Πολιτισμός

Μεγάλη συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη

 

«Το Μουσικό Σχολείο Βόλου τιμά τον Μίκη Θεοδωράκη». Μ’ αυτόν τον απλό αλλά περιεκτικό τίτλο το Μουσικό Σχολείο Βόλου διοργανώνει μια πραγματικά μεγάλη συναυλία, μεγάλη και ως προς το μέγεθος αλλά ως προς τη σημασία, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο της Ν. Ιωνίας.

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο της πολιτιστικής ζωής της πόλης μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής σιωπής. Τα δύο αυτά χρόνια αποδείχτηκαν ωστόσο εξαιρετικά γόνιμα και ουσιαστικά για τους μαθητές του σχολείου, αφού μπόρεσαν να εμβαθύνουν στις σπουδές τους με τον καλύτερο τρόπο και να είναι τώρα πανέτοιμοι να αποδώσουν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα στο περιεχόμενο του οποίου βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα και εμβληματικότερα τραγούδια που έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Με τον τρόπο αυτό το σχολείο αποτίει φόρο τιμής σ’ έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες του 20ου αι αλλά και φέρνει τη νεότερη γενιά σ’ επαφή με το έργο του. Η μουσική που για τους μεγαλύτερους αποτελεί βίωμα και είναι απόλυτα συνδεδεμένη με τη ζωή και την ιστορία του δεύτερου μισού του προηγούμενου αιώνα, γίνεται τώρα κομμάτι της ζωής και της νέας γενιάς, η οποία μπορεί όχι μόνο μαθαίνει τα γεγονότα και ακολουθεί την ιστορική πορεία, αλλά γίνεται κοινωνός και των συναισθημάτων και των συγκινήσεων που έζησαν οι γονείς και οι παππούδες τους, χάρη στο έντονο συγκινησιακό φορτίο που φέρουν τα τραγούδια αυτά για δεκαετίες ολόκληρες.

Δύο ορχήστρες, μία χορωδία καθώς και σολίστ έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο, πράγμα που έχουν ήδη επιτύχει, αφού το συγκεκριμένο πρόγραμμα παρουσιάστηκε πριν από λίγο καιρό στη Ζάτουνα της Αρκαδίας, στο χωριό δηλαδή που είχε εκτοπιστεί ο συνθέτης την εποχή της δικτατορίας. Η υποδοχή και η ανταπόκριση του κοινού στη Ζάτουνα ήταν εξαιρετική και πέρα από κάθε προσδοκία, προδιαγράφοντας μια ακόμη ξεχωριστή συναυλία για το κοινό του Βόλου, σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου Αρετή Τζανετοπούλου, η οποία μας καλεί να σιγοτραγουδήσουμε όλοι μαζί την ” όμορφη πόλη” και ” μια νύχτα μαγικιά”…..σε μια συναυλία όπου θα ενώσουμε τις δικές μας μνήμες, τις μνήμες των μεγάλων, της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη με τις φωνές της ηλικίας της αθωότητας…”Πιστεύω ότι θα ξαναβρεθούμε και θα ξανασυναντηθούμε όλοι μέσα από τις χαραμάδες του χρόνου με την μαγεία της Τέχνης του Μεγάλου Έλληνα που είναι δεμένη πολύτροπα με τον καθένα μας χωριστά και με όλους μαζί, μ’ έναν ιλιγγιώδη στροβιλισμό, αυτόν της προσωπικότητας του Μίκη”. Ο Μιχάλης Χατζηκοτέλης και ο Ζαφείρης Κουκουσέλης έχουν αναλάβει τη διεύθυνση των δύο ορχηστρών αντίστοιχα, ενώ η Φιλαρέτη Φροξυλιά τη διδασκαλία της χορωδίας.

Προπώληση εισιτηρίων από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, καθημερινά στο χώρο του σχολείου, 8:00 πμ έως 2:00μμ και από το βιβλιοπωλείο «Πένα» (Σπυρίδη 21) και από το κατάστημα «Κεχαϊδης» (Κουταρέλια 29), ώρες καταστημάτων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το