Τοπικά

Μαθήτριες του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας σε Ρόλο Διπλωμάτη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 8ης Πανελλήνιας Μαθητικής Προσομοίωσης των Επιτροπών του ΟΗΕ με τίτλο “Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη”, η οποία διεξήχθη με φυσική παρουσία στα Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος (Θεσσαλονίκη), αλλά και με πλατφόρμα τηλεργασίας.
Η συγκεκριμένη δράση απευθύνεται σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, καθώς και σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού με γλώσσα εργασίας την ελληνική. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, καθώς και η γνωριμία και η εξοικείωση τους με ζητήματα εφαρμογής των σχετικών διεθνών συμβάσεων του ΟΗΕ.

Το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ν. Ιωνίας Μαγνησίας, προωθώντας την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ενισχύοντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και την αρχή της πολιτειότητας, συμμετείχε ενεργά στην Προσομοίωση μέσω της πλατφόρμας συνεργασίας με δύο συμμετοχές. Οι μαθήτριες Χριστίνα Γουσουτίδη και Σταυρούλα Μωραΐτη της Β΄ τάξης, με την καθοδήγηση της φιλολόγου του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας Μαγνησίας Γιάννας Ζαρκάδα, συμμετείχαν στις εργασίες της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στον τομέα της Ισότητας Δικαιωμάτων Ανδρών και Γυναικών ως εκπρόσωποι των χωρών Βενεζουέλα και Βέλγιο αντίστοιχα.

Οι μαθήτριες προετοίμασαν τη συμμετοχή τους μελετώντας την κατάσταση των δικαιωμάτων ανδρών-γυναικών στις χώρες εκπροσώπησής τους και παρουσίασαν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στο πλαίσιο της Προσομοίωσης, που ξεκίνησε τις εργασίες της την Παρασκευή 15/12/2023. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 17/12/2023 με την τελετή λήξης, στην οποία η μαθήτρια Χριστίνα Γουσουτίδη απέσπασε την 3η Εύφημο Μνεία για την προσφορά της στις εργασίες της Επιτροπής στην οποία ανήκε.
Ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Σ. Τσολάκης και ο Σύλλογος Διδασκόντων και Διδασκουσών του σχολείου ευχαριστούν τις δύο μαθήτριες για την προθυμία τους, τη συνέπειά τους, τον χρόνο που αφιέρωσαν και εύχονται η συμμετοχή τους να αποτελέσει έμπνευση για τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους. Ιδιαιτέρως συγχαίρουν τη μαθήτρια Χριστίνα Γουσουτίδη για τη διάκρισή της και εύχονται και στις δύο μαθήτριες η συνέχεια της μαθητικής τους ζωής να είναι γεμάτη επιτυχίες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μορφέας…

Στην αγκαλιά του Μορφέα η γάτα της φωτογραφίας, η οποία δείχνει να απολαμβάνει τον μεσημεριανό…

13 Μαρτίου 2024

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Λέσβιων Μαγνησίας “ο Θεόφιλος”

Ο Σύλλογος Λέσβιων Ν. Μαγνησίας "ο Θεόφιλος" καλεί τους καταγόμενους από το Ν. Λέσβου, αλλά…

13 Μαρτίου 2024

Μηνύματα

Στο πλαίσιο του μαθήματος της γαλλικής γλώσσας, οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του…

13 Μαρτίου 2024

Τράπεζα Αίματος

Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος «ΘΕΜΙΣ ΖΩΗ» με μήνυμα «Μοιράσου τη ζωή, δώσε…

13 Μαρτίου 2024

Προστασία από το Σεισμό και Άσκηση Σεισμού από τη Λέσχη Εθελοντών Βόλου

Εθελοντές της Λέσχης Εθελοντών Βόλου πραγματοποίησαν σεμινάριο για προστασία από τον σεισμό κι άσκηση σεισμού…

13 Μαρτίου 2024

Προς απόρριψη η σήραγγα από Κάρλα προς Αιγαίο

Αρνητικός στην προώθηση της λύσης για αποστράγγιση της λίμνης Κάρλας μέσω μιας σήραγγας που θα…

13 Μαρτίου 2024