Αθλητισμός

Μεγάλη η ανταπόκριση στη φιλανθρωπική δράση της Λέσχης Ο.Φ. Νίκης

Ιδιαίτερη ανταπόκριση έχει από τον κόσμο η πρωτοβουλία της Λέσχης Ομίλου Φιλάθλων Νίκης η οποία συλλέγει στα γραφεία της τρόφιμα και παιχνίδια για οικογένειες που έχουν ανάγκη, αλλά και για διάφορα ιδρύματα με παιδιά. Την ικανοποίησή του για την θετική αντίδραση των φιλάθλων σε αυτή την φιλανθρωπική δράση εξέφρασε μέσω της «Θ» ο πρόεδρος της Λέσχης Παναγιώτης Αθανασίου.

Η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο με κάθε ευκαιρία για αρκετά χρόνια. Κάθε Δεκέμβριο τα μέλη της συλλέγουν τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και τα μοιράζουν σε οικογένειες με οικονομική δυσχέρεια. Δεν θα μπορούσε να μην πράξει το ίδιο και τη φετινή χρονιά που όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολη είναι, αφού ο κορωνοϊός έχει πλήξει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Πολλοί είναι οι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη ακόμη και βασικών ειδών και η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης στέκεται δίπλα τους για να τους προσφέρει μία έστω και μικρή βοήθεια.

Εδώ και δύο εβδομάδες περίπου έχει αρχίσει η συλλογή διαφόρων βασικών ειδών, όπως τρόφιμα και ρούχα, αλλά και παιχνιδιών που θα δώσουν χαρά στα μικρά παιδιά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Η κίνηση της Λέσχης έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση από τους φίλους της Νίκης, με τον πρόεδρο Παναγιώτη Αθανασίου να εμφανίζεται ικανοποιημένος.
Ο ίδιος δήλωσε σχετικά στη «Θ»: «Δεν είναι η πρώτη φορά που μαζεύουμε είδη πρώτης ανάγκης για οικογένειες με οικονομικές δυσκολίες και διάφορα ιδρύματα. Το κάνουμε για 17-18 χρόνια αυτό και κάθε φορά η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Το ίδιο και φέτος, κάτι που φυσικά μας ικανοποιεί.

Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ήδη συμπληρώθηκε ο αριθμός ζευγαριών παπουτσιών τα οποία θα προσφέρουμε στο Ορφανοτροφείο. Από εκεί και πέρα, εμείς καθημερινά βρισκόμαστε στα γραφεία της Λέσχης, στην οδό Μαιάνδρου 24, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα για όποιον επιθυμεί να προσφέρει τρόφιμα και παιχνίδια. Όταν συγκεντρωθούν όλα θα τα πακετάρουμε και θα τα μοιράσουμε στις οικογένειες που έχουν ανάγκη.
Εδώ θα ήθελα να σημειώσω ότι όποιος δεν μπορεί να έλθει στα γραφεία μας μπορεί να επικοινωνεί με τον ταμία μας στο τηλέφωνο 6976206981. Σε αυτή την περίπτωση θα φροντίσουμε εμείς να τον επισκεφτούμε στο δικό του σπίτι, ώστε να παραλάβουμε αυτά που έχει να μας προσφέρει».

Σχετική ανακοίνωση με λεπτομέρειες γι’ αυτή την φιλανθρωπική δράση είχε εκδώσει προ ημερών και η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης. Το κείμενο ήταν το εξής: «Το κοινωνικό της πρόσωπο δείχνει για ακόμη μία χρονιά η Λέσχη Ομίλου Φίλων Νίκης Βόλου σε μία εποχή που η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη. Ποδόσφαιρο για την ομάδα μας δεν υπάρχει αρκετό καιρό τώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στη Λέσχη του Ο.Φ. Νίκης Βόλου δεν έχουμε άλλες δραστηριότητες. Και πράγματι, κάποιες από αυτές είναι πολύ όμορφες.
Άνθρωποι αυτής της κοινωνίας είμαστε και κουβαλάμε όλα αυτά τα χρόνια πολλά κουσούρια, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούμε να κρατάμε και μερικές από τις αξίες που σιγά-σιγά χάνονται.
Μια τέτοια αξία είναι και η αλληλεγγύη, την περίοδο αυτή που ταλαιπωρείται όλος ο πλανήτης. Δεν γνωρίζουμε πότε θα ξαναδούμε τα γήπεδα γεμάτα -αν ο αθλητισμός έχει κάποιο νόημα χωρίς εμάς τους φιλάθλους- γνωρίζοντας ότι τα χειρότερα μπορεί να μην έχουν έρθει ακόμη. Γνωρίζουμε όμως ότι η καψούρα μας, μας λείπει και όταν κάτι σου λείπει το κουβαλάς μαζί σου όπου και αν είσαι.

Γι’ αυτό, λοιπόν, ας δείξουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας προς τους συνανθρώπους μας τις μέρες αυτές που για τους περισσότερους είναι γιορτινές, αλλά και σε άλλους πολύ δύσκολες. Εμείς είμαστε για να προσφέρουμε λίγα χαμόγελά σε παιδιά και σε οικογένειες, μη ξεχνώντας την καταγωγή των προσφύγων προγόνων μας.
Συγκεντρώνουμε τρόφιμα και παιχνίδια στα γραφεία της Λέσχης του Ο.Φ. Νίκης, Μαιάνδρου 24 από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα καθημερινώς. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια αυτή και να ευχηθούμε σε όλους υγεία προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.
Υ.Γ. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Δημήτρη Κοτρώτσο στο τηλ. 6976206981».

Φωτό: Ο πρόεδρος της Λέσχης Παναγιώτης Αθανασίου 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το