Ελλάδα

Με σοβαρά τραύματα ο γιατρός που ξυλοκοπήθηκε σε Κέντρο Υγείας – Ο δράστης «ίσως ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ» λέει συνάδελφός του

Για την επίθεση από συνοδό ασθενή σε γιατρό στο Ηράκλειο της Κρήτης μίλησε ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, Νικόλαος Λαθουράκης, τονίζοντας πως ο συνάδελφός του έχει τραυματιστεί σοβαρά.

 

Ειδικότερα, κατήγγειλε τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου του και τα ανάλογα περιστατικά απρόκλητης βίας που έχουν πολλαπλασιαστεί τον καιρό της πανδημίας εις βάρος του υγειονομικού προσωπικού.

«Γίναμε μάρτυρες για μια ακόμη φορά ενός βίαιου γεγονότος στο Κέντρο Υγείας Μοιρών. Ένας συνάδελφος, εν ώρα υπηρεσίας, δέχτηκε επίθεση και μάλιστα από ότι καταγγέλλουν αιφνίδια και χωρίς να το καταλάβει από έναν νεαρό, ο οποίος τον έσπρωξε, οπότε έπεσε από τα σκαλιά του Κέντρου Υγείας» είπε ο κ. Λαθουράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο τραυματισμένος γιατρός ανέφερε πως έσπασε τα πλευρά του και εξετάζεται και ένα πιθανό κάταγμα ισχίου, κάτι που καθιστά τη νοσηλεία του απαραίτητη.

«Νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο. Είναι καλά στην υγεία του. Πιστεύω ότι θα ξεπεράσει τα προβλήματα» είπε ο κ. Λαθουράκης προσθέτοντας πως το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι πρωτοφανές.

Ερωτηθείς για το ποια ήταν η αφορμή του ξυλοδαρμού απάντησε πως οφείλεται πιθανότατα σε μία παρεξήγηση.

«Η παρεξήγηση έγινε όταν ασθενής που προσήλθε λόγω ενός πολύ σοβαρού προβλήματος υγείας και οι γιατροί προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, οι συνοδοί του δεν ήθελαν να δεχτούν την ιατρική βοήθεια και σηκωθήκαν να φύγουν. Ο γιατρός παρενέβη, προσπάθησε να τους συνετίσει για να συνεχιστεί η αγωγή γιατί τους εξήγησε την επικινδυνότητα της κατάστασης. Πάνω σε αυτή την κουβέντα έγινε η παρεξήγηση και ο ξυλοδαρμός» απάντησε συγκεκριμένα.

 

Παράλληλα, προσπαθώντας να ερμηνεύσει αυτή την αδικαιολόγητη ενέργεια ο κ. Λαθουράκης υπογράμμισε πως «τα παιδιά ίσως ήταν και υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν κατάλαβαν αυτά που τους εξήγησε γιατρός ότι θα τους χορηγούσε κάποιον ορό, ινσουλίνη ή τέλος πάντων ό,τι χρειαζόταν».

Τέλος, σε σχέση με τα αντίστοιχα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην περιοχή ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου πρόσθεσε πως «τα προηγούμενα χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων περιστατικών, ίσως όχι τόσο βίαιων, αλλά έχουμε ζητήσει και από τις τοπικές Αρχές και από την αστυνομία τη συνδρομή ώστε να περιοριστούν αυτά τα περιστατικά στην περιοχή».

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το