωότητας…”Πιστεύω ότι θα ξαναβρεθούμε και θα ξανασυναντηθούμε όλοι μέσα από τις χαραμάδες του χρόνου με την μαγεία της Τέχνης του Μεγάλου Έλληνα που είναι δεμένη πολύτροπα με τον καθένα μας χωριστά και με όλους μαζί, μ’ έναν ιλιγγιώδη στροβιλισμό, αυτόν της προσωπικότητας του Μίκη”. Ο Μιχάλης Χατζηκοτέλης και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης έχουν αναλάβει τη διεύθυνση των δύο ορχηστρών αντίστοιχα, ενώ η Φιλαρέτη Φροξυλιά τη διδασκαλία της χορωδίας.

Προπώληση εισιτηρίων από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθημερινά στο χώρο του σχολείου, 8:00 πμ έως 2:00μμ και από το βιβλιοπωλείο «Πένα» (Σπυρίδη 21) και από το κατάστημα «Κεχαϊδης» (Κουταρέλια 29), ώρες καταστημάτων.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κακοκαιρία Bettina: Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας – «Μην περνάτε κάτω από μεγάλα δέντρα, ασφαλίστε αντικείμενα»

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από…

25 Νοεμβρίου 2023

Πάλεψε στα ίσια τη Νήαρ Ηστ η Νίκη αλλά έχασε 60-72

Η Νίκη έπαιξε στα ίσια την ισχυρή Νήαρ Ηστ αλλά στο τέλος έχασε με 60-72…

25 Νοεμβρίου 2023

Συνελήφθη ο 29χρονος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε δύο πεζούς – Ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο 29χρονος οδηγός που εμπλέκεται σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος…

25 Νοεμβρίου 2023

Αποχωρεί το 70% των οργανώσεων της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (25/9) η συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και…

25 Νοεμβρίου 2023

Σε αποχή από Δευτέρα οι δικηγόροι για το φορολογικό νομοσχέδιο

Την καθολική πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από την ερχόμενη Δευτέρα 27-11-2023 έως και την Δευτέρα…

25 Νοεμβρίου 2023

Η Φλώρινα… φόρεσε τα λευκά της! Η πόλη έγινε… χριστουγεννιάτικη και εντυπωσιάζει

Η κακοκαιρία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη... έντυσε τη Φλώρινα στα λευκά. Το σκηνικό, πλέον,…

25 Νοεμβρίου 2023