Τοπικά

Μαγνησία: «Στο σφυρί» και κατοικίες – «Ξεπαγώνουν» οι πλειστηριασμοί για οφειλές προς το Δημόσιο

«Στο σφυρί» ξαναβγαίνουν ακίνητα οφειλετών προς το ελληνικό Δημόσιο έπειτα από περίπου δύο χρόνια που ήταν «παγωμένοι» λόγω της πανδημίας. Δεκάδες ακίνητα οφειλετών και από τη Μαγνησία θα «βγουν στο σφυρί» το επόμενο διάστημα, ενώ συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων για οφειλές προς τράπεζες.
Ήδη αύριο Τετάρτη 2 Μαρτίου, όπως έχει ανακοινωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών, βγαίνουν στο σφυρί 11 ακίνητα στη Μαγνησία. Η πανδημική κρίση είχε ουσιαστικά «παγώσει» τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις και όπως όλα δείχνουν, το επόμενο διάστημα αρχίζουν, με στόχο να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου. Για αύριο στο μεταξύ έχουν προσδιοριστεί να «βγουν στο σφυρί» 11 ακίνητα στη Μαγνησία και συγκεκριμένα:
-Οικόπεδο με κτίσμα στον Δήμο Σκοπέλου με τιμή πρώτης προσφοράς 71.000 ευρώ.
-Βιομηχανικός και βιοτεχνικός χώρος στην ΒΙΠΕ-ΒΙΟΠΑ Βόλου με τιμή πρώτης προσφοράς 881.000 ευρώ.
-Ξενοδοχειακή μονάδα στην Πορταριά με τιμή πρώτης προσφοράς 975.000 ευρώ.
-Οκτώ συνολικά κατοικίες στον Δήμο Βόλου με τιμές πρώτης προσφοράς 82.061 ευρώ, 74.483 ευρώ, 81.850 ευρώ, 114.555 ευρώ, 65.021 ευρώ, 74.000 ευρώ, 121.000 ευρώ και 56.000 ευρώ. Επίσης δύο πλειστηριασμοί ακινήτων στον Δήμο Νοτίου Πηλίου βρίσκονται σε αναστολή. Οι πλειστηριασμοί συνεχίζονται στις 9 Μαρτίου για ακίνητα οφειλετών από τη Μαγνησία, με κατοικία που «βγαίνει στο σφυρί» με τιμή πρώτης προσφοράς 70.000 στον Δήμο Βόλου, με κατάστημα με τιμή πρώτης προσφοράς 77.352 ευρώ επίσης στον Δήμο Βόλου, με πάρκιν με τιμή πρώτης προσφοράς 10.027 ευρώ στον Βόλο και με βιομηχανικό-βιοτεχνικό χώρο στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, με τιμή πρώτης προσφοράς 311.000 ευρώ.
Συνολικά σε όλη τη χώρα είναι αναρτημένοι 115.327 πλειστηριασμοί ακινήτων, ενώ την επόμενη εβδομάδα βγαίνουν στο σφυρί 834 ακίνητα…

Απέχουν οι δικηγόροι

Όπως είναι γνωστό, οι δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, απέχουν από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας μέχρι 31 Μαΐου. Σε ανάρτηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου αναφέρονται τα εξής: «Το δικηγορικό σώμα, από την πρώτη στιγμή, εξέφρασε την έντονη διαφωνία του στις ρυθμίσεις του Νέου Πτωχευτικού Κώδικα (Ν.4738/2020), διότι δεν εξασφαλίζουν τη λυσιτελή προστασία των ευάλωτων οφειλετών, και δη της πρώτης κατοικίας τους. Μέχρι σήμερα, η προστασία των ευάλωτων οφειλετών με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα παρίσταται απομειωμένη και η προστασία της πρώτης κατοικίας τους ανεπαρκής, σε σχέση με το προϊσχύον νομοθετικό καθεστώς». Οι δικηγόροι-μέλη του ΔΣΒ απέχουν από τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης για επίσπευση πλειστηριασμών με εντολείς τράπεζες ή εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων κατά της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων νοικοκυριών, όπως ορίζονται με το ν. 4738/2020 και ειδικότερα: «Αποχή από τη σύνταξη, υπογραφή και κοινοποίηση επιταγής (άρθρο 924 Κ.Πολ.Δ), που αποτελεί την πρώτη πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης και η οποία συντάσσεται υποχρεωτικά κάτω από επικυρωμένο αντίγραφο από το πρώτο εκτελεστό απόγραφο, του οποίου η ακρίβεια της αντιγραφής βεβαιώνεται από τον δικηγόρο που το εκδίδει (άρθρο 36 παρ. 2 περ. β Κώδικα Δικηγόρων), πλην της περίπτωσης, κατά την οποία η τράπεζα ή η Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων έχει χορηγήσει στον πληρεξούσιο δικηγόρο της έγγραφη βεβαίωση από την οποία να αποδεικνύεται ότι ο δανειολήπτης-καθ’ ου δεν ανήκει στα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως ορίζονται με τον ν. 4738/2020. Αποχή από την υπογραφή εντολής προς εκτέλεση (άρθρο 927 Κ.Πολ.Δ), κατά τα ανωτέρω».

Share
Ετικέτες: πλειστηριασμοί

Πρόσφατα άρθρα

Κασσελάκης: Αν μου έλεγε η Αχτσιόγλου ότι όνειρό της ήταν η καρέκλα θα είχα αποσυρθεί – Η ενότητα αρχίζει σήμερα

Με μια ανάρτηση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και άκρως επιθετική κυρίως κατά της Έφης Αχτσιόγλου,…

24 Νοεμβρίου 2023

Αποφυλακίζεται ο Όσκαρ Πιστόριους, 10 χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του

Αποφυλακίζεται ο πρώην παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, 10 χρόνια μετά τη γυναικοκτονία της φίλης του Ρίβα…

24 Νοεμβρίου 2023

Οι άνδρες αστροναύτες πιο επιρρεπείς στη στυτική δυσλειτουργία – Τα… απρόσμενα στοιχεία έρευνας

Το ταξίδι στο διάστημα κρύβει χιλιάδες κινδύνους. Μετά από μια νέα έρευνα προστέθηκε άλλος ένας.…

24 Νοεμβρίου 2023

Για την Τετάρτη 29/11 μετατέθηκε το Πανιώνιος-Ολυμπιακός από την ΕΠΣΘ

Αναβλήθηκε ο προγραμματισμένος για αύριο Σάββατο αγώνας Πανιωνίου Νέας Ιωνίας-Ολυμπιακού Βόλου για την 9η ημέρα…

24 Νοεμβρίου 2023

Διαδήλωση από τις «Μαχητικές και Ελεύθερες Βόλου»

Σε διαδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών,…

24 Νοεμβρίου 2023

Black Friday – Cyber Monday: Απεργίες εργαζομένων της Amazon σε πάνω από 30 χώρες στην Ευρώπη

Οι εργαζόμενοι της Amazon προχώρησαν σήμερα που είναι Black Friday σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορες…

24 Νοεμβρίου 2023