Αθλητισμός

Με πάθος και δύναμη στο ΟΑΚΑ θα αγωνιστεί ο Βόλος κόντρα στον Παναθηναϊκό

Στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό αγωνίζεται σήμερα στις 19.00 (Novasports 3) ο Βόλος, για την 26η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, τελευταία της κανονικής περιόδου. Οι «κυανέρυθροι» θα επιδιώξουν, σε πρώτη φάση, να κάνουν μια καλή εμφάνιση, απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο και στη συνέχεια, αν είναι δυνατόν, να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ντεμπούτο στον πάγκο του Βόλου θα κάνει σήμερα ο Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα ανέλαβε πρώτος προπονητής, μετά τη λύση της συνεργασίας της διοίκησης της ΠΑΕ με τον Ισπανό τεχνικό Αλμπέρτο Γκαγιέγκο.
Ο Στέφανος Ξηροφώτος, ως προπονητής, είναι λάτρης της πειθαρχίας, ξέρει να προετοιμάζει ψυχολογικά τους παίκτες του πριν από τα παιχνίδια και το ίδιο φρόντισε να κάνει και ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό. Αυτό που επιδιώκει να περάσει στους ποδοσφαιριστές είναι, πως θα πρέπει να πιστέψουν στις δυνατότητές τους, να αγωνιστούν με πάθος, να πιέσουν σε όλους τους χώρους του γηπέδου και να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις για ό,τι καλύτερο στο παιχνίδι.
Θυμίζουμε, πως στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στο Πανθεσσαλικό ο Βόλος είχε βάλει δύσκολα στο «τριφύλλι», με τις δύο ομάδες να παίρνουν από ένα βαθμό, καθώς το ματς είχε λήξει ισόπαλο 1-1.

Στο σημερινό παιχνίδι ο Βόλος αναμένεται να αγωνιστεί με διαφορετική διάταξη, σε σχέση μ’ αυτή που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε επί εποχής Γκαγιέγκο (3-5-2). Ο Στέφανος Ξηροφώτος προσανατολίζεται να αγωνιστούν οι «κυανέρυθροι» με τετράδα στην άμυνα (4-2-3-1), δίνοντας μεγάλη βαρύτητα στη μεσαία γραμμή, με στόχο να κλείσει τους χώρους προς το τέρμα του Γκαραβέλη. Συνέστησε, δε, στους παίκτες του να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στα μαρκαρίσματά τους, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού πατούν με ευκολία την αντίπαλη περιοχή και είναι η ομάδα που έχει κερδίσει τα περισσότερα πέναλτι στη Σούπερ Λιγκ. Μάλιστα και στο ματς του πρώτου γύρου οι «πράσινοι» είχαν σκοράρει το μοναδικό τους τέρμα στο Πανθεσσαλικό με πέναλτι.
Ο Βόλος κατέχει αυτή τη στιγμή την 12η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, έχοντας 27 βαθμούς, όσους έχει η ΑΕΛ και η Λαμία, με τους «κυανέρυθρους» να υστερούν στην ισοβαθμία. Θα πρέπει να έρθουν τα πάνω κάτω την τελευταία αγωνιστική στου Σούπερ Λιγκ για να τερματίσει ο Βόλος στη 10η θέση. Πρέπει να κερδίσει τον Παναθηναϊκό, να έρθει ισόπαλο το παιχνίδι ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης και να μην κερδίσει η Λαμία τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Μ’ αυτόν τον συνδυασμό αποτελεσμάτων ο Βόλος θα τερματίσει στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της κανονικής περιόδου. Αν συμβεί αυτό, οι «κυανέρυθροι» θα δώσουν τέσσερα παιχνίδια στο Πανθεσσαλικό και τρία εκτός έδρας για τα πλέι άουτ. Διαφορετικά, θα υποχρεωθούν να δώσουν ένα παιχνίδι περισσότερο εκτός έδρας.

Έτοιμα τα πλάνα του Ξηροφώτου
Η προετοιμασία των «κυανέρυθρων» ολοκληρώθηκε χθες το πρωί και στη συνέχεια η ομάδα αναχώρησε για την Αθήνα, όπου και κατέλυσε σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας. Όσον αφορά τη μορφή που θα έχει η ενδεκάδα, τερματοφύλακας θα είναι ο Γκαραβέλης, ενώ την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν οι Ντεντάκης (δεξιά), Φεράρι (αριστερά). Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν δύο εκ των Δημόπουλου, Κανταμούρο και Τσίκα. Στον άξονα ο Τσοκάνης θα είναι ο ένας αμυντικός χαφ, ενώ «παίζεται» η άλλη θέση, την οποία διεκδικούν οι Μπλογιάννης, Κάσες και Μαξ. Στις πτέρυγες θα αγωνιστούν οι Τόρες (δεξιά), Ζοάο (αριστερά), με τον Μουνίθ θα κινείται πίσω από τον προωθημένο Γκουαροτσένα.
Τιμωρημένος είναι ο Βασίλης Μάντζης, με τον έμπειρο επιθετικό να εκτίει την τρίτη και τελευταία αγωνιστική της ποινής του. Τραυματίας εξακολουθεί να είναι ο Βαγγέλης Οικονόμου, ο οποίος για ένα ακόμη παιχνίδι δεν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός
Μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής με τον Αστέρα στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός θέλει στο σημερινό παιχνίδι με τον Βόλο να κλείσει νικηφόρα την κανονική περίοδο, για το γόητρο κυρίως, καθώς έχει εξασφαλισμένη την 4η θέση και από αυτή θα ξεκινήσει στα πλέι οφ.
Ο Γιώργος Δώνης θα μπορεί να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα και έχει ζητήσει από τους παίκτες του σοβαρότητα και αγωνιστική πειθαρχία, με στόχο να προσθέσουν άλλους τρεις βαθμούς στο ενεργητικό τους.
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού μπορεί να υπολογίζει στους Γιόχανσον και Σένκεφελντ, ενώ ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει στο βασικό σχήμα τον νεαρό Ζαγαρίτη. Αναμένεται να αγωνιστεί στο αριστερό άκρο της άμυνας, στη θέση του Χατζηθεοδωρίδη. Στη θέση του τιμωρημένου Χρήστου Δώνη θα αγωνιστεί ο Ανουάρ, δίπλα στον Κουρμπέλη. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Διούδης. Την τετράδα της άμυνας θα αποτελέσουν οι Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας και Ζαγαρίτης. Στις πτέρυγες θα επιχειρούν οι Νάγκι και Χατζηγιοβάννης, με τον Μπουζούκη να αγωνίζεται πίσω από τον προωθημένο Μακέντα.

«Σφυρίζει» ο Βάτσιος στο ΟΑΚΑ
Ο Αριστείδης Βάτσιος από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής ορίστηκε να διευθύνει την σημερινή αναμέτρηση. Βοηθοί θα είναι οι Μιχάλης Παπαδάκης από την ΕΠΣ Ηρακλείου και Θεόδωρος Αϊναλής από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης από την Χαλκιδική. Στο VAR θα είναι ο Γιάννης Παπαδόπουλος από την ΕΠΣ Μακεδονίας και AVAR ο Κώστας Νικολαΐδης, επίσης από την Μακεδονία. Παρατηρητής θα είναι ο Χαράλαμπος Καρατζάς από την Εύβοια.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Χριστουγεννιάτικες Ευχές Σεβ.Δημητριάδος κ.Ιγνατίου 2023

  Δείτε εδώ ή ενσωματώστε: <iframe width="640" height="480" src=https://www.youtube.com/embed/-vJnMaebjI4 title="" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media;…

25 Δεκεμβρίου 2023

52χρονος έφυγε από ψυχιατρείο στο Βόλο και… εντοπίστηκε στα Τρίκαλα

Κινητοποίηση της αστυνομίας το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων σε Βόλο και Τρίκαλα. Σύμφωνα με…

25 Δεκεμβρίου 2023

Ο Λαρισαίος «Indiana Jones» και η σελίδα με τους δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς χαμένων θησαυρών

Το κυνήγι «χαμένων» θησαυρών, ανέκαθεν, στο διάβα της ιστορίας, μαγνήτιζε τα πλήθη, είτε ως κυνηγοί,…

25 Δεκεμβρίου 2023

Το «βαρύ» παρελθόν ενός φιλότιμου αγρότη και το «ξεσκέπασμα» στη διακίνηση κοκαΐνης

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ένας 49χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος συνελήφθη προχθές από…

25 Δεκεμβρίου 2023

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Δημάρχου Βόλου Αχ.Μπέου

Ο Δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος αναφέρει σε χριστουγεννιάτικομήνυμά του: Φίλες και φίλοι, Εύχομαι και ελπίζω…

25 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις των Χριστουγέννων (25/12)

Το σημερινό πρόγραμμα των τηλεοπτικών μεταδόσεων έχει ως εξής:   COSMOTE SPORT 4 19.00 Ν.…

25 Δεκεμβρίου 2023