Τοπικά

Μαρία Σαμαρά: “Η Ζαγορά πυλώνας ανάπτυξης της νέας εποχής στον Δήμο μας” 

Στη πλατεία του Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς , παρουσία πλήθους δημοτών που έστειλαν μήνυμα νίκης, μίλησε χθες η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» κ. Μαρία Σαμαρά η οποία παρουσίασε όλες τις δράσεις που θα υλοποιηθούν, προκειμένου η Ζαγορά να καταστεί μετά από μια χαμένη πενταετία πραγματικός πυλώνας ανάπτυξης μέσα από τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, για την νέα εποχή που σηματοδοτήσουν για τον Δήμο οι εκλογές της 26ης Μαΐου.

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κερδίσουμε το μέλλον που χάσαμε αυτά τα πέντε χρόνια» τόνισε αρχικά η κ. Σαμαρά και αναφέρθηκε στην απουσία έργων με ευθύνη της απερχόμενης δημοτικής αρχής, στην αγροτική οδοποιία, στα κλειστά κυκλώματα άρδευσης, στην απένταξη του βιολογικού καθαρισμού, στην απουσία δράσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών και την ενεργειακή αυτονομία της κοινότητας Ζαγοράς, στην μη δημιουργία δομής για την φροντίδα των ηλικιωμένων, στη αδράνεια για την μη προώθηση της παράκαμψης της Ζαγοράς, της έναρξης των εργασιών για το αλιευτικό καταφύγιο Χορευτού και την αποκατάσταση των ζημιών στην εσωτερική οδοποιία και άλλα ζητήματα.

Η κ. Σαμαρά συνέχισε την ομιλία της λέγοντας πως «προτεραιότητες της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» θα είναι τα εξής:
Δεσμευόμαστε πως την επόμενη τετραετία θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο υποβολής πρότασης και διεκδίκησης προγραμμάτων κατασκευής κλειστών κυκλωμάτων άρδευσης για τη κτηματική περιφέρεια Ζαγοράς έτσι ώστε στο τέλος της τετραετίας να μην υπάρχουν χωματαύλακες ή τσιμενταύλακες και κανένας αγρότης να μη ποτίζει με τη τσάπα.

Θα τονώσουμε ακόμη περισσότερο τον τουρισμό στην Ζαγορά μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως η αποτελεσματικότερη και η πιο στοχευμένη συμμετοχή του Δήμου μας στις τουριστικές εκθέσεις, την αξιοποίηση μέρους των εσόδων του Δήμου για την καλύτερη τουριστική προβολή, την λειτουργία τουριστικού γραφείου πληροφόρησης σε συνεργασία με τον σύλλογο Επαγγελματιών Ξένιος Ζεύς.
Ακόμη δεσμευόμαστε ότι θα είναι στις άμεσες προτεραιότητές μας ο καθαρισμός των υδραγωγείων και όλων των υποδομών για το νερό, όπως στα δίκτυα ύδρευσης με τις απαιτούμενες επισκευές.

Οι υπάρχοντες χώροι στάθμευσης πρέπει να επιδιορθωθούν σε διάφορα σημεία, να διαγραμμιστούν και ενδεχομένως να γίνουν επεκτάσεις όπου είναι δυνατό και βέβαια διαγράμμιση και σήμανση.
Ακόμη τόνισε πως θα επαναλειτουργήσει ουσιαστικά η Δημοτική Κοινότητα Ζαγοράς που είναι η σύνδεση του Δήμου με την τοπική κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο.
Για τα θέματα του πολιτισμού ανέφερε πως το Σχολείο Ρήγα Φεραίου είναι σε εγκατάλειψη. Το πλέον εμβληματικό και ιστορικό μνημείο του Δήμου μας δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε και η ευθύνη της Δημοτικής αρχής είναι τεράστια.

Όλο αυτό το διάστημα των πέντε ετών το κτίριο ήταν εγκαταλειμμένο, η περίφραξη διαλυμένη, η πινακίδα πεταμένη, τα παράθυρα ανοιχτά και η σημαία σκισμένη.
Έγινε μια μελέτη αλλά δεν προχώρησε καθόλου το θέμα της διεκδίκησης χρηματοδότησης αυτού του έργου
Δέσμευσή μας είναι την επόμενη τετραετία να προχωρήσουμε άμεσα την έγκριση των απαιτούμενων μελετών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τη χρηματοδότηση του έργου.
Παράλληλα δεσμευόμαστε για την καθιέρωση και θεσμοθέτηση δυο φεστιβάλ πολιτισμού στη Ζαγορά αφιερωμένα σε δυο σημαντικούς καλλιτέχνες της περιοχής το Θόδωρο Δερβενιώτη και το Νίκο Γούναρη καθώς και την επανέκδοση του περιοδικού ΛΙΜΝΙΩΝΑΣ στη μνήμη του Νίκου Αντωνάκη με αρθρογραφίες από σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους του τόπου μας.

Επίσης θα δράσουμε άμεσα για δημιουργία ενός χώρου μνήμης για το φωτογράφο της Ζαγοράς τον αείμνηστο Κώστα Ρούσση , με μόνιμη έκθεση των έργων του και του φωτογραφικού του αρχείου».
Τέλος η κ. Σαμαρά δεσμεύτηκε για εκτεταμένες παρεμβάσεις σε όλα τα οδικά δίκτυα για την καλύτερη πρόσβαση των κατοίκων, των επισκεπτών και των αγροτών, ενώ υπογράμμισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει την περιοχή η συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το