Αθλητισμός

Με το… αριστερό στα πλέι οφ ο Βόλος, έχασε 3-0 από τον Ολυμπιακό

Με το… αριστερό στα πλέι οφ μπήκε ο Βόλος. Οι «κυανέρυθροι» είχαν εξ αρχής πολύ δύσκολο έργο απέναντι στον Ολυμπιακό, γνωρίζοντας την ήττα με 3-0 στο Πανθεσσαλικό. Το σκορ άνοιξε στο 7’ ο Κασάμι, ο Μακαμπού στο 36’ πέτυχε το δεύτερο τέρμα των «ερυθρολεύκων», ενώ στο 81’ ο Φορτούνης διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε το παιχνίδι χωρίς να φορτσάρει, με τους παίκτες του Μίτσελ να σημειώνουν τρία γκολ, όλα προερχόμενα από στατικές φάσεις, με τον Κώστα Φορτούνη να είναι ο δημιουργός των δύο πρώτων, ενώ σκόραρε το τρίτο με απευθείας χτύπημα φάουλ.
Ο Βόλος σε ένα ακόμη παιχνίδι μέσα στο 2023 με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος γνώρισε την ήττα χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ.

Το παιχνίδι αποτέλεσε ποδοσφαιρική γιορτή, με τους φίλους του Ολυμπιακού να γεμίζουν το βόρειο πέταλο του Πανθεσσαλικού, καθώς και την ανατολική κερκίδα.

Πώς αγωνίστηκαν οι ομάδες
Ο προπονητής του Βόλου, Κώστας Μπράτσος, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Κλέιμαν, με τον Άλχο να παίζει στην αριστερή πλευρά της άμυνα και τον Σι στην αριστερή. Οι Σιέλης και Εσκοβάλ ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Τσοκάνης Κάτσε και Λούνα κινούνταν στην αριστερή πλευρά αγωνίστηκε ο Πιρές, ο Ντέλετιτς έπαιξε στη δεξιά πλευρά, με τον Οζέγκοβιτς να παίζει στην κορυφή της επίθεσης.
Για ένα ακόμη ματς οι Μπαριέντος, Μεσκίδα και Γκάγκι ήταν τραυματίες και δεν αγωνίστηκαν, ενώ τραυματίας ήταν και ο Τσιρίνος.
O Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Ροντινέι και το αριστερό ο Ρέαμπτσιουκ. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Παπασταθόπουλος και Μπα. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Σαμασέκου και Κασάμι. Μεσοεπιθετικά κινούνταν οι Φορτούνης (δεξία), Χάμες (πίσω από τον φορ) και Κανός (αριστερά), με τον Μπακαμπού στην κορυφή της επίθεσης. Ο Παπασταθόπουλος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα με τον Ντόη να μένει στον πάγκο, όπως και οι Κασάμι, Χάμες Ροντρίγκες στις θέσεις των τιμωρημένων Χουάνγκ και Μπιέλ.

«Καθάρισε» τη νίκη από το πρώτο
ημίχρονο ο Ολυμπιακός
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που ήθελε. Σημείωσε ένα γρήγορο γκολ στο 7’ με τον Κασάμι και από εκεί και πέρα διαχειρίστηκε όπως ήθελε το παιχνίδι. Δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τους παίκτες του Βόλου και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 36’, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.
Σε γενικές γραμμές το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς και στο 4’ οι «ερυθρόλευκοι» που σήμερα φορούσαν γκρι εμφανίσεις, απείλησαν για πρώτη φορά το τέρμα του Κλέιμαν. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, ο Ροντινέι με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Ισραηλινού τερματοφύλακα.
Ο Ολυμπιακός άνοιξε γρήγορα το σκορ στο 7’ από μία στατική φάση. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ, οι αμυνόμενοι του Βόλου αδράνησαν, δεν μπόρεσαν να βγάλουν την μπάλα από την περιοχή τους, αυτή στρώθηκε στον Κασάμι, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν για να γίνει το 0-1.
Ο Βόλος προσπάθησε να απαντήσει δύο λεπτά αργότερα, με τον Ντέλετιτς να εκτελεί φάουλ, ο Οζέγκοβιτς πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας, δίχως όμως ο Σέρβος επιθετικός να τη βρει και να τη στείλει στα δίχτυα.
Από το χρονικό εκείνο σημείο και μέχρι το 25’ το παιχνίδι δεν είχε να επιδείξει κάποια αξιόλογη φάση, ο ρυθμός ανάπτυξης και των δύο ομάδων ήταν αργός, με τον Ολυμπιακό να έχει μια ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων, αλλά μέχρι εκεί. Στο 25’ ο Χάμες από πολύ πλάγια θέση προσπάθησε να νικήσει τον Κλέιμαν στην κλειστή γωνία, με τον τερματοφύλακα του Βόλου να αποκρούει σε κόρνερ.
Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο 0-2 εννέα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Πάλι από μία στατική φάση ήρθε το δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα στο 36’ ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ, ο Χάμες πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μπακαμπού τη δεύτερη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα (0-2), που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους.

Άλλο ένα γκολ στο β’ μέρος οι «ερυθρόλευκοι»
Στο δεύτερο ημίχρονο το θέαμα ήταν μέτριο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να μην μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ μπροστά από το τέρμα του Κλέιμαν. Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου έκλειναν καλά τους διαδρόμους και δεν επέτρεπαν τους φιλοξενούμενους να γίνονται απειλητικοί για τα καρέ του Βόλου.
Από την πλευρά τους οι «κυανέρυθροι» ήθελαν να παράξουν παιχνίδι, αλλά δεν μπορούσαν. Ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, παρότι είχαν περισσότερο την κατοχή της μπάλας στο δεύτερο ημίχρονο, σε σχέση με το πρώτο.
Ο Ολυμπιακός μέχρι το 80’ δεν είχε να επιδείξει κάτι το αξιόλογο, καθώς στο 70’ το σουτ του Κασάμι κατέληξε ψηλά άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και το σουτ του Μασούρα στο 74’.
Στο 78’ αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες ο Κώστας Μπράτσος, για να φτάσουμε στο 81’ όπου ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο τέρμα. Σκόρερ ο Κώστας Φορτούνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, καθώς ούτε ο Τσοκάνης με το κεφάλι, ούτε ο Κλέιμαν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός βρήκε καλύτερο ρυθμό και απείλησε τον Βόλο με τέταρτο γκολ. Στο 82΄ ο Γκάρι Ροντρίγκες έστειλε με σουτ την μπάλα άουτ, ενώ στο 86’ ο Κασάμι με κεφαλιά ύστερα από εκτέλεση κόρνερ έστειλε την μπάλα έξω από το αριστερή δοκάρι του Κλέιμαν.
Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Κωσαράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας)
4ος διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Λούνα, Πιρές-Παπασταθόπουλος, Κασάμι
ΒΟΛΟΣ: Κλέιμαν, Άλχο, Σι, Σιέλης, Εσκοβάλ, Τσοκάνης, Κάτσε (75’ Τάχατος), Λούνα, Ντέλετιτς, Πιρές (86’ Καρτάλης), Οζέγκοβιτς.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (83’ Ντόη), Μπα, Κασάμι, Σαμασέκου, Κανός (65’ Ροντρίγκες), Φορτούνης (82’ Βαλμπουενά), Χάμες (65’ Μασούρας), Μπακαμπού (82’ Ελ Αραμπί).

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Επεισόδια στου Ρέντη: Διασωληνωμένος και σε καταστολή ο αστυνομικός που τραυματίστηκε – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σε κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά στο μηρό από ναυτική…

8 Δεκεμβρίου 2023

Γυναικοκτονία στη Σαλαμίνα: Θλίψη στο «αντίο» στην 43χρονη Γεωργία

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία της 43χρονης Γεωργίας που δολοφονήθηκε από τον 71χρονο πρώην…

8 Δεκεμβρίου 2023

Μηχανισμός

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Κώστας Τσουράπας αναφέρθηκε…

8 Δεκεμβρίου 2023

Σε εξέλιξη η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη που έριξε τη φωτοβολίδα – Συλλέγονται αποτυπώματα και DNA

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη που, κατά…

8 Δεκεμβρίου 2023

Ο άνθρωπος που «καρατόμησε» τον Χ. Καρακατσούνη επιτέθηκε και σε δημοσιογράφο

Έντονη δυσαρέσκεια στον κόσμο του ελληνικού μπάσκετ προκάλεσε το γεγονός που έγινε στην Πάτρα, όταν…

8 Δεκεμβρίου 2023

«Η Γεωργία ήταν αθώα, της ζητάω συγγνώμη που δεν την προστάτευσα» – Λύγισε η μητέρα της 43χρονης

Λύγισε το πρωί της Παρασκευής η μητέρα της 43χρονης Γεωργίας που έπεσε νεκρή από τα…

8 Δεκεμβρίου 2023