Αθλητισμός

Με Απόλλωνα Πόντου στο Κύπελλο κληρώθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου αν αποκλείσει την Αταλάντη

Ο Απόλλων Πόντου θα είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού Βόλου στο Κύπελλο Ελλάδος, στην περίπτωση βέβαια που οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείσουν την Αταλάντη, την οποία θα αντιμετωπίσουν στη γ’ φάση της διοργάνωσης.
Αυτό προέκυψε από την κλήρωση που έγινε χθες το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΠΟ και αφορούσε την 4η φάση της διοργάνωσης, στην οποία ρίχνονται στη «μάχη» και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2.
Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πόντου θα διεξαχθεί (πιθανότατα) την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου στο Βόλο, πάντα με την προϋπόθεση ο Ολυμπιακός να αποκλείσει την Αταλάντη. Η αναμέτρηση των «ερυθρολεύκων» με την ομάδα της Φθιώτιδας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 25/9.
Βάσει της χθεσινής κλήρωσης ο Ολυμπιακός θα κληθεί στο ξεκίνημα των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων να δώσει τέσσερα παιχνίδια σε διάστημα δύο εβδομάδων. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε κούραση, όταν μάλιστα βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς και η ομάδα είναι λογικό να μην είναι έτοιμη 100%. Πάντα, βέβαια, με το σκεπτικό ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει το εμπόδιο της Αταλάντης στο Κύπελλο.

Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι», θα ξεκινήσουν τη χρονιά με δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια, με Αταλάντη και Ασπρόπυργο. Σε διάστημα τεσσάρων ημερών θα κάνουν δύο ταξίδια, ενώ ακολουθούν δύο παιχνίδια έδρας, με Απόλλωνα Πόντου (Τετάρτη 2/10) και Βέροια (6/10) για την 2η αγωνιστική της Φούτμπολ Λιγκ. Εκτός κι αν η έναρξη του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ πάει μία εβδομάδα πίσω, όπως ακούγεται τις τελευταίες μέρες, πράγμα που θα είναι ευεργετικό για τον Ολυμπιακό.
Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο Ολυμπιακός θα κληθεί σε μία εβδομάδα να ριχθεί στη «μάχη» του Κυπέλλου, με στόχο να φτάσει όσο ψηλότερα γίνεται, ενώ φυσικά το μυαλό όλων είναι στραμμένο στο πρωτάθλημα, στο οποίο θέλουν να κάνουν καλή εκκίνηση, παίζοντας με δυνατούς και δύσκολους αντιπάλους.
Ο Ολυμπιακός δεν φοβάται κανέναν αντίπαλο, αυτή τη στιγμή παρουσιάζει ένα πλήρες ρόστερ, παρότι πολλοί παίκτες από αυτούς που λογίζονται ως βασικοί είναι ακόμη πίσω από πλευράς προετοιμασίας, καθώς αποκτήθηκαν σταδιακά από τα μέσα Αυγούστου και μετά.

Ο Θωμάς Γραφάς καλείται να προετοιμάσει την ομάδα για τα παιχνίδια που έρχονται, ενώ κάποιοι παίκτες είναι λογικό να μην υπολογίζονται, τουλάχιστον για τα πρώτα ματς. Ο λόγος για τους Μάρκο Ντούνη (ο έμπειρος επιθετικός από σήμερα αρχίσει προπονήσεις με τον Ολυμπιακό), Θανάση Δεινόπαπα (ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα προετοιμασίας), Βασίλη Κουτσιανικούλη (είναι και αυτός πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης).
Όσον αφορά την προετοιμασία, χθες οι «ερυθρόλευκοι» γυμνάστηκαν το πρωί στο αθλητικό κέντρο στον Αγ. Γεώργιο, με την τεχνική ηγεσία να δουλεύει με τους ποδοσφαιριστές, τόσο στον τομέα της φυσικής κατάστασης, με πιεστικά παιχνίδια, όσο και της τακτικής (αμυντική και επιθετική λειτουργία).
Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός την Τετάρτη 25/9 θα δώσει το παιχνίδι Κυπέλλου με την Αταλάντη αλλάζει και τα σχέδια της τεχνικής ηγεσίας. Αυτό σημαίνει, πως δεν πρόκειται οι «ερυθρόλευκοι» να δώσουν φιλικό παιχνίδι το Σαββατοκύριακο.
Όσον αφορά το θέμα της παραχώρησης του γηπέδου της Νεάπολης από τον Δήμο Βόλου, έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη πως το ζήτημα είναι διαδικαστικό και άμεσα θα κλείσει. Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας είναι προ των πυλών και το θέμα του γηπέδου θα πρέπει να κλείσει και τυπικά, μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε.

Τη Δευτέρα η παρουσίαση της ομάδας
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου κάνει γνωστό πως την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο κέντρο «Φίλια Γη», όπου θα γίνει η παρουσίαση της ποδοσφαιρικής ομάδας, του προπονητικού τιμ, αλλά και της ομάδας Κ17 και του προπονητικού της τιμ. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Εκδήλωση παρουσίασης της ποδοσφαιρικής μας ομάδας και του προπονητικού τιμ
που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Football League, την αγωνιστική περίοδο 2019-2020, διοργανώνει ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20.00 στο Κέντρο «Φίλια Γη», στο δρόμο για την Άλλη Μεριά.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι επίσημες εμφανίσεις της ομάδας, ενώ θα παρουσιαστεί video από τις αθλητικές εγκαταστάσεις στον Άγιο Γεώργιο Βελεστίνου και από τα νέα γραφεία της ομάδας μας.
Επίσης, θα παρουσιαστούν ο επιστημονικός συνεργάτης, ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας Κ17 που θα συμμετάσχει στο ανάλογο πρωτάθλημα.
Μετά το τέλος των παρουσιάσεων θα υπάρχει μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα του Τάσου Ιωακειμίδη.
Καλούμε τους φιλάθλους μας να παρευρεθούν και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την επάνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες, μετά τα δύσκολα χρόνια που πέρασε η ομάδα μας και να βοηθήσουμε όλοι ώστε να είναι απαρχή νέων μεγάλων
Επιτυχιών».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Τραμπ προειδοποιεί για κίνδυνο «χάους» αν συνεχιστούν οι εις βάρος του διώξεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η άσκηση διώξεων εις βάρος ενός πρώην προέδρου κινδυνεύει να…

9 Ιανουαρίου 2024

ΟΣΕ: Αλλάζει όνομα και ενσωματώνει ΕΡΓΟΣΕ και ΓΑΙΑΟΣΕ – Η ιδιωτική εταιρεία συμβούλων και οι αλλαγές

Με νέο λογότυπο και καινούριο όνομα παρουσιάστηκε την Τρίτη στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό…

9 Ιανουαρίου 2024

Παγκόσμια Τράπεζα: Η παγκόσμια οικονομία οδεύει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά επιβράδυνσης

Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας το 2024 δεν αφήνει…

9 Ιανουαρίου 2024

Σοκάρει η τραγωδία στη Βέροια με το νεκρό βρέφος – Τι ισχυρίζεται η μητέρα που συνελήφθη

Το μεσημέρι της Τρίτης (9/1), ο παππούς και η γιαγιά του έξι μηνών βρέφους, που…

9 Ιανουαρίου 2024

ΑΑΔΕ: Στα 5,64 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι το 11μηνο του 2023

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις άφησαν απλήρωτους φόρους πάνω από 5,6 δισ. ευρώ το διάστημα Ιανουαρίου –…

9 Ιανουαρίου 2024

Τζέιμς Δαλαμάγκας: «Στην Ελλάδα» ο καταζητούμενος για δολοφονία ομογενούς μας στην Αυστραλία

Η αστυνομία της Αυστραλίας απηύθυνε παγκόσμια έκκληση για τον εντοπισμό ενός από τους πιο καταζητούμενους…

9 Ιανουαρίου 2024