Τοπικά

Με τη Νάνσυ Καπούλα και τον Αχιλλέα Τσιργούλα συναντήθηκε η Φωτεινή Κοκκινάκη

Ουσιαστικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης Μηχανικών (Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.) Ν. Μαγνησίας, κ. Αχιλλέα Τσιργούλα, και την πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου (Τ.Ε.Ε.) Μαγνησίας, κ. Νάνσυ Καπούλα, είχε σήμερα η υποψήφια βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Φωτεινή Κοκκινάκη.
Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΕΤΕΜ, ο κ. Τσιργούλας έθεσε το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών ΤΕΙ. Η κ. Κοκκινάκη υπερθεμάτισε την ανάγκη σαφούς καθορισμού των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μηχανικών αυτής της κατηγορίας. Δήλωσε, δε, ότι αποτελεί θετική εξέλιξη η πρόσφατη ενσωμάτωση των ΤΕΙ στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση μέριμνα από την πολιτεία, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την εξομοίωση των πτυχίων των τεχνολόγων μηχανικών με τα νέα πτυχία που θα αποκτούν πλέον οι απόφοιτοι των σχετικών σχολών. Επίσης, η κ. Κοκκινάκη τόνισε ότι επιβάλλεται πλέον η ένταξη και η ισότιμη πρόσβαση στη λειτουργία του ΤΕΕ όλων των τεχνικών επαγγελμάτων, ώστε να απολαμβάνουν όλοι οι επαγγελματίες του τεχνικού κλάδου ίσα δικαιώματα στην ενημέρωση, τη συμμετοχή σε σεμινάρια και την εκλογή στα θεσμικά όργανα του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Η κ. Κοκκινάκη δεσμεύτηκε ότι θα συμβάλει προσωπικά με τις προσπάθειές της στην πραγματοποίηση αυτών των στόχων.

Εξάλλου, η κ. Κοκκινάκη είχε τη δυνατότητα, σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, στο ΤΕΕ, να ενημερωθεί από την πρόεδρό του, κ. Ν. Καπούλα, για τα θέματα που απασχολούν τους μηχανικούς της περιοχής μας. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα δόμησης και ειδικότερα σε σχέση με τις αποφάσεις του ΣτΕ για τη δόμηση στο Πήλιο. «Οι αποφάσεις αυτές έχουν δημιουργήσει ένα σοβαρό πρόβλημα που έχει πλήξει τις ιδιοκτησίες, αλλά και τον τεχνικό κόσμο της περιοχής μας», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Καπούλα. Η κ. Κοκκινάκη συμφώνησε ότι έχει προκληθεί μεγάλο αδιέξοδο με τη δόμηση στο Πήλιο, τόσο σε εντός, όσο και σε εκτός σχεδίου περιοχές. Και τόνισε ότι: «Μέριμνα όλων μας είναι η προστασία του αγαπημένου μας Πηλίου, απαιτούνται όμως ορθολογικές αποφάσεις, που δε θα λειτουργούν σε βάρος των ιδιοκτητών και των επαγγελματιών του κλάδου, δημιουργώντας ανυπέρβλητα εμπόδια, ακόμα και για ήπιες παρεμβάσεις στο Πήλιο. Δυστυχώς, παραμένει στάσιμο, εδώ και δύο χρόνια, το σοβαρό αυτό θέμα που ανέδειξε το ΤΕΕ Μαγνησίας, καταθέτοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα και ρεαλιστικές προτάσεις, και το οποίο έχει
προκαλέσει ανάσχεση στην οικοδομική δραστηριότητα στην περιοχή, με αρνητικές επιπτώσεις στην εργασία των ανθρώπων του κλάδου, στη ζωή των κατοίκων και την ανάπτυξη του τουρισμού». Η κ. Κοκκινάκη δεσμεύτηκε ότι, εφόσον οι πολίτες της Μαγνησίας της δώσουν την ευκαιρία να τους εκπροσωπήσει στο Κοινοβούλιο, θα αγωνιστεί για την επίλυση αυτού του χρονίζοντος προβλήματος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το